Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz Zoli bácsi #72362 üzenetére

    Friss pontytelepítésnek ki kell "fürödnie" magát. Kb amit ősszel telepítenek érdemes elfogyasztani következő tavasszal. október-március időtáv kb elég lehet "megtisztuljon" . De ez a minimum. Még jobb ha olyat fogyasztasz ami az adott vízben nőtt meg 4-5 kilósra az 1 kiló körüli telepített méretről . Abból lehet főzni finom halászlevet , sült pontyot, rántott pontyot. Persze nem mindegy milyen vízbe telepítették. Balaton, és hasonló tiszta vizű
    nagy víztározók ahol van helye mozogni és úsznia kell a kaja után, és természetes táplálékon él. Az sportos lesz a nagy méret is. Jó ízű semmi mellékíz. Ilyen helyen felnőtt nagyméretű ponty 10 kilós vagy nagyobb olyan finom kaját lehet belőle csinálni 10 ujjad megnyalod. :) Olyan különbség lesz egy tógazdasági 1-2 kilós pontyhoz képest mint egy háztáji csirke és a ketrecben tartott ipari tápos között. :) Ég és föld nagyjából.

    Persze a ponty akárhol él nem lesz belőle süllő vagy harcsa. :) Az azért egy megint más minőségű halétel alapanyaga lehet. Nekem ez a kettő aminél finomabbat még nem találtam. Azért egy 2-3 kilós frissen jó vízből fogott süllő megsütve Karácsonyra, minden tengeri herkentyű is elbújhat mellette vsz. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák