Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Mentem egy kört délután. Felnéztem a Rábcára.
    Odaértek a horgászhelyhez a medertisztítással, eddig csak a törmelékből láttam, ami jött, hogy dolgoznak. Kiszedték a növényzetet, tisztítják a medret. Voltak is pergető horgászok. Most lehet dobni. Vannak csukák, sokat fognak.
    Minimálpeca volt, egy boloval meg egy doboz csontival ültem le a partra. Beetettem,..... na nem akkora mennyiségeket, mint Hermanyi mester amit írt.....Na attól meg is emelkedett volna a vízszint....Csak finoman, pár gombóc ment be. Én csak egy csóró "mentős" vagyok. :D

    Ha csalihalat akartam volna fogni, akkor tuti hogy tenyeres kárász jön. Mivel tenyeres kárászt (vagy nagyobbat) akartam fogni, csalihalnak való jött. Süllőzni való..Vagy sügerezni...Kis küszök, bodorkák. Mohón nyelték a nem is olyan kicsi, 12-es horgot.
    Meguntam az ebihalak fogását, gondoltam egyet, összetoltam a bólót, elindultam a pár kilóméterre lévő Hansági Főcsatornára. Ej, de hanyagoltam idén.
    Láttam a FB.os csoportban hogy kevés benne a víz, sírtak miatta, de ezt nem gondoltam hogy ekkora víz lesz.....Ahol először megálltam, lehetett látni az alját.Végigmentem a töltésen, találtam horgászatra alkalmas helyet, ahol mélyebb. Találtam volna már előbbre, de hattyúk tanyáztak ott, odébb mentem inkább.
    Kb 60 centis volt a víz, közepén, ahol a legmélyebb:

    Ez valakinek a helye, úgy döntöttem ha jön a gazda, megyek odébb, nem kellene, de így szoktam. Szépen ki van takarítva az aljnövényzettől is.
    Ide is begombócoltam, alig folyik a víz. Bolo, csonti előkerült..Na meg a merítő, bár nem sok reményt fűztem szákoláshoz, ekkora vízállásnál.
    Mint a Rábcán, apróhal....Azért itt jöttek veresszárnyúak is, de nem az itt megszokott tenyeresek, hanem aprók. Küsz, bodorka, veresszárnyú.
    Gondolkodtam, hogy bevetem a feedert, de lemondtam róla, jött azért növényi törmelék, meg a hattyúk is erre úsztak. Mondtam a hattyúknak, én voltam itt előbb, vízparton foglalt hely nincs, odébb lehet menni. El is úsztak.... ;)
    El bohóckodtam a bólóval, ez tényleg az volt, bohóckodás. Akkora kis halakat fogtam, néha hasba akadt horoggal, vakartam a fejem, ezt most mégis, hogy sikerült..?
    Ahogy lement a nap, kezdett fázni a kezem, meg a fülem. Összepakoltam...Könnyen, szinte csak a botot kellett összecsukni.
    Ha lesz jó vízszint, ezt a helyet még szerintem megnézem. Beszélnek szép ponty fogásokról. :)

    Szerk: sasa311: Papírboltban Edding 950-et keress, vagy szerszámboltban: [link]
    állítólag 100%-ra ugyanaz mint a pecaboltos verziók. Cimke meg az ár más.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák