Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Nálunk a tavon a busák hullanak tavasszal. Ma mentem ki a tóra, 2db 8-10kg-os kiszáradt busatetem oszladozott a szántóföld szélére kirakva.
    Azta..... Felkeltem a géptől, mi történik..... kopog az ablakpárkány, jégeső esik....Meg lotyog, vagy 10 fokot hűlt 5 perc alatt a levegő.... :O
    Na, vettem ma busázó etetőanyagot, megpróbálom, valamikor, van még a tóban biztos.... :U
    Reggel pecáztam pár órát, végre szélcsend volt, úszóztam..is.
    2 etetést csináltam, egyikre dobtam egy feeder végszereléket, nagyobb wafters csalival, hogy ne vegye fel apróhal. Másik etetésen kis keszegező úszóval, 10-es horoggal, egy szem csemegekukoricával "keszegeztem".
    Egy pergető bottal (3m-es) úszóztam, keszegeztem, mert nagyok a gyűrűi. Jó volt az óvatosság, ráült a nyárfaszösz a zsinórra. Bajba lettem volna matchbottal.
    Szerintem kitaláljátok mi történt........ ;]
    A pontyra célzottan betett feeder szerelék érintetlen maradt...A parttól kb. 8m-re meg sorba fogtam a pontyokat egy szem csemegével......Egy keszeg nem jött. Legkisebb hal egy 30cm körüli kölökponty volt.
    Ennyit a keszegezésről. ;) Nem tudom mi van a dévérekkel, amivel tele van amúgy a tó, biztos ívnak. Jó volt úszózni, végre alig volt szél. Többször elő kell szedni az úszós felszereléseket, csak ez a fránya nyárfaszösz tűnne el...... :K
    Szerk: Mielőtt kérdezitek, egyesületi tavon nincs pontytilalom!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák