Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz andrew911 #76481 üzenetére

    Nekem egy Carp zoom telefeeder van, én is ilyen minimálpecás-bicajos cuccnak vettem, annyiba került, amennyiért egy márkás bothoz egy spiccet vesz valaki... [link]
    Aztán sokszor előveszem, annyira nem rossz, amit a 66cm-es szállítási hossz, meg az ár alapján vár tőle az ember.
    Én merem ajánlani. Nyilván nem egy 40-50 ezres bottal kell hasonlítani, de ilyen csomagtartóba dobálós, ütni-vágni való botnak megfelel, terhelés alatt szépen dolgozik, nagyobb halaknál sem törik ripittyára, ahogy azt először gondoltam..... ;]
    Más.

    Kinéztem ebéd után a Rábcára. Reggel hazakergetett a tóról a nyárfaszösz, megmaradt az etetőanyagom. A zsilip alatt bedőlt egy nagy faág, már egy kis sziget alakult ki mögötte, de legalább megfogja a szemetet, mögéje etettem, és horgásztam.
    A methodra nagyobb csali került, a tavon használt 10mm-es wafters, és a hagyományos feeder is ekkora csalit kapott. Na, itt a Carp Zoom telefeeder, az lett bevetve egyiknek.
    Persze, csontival, úszóval rengeteg kapás lett volna, meg feederen is, csak most nem volt kedvem gébet műtteni, meg horogelőkéket betépni a bolognai boton, rengeteg a szemét, az akadó.
    Rengeteg apró küsz volt előttem, egy balin úrfi közben odavágott nekik. Sajnos a nyárfaszösz itt is szállt, de a folyó elvitte, itt a sziget mögött csak az volt ami odaesett. Pár félkilós kárász rajt vesztett a wafterseken, ahogy gondoltam, jól szelektált a csali, nem jött 5-10 centis küsz, mini bodorka mint a múltkor. Sok történés nem volt, fél óránként iszonyatos rángatással jelentkezett egy-egy jó tenyeres kárász. Titokban arra számítottam, hátha jelentkezik egy Rábcai ponty, ezer éve nem fogtam...(Felúsznak a Dunából, állítólag) Ponty nem jelentkezett, bezzeg a hanyi szúnyogok......Még rendőr szúnyog is volt, bizony! (aki nem érti a poént: Nyakon csípett)
    Megint a vízszinttel szórakoznak, 3,5 órát voltam kint, az alatt kb 20 centit apadt a víz, abba is maradtak a kapások.
    Igazából ma el is ment a kedvem egy kicsit a pecától, ez a nyárfaszösz....A tó valami iszonyat, fehér a teteje. De mit csináljak, hónap elején hetente egyszer megyek dolgozni, majd hó végén szinte csak úgy lesz szabadnapom, hogy reggel lelépek....(Kollégák mennek a VOLT-ra mozgóőrségbe, én meg dolgozok itthon).
    De most azt hiszem egy-két hétig tényleg pihentetem a pecát, aztán csak vége lesz ennek a szöszölésnek..... :U
    Képen nem látszik, de nyárfák alatt ülök, a zsilip fölött is nyárfák vannak, meg mindenhol. Még a sörömbe is nyárfaszösz volt..... ;]
    A röhej, hogy tavaly a tó körül kivágták a nyárfákat jól, sok volt a panasz a szöszölésre. A szösz ugyanannyi, hozza a szél messzebbről, de nem lehet hűsre ülni, kevés fa maradt..

Új hozzászólás Aktív témák