-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Apropó erdő: Bolívia is maxra kapcsolta az erdőégetést
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ez szép és jó, de a hidrogén egy olyan anyag amivel nagyon kell vigyázni. Még nem olvastam utána, hogy pontosan hogyan működik egy hidrogén üzem, de igen magas biztonsági kockázattal bírhat. Itt gondolok arra, hogy ha az üzemet támadás éri, vajon mekkora kár keletkezhet?
Itt egy előadás Róka Andrástól az energia hasznosításáról. (Alap fizika, kémia de nem száraz )
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Szóval baleset esetére is vannak megoldások, de ha valaki szerencsétlenül ütközik, és nincs mindenre felkészítve az autó, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek).
De igen szerintem is inkább a hirdogén hajtás felé kéne elindulni első körben. Bár gondoltam arra, hogy valamilyen baktérium törzset kéne fejleszteni, ami műanyagot eszik, és valamilyen hajtógázt bocsát ki, amit fel lehetne használni, gyanúgy mint az LPG-t vagy CNG-t.
Mekkora lenne már...Vizem a zacsit a kis dögöknek reggel korán az autó tartájába (megetetem őket), megreggelizek és mehetek is a munkába...mintha lovam lenneKépeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
kisza25
félisten
szerintem ugyanúgy ahogy jelenleg van benzin és diesel, a jövőben is lesz aksis elektromos, hidrogénes hybrid és földgázos vegyesen
t72killer: nézd meg hol vannak a földgáz lelőhelyek és hol nincsenek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz syberia #1961 üzenetére
Ezzel szemben a valóság:
"A moderate melt surge swept across northern Greenland and then encompassed much of the ice sheet perimeter in mid-July."
Kis adalék a fentebb linkelt "electroverse.co" oldal megbízhatóságával kapcsolatban.
Az oldal megbízhatósága science feedback szerint
Az oldal megbízhatósága a climate feedback szerintNem árt tisztázni, hogy ezek az oldalak általában egymásra mutogatnak, hogy ki hazudik, meg ki nem. De ettől az igazság továbbra is tényszerű marad, és nyilván nem lehet mindkét oldalon egyszerre, ha azok egymásnak ellentmondó információkat közölnek.
Ezért kell manapság, az internetes információdömpingnek, illetve azok forrásának:
- egyfelől mindig utána kell nézni
- másfelől tudni kell, hogy kiben bízunk. A tudósokban, vagy a semmiből hirtelen előbukkanó megmondóemberekben.Peace
-
cinemazealot
addikt
válasz syberia #1963 üzenetére
Huhh... megnyugodtam. Akkor igyekszem figyelmen kívül hagyni az európai (köztük hazai) folyók és tavak kiszáradását, a talajvíz szintjének csökkenését, a szolgáltatók által be-bejelentett vízhiányt, az alföldi gazdák szárazság miatti panaszáradatát, a világszerte egyre gyakoribb erdő- és aljnövényzet tüzeket és a nyaranta egyre hosszabb ideig tartó hőségriasztást.
Engem speciel nem különösebben érdekel, hogy a jelenlegi épp csak egy lokális maximuma egy egyébként több 10/100/1000/millió... éves hőmérsékleti ciklusnak. Ami tény, hogy a velem egy fajhoz tartozók száma gyakorlatilag szigorúan monoton nő (értsd: minden másodpercben egy új globális maximumot érünk el), így magától értetődő, hogy a mi kis sárgolyónk egyre kevésbé fog tudni minket kiszolgálni és egyre kevésbé is fogunk tudni rajta elférni. Azt, hogy a fejlődő (vagy akár a modern) világ országai annak érdekében vegyenek vissza a szaporodásból, hogy csupán józan meggyőződésből ők maguk (és én) se haljanak éhen/szomjan, sajnos nem tudom elérni. Amit viszont megtehetek, hogy egy zárt rendszer olyan tényezőit kezdem el vizsgálni, amik lehetővé teszik vagy épp akadályoznak engem a túlélésben... és amihez mai tudásunk szerint bizonyítottan közöm van.
Bolygónk több milliárd éves. Mi a pár százezer évünkkel csupán egy szempillantás vagyunk az ő időegyenesén. "Környezetvédelem" alatt nem a Föld, hanem annak a környezetnek a megvédése a cél, ami a mi fennmaradásunkat teszi lehetővé a Földön. Ha pedig megjelenik egy tanulmány, ami szerint badarság emiatt aggódni, áldásom rá. Hittanra is jártam kölyök koromban, mára inkább tekintem magam ateista-realista mérnöknek. Hinni sok mindenben lehet, viszont ha nem változtatunk az életvitelünkön, akkor a számok (és az én tyúkszaros 44 éves meggyőződésem) szerint záros időn (pár száz/ezer éven) belül nem lesz ki higgyen.
-
cinemazealot
addikt
válasz syberia #1982 üzenetére
Elenyésző bizalommal vagyok azon oldalak iránt, akik csak a személyes adataim regisztrációja után hajlandóak elárulni bármit is a közölt statisztikájuk forrásadatainak és a mérési módszertanuk részleteiről. A hitelességük számomra itt el is bukott.
Áruld már el nekem, hogy közép-európai (magyarországi) lakosként a tőlünk valamelyest északabbra elterülő, jóval nagyobb területű és még tengerrel is határos Ukrajna gabonatermése miért kéne hogy érdekeljen/vigasztaljon engem?
-
-
cinemazealot
addikt
válasz syberia #2009 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de feltételezem, Te azért elolvastad a cikket, amiből linkelted a grafikonodat (What's the difference between global warming and climate change?). Szeretném hinni, hogy így van, ezért nem érzem úgy, hogy bármit is tovább kellene magyaráznom.
-
66zio
aktív tag
A föld klímájának van egy természetes változása. Ettől függetlenül az emberiség tudja ezt a folyamatot befolyásolni. Az általad beillesztett képen is látszik, hogy kb ~16 ezer év alatt 2,5 fokot melegedett a hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy egy fok emelkedéshez kb 6666 év kellett. (egy nagyíthatóbb ábrából pontosabban meg lehetne mondani)
Ehhez képest ha egymás mellé teszed a melegedést és a CO2 szintet akkor eléggé látszik a korreláció, illetve, hogy itt az egy fok emelkedéshez már csak ötvenvalahány év kellett.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
The scientists who published these calculations always added a caveat. In the Antarctic record, atmospheric CO2 levels over the past 750,000 years had cycled between about 180 and 280 parts per million. The level by 2012 had climbed almost to 400 and kept climbing. (The other main greenhouse gas, methane, was soaring even farther above any level seen in the long ice record.) Greenhouse warming and other human influences seemed strong enough to overwhelm any natural trend. One scientist, paleoclimatologist William Ruddiman, even argued that the rise of human agriculture had already produced enough greenhouse gases to counteract the gradual cooling that should have come during the past several thousand years; every previous cycle had begun a steady cooling soon after its peak, rather than leveling off as ours had done.(53a) As emissions climbed exponentially, we might not only cancel the next ice age but launch our planet into an altogether new climate regime.
...
Our current situation was altogether different. The warming was not started by a small shift of sunlight, as in previous epochs. Our addition of gases to the atmosphere was initiating the process, with the temperature rise lagging a few decades behind the rise of gas levels. Emissions were surging far more swiftly than anything in the Pleistocene record. Already by the 1980s the levels of greenhouse gases had climbed far higher than anything seen for many millions of years./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Naturalist
tag
válasz syberia #2042 üzenetére
A klímakutatással foglalkozók döntő többsége, egy általánosságban véve rendkívül konzervatív véleményű társaság egyetért, hogy CO2 leválasztás és tárolás nélkül (jelenleg irtó drága és kétséges hatékonyságú) szinte elérhetetlenek a klímacélok. Illetve a kutatók egy kis része már a geoengineering (nap blokkolás, aeroszol injekció stb) szükségességét sem zárja ki. Ezek az egzotikus megoldások azért nyernek egyre inkább teret komoly gondolkodók körében, mert az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag semmit se csináltunk, nem hagytunk értelmes időtávot a cselekvésre "aránylag kevés" befektetéssel. Ebben a videóban körüljárják ezt a témakört: [link]
Na ehhez képest jössz te mint janika a mezőről, hogy minden rendben van, mert valahol hideg van.
-
válasz syberia #2249 üzenetére
Oké-oké. De semmi statisztika arról, hogy hány%-a és milyen sűrűn történik ilyen. Lehet, hogy 10000-ből 5 darab megy igy tönkre 3-4 év alatt, és most egy csokorba össze lett szedve. Balesetek mindig vannak.
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz syberia #2249 üzenetére
Kiegészítésképpen!
Az embereknek nagyon sok tudatosságot kellene belevinniük a használt technológiákba.Legyen szó kisebb eszközökről vagy nagyobb intézményekről
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest