Új hozzászólás Aktív témák

  • smokiii1

    aktív tag

    válasz hermanyi #68802 üzenetére

    Fix úszózni szoktam, még nem mertem belevágni a sliderezésbe. Köszi a leírást dobásról, legközelebb így próbálom majd.
    Eddig mindig úgy dobtam, hogy hátrahajtottam a botot magam mögé, megvártam míg fixen megáll aztán dobtam el. Ez is lehetett probléma, bár csak utolsó alkalommal dobtam sok gubancot ezzel a dobással, előtte jóval kevesebbet. Talán az is baj lehetett hogy túl erősen dobtam.
    Az a bajom egyébként ezekkel a vékony karbon szálas úszó antennákkal, hogy alig lehet őket látni, főleg ha eldobok 25-30 méterre. Egyszer próbáltam, de vissza kellett raknom a vastagabb antennát. Bár akkor szerencsére megállt úgy is az úszó.
    Súlyozással kapcsolatban még egy kérdés, mert látom másik kollégának arra is válaszoltál:
    Van egy 14 grammos úszó, kivehető lamellákkal. Azt ha stabilizálni kell, kisebb tavon, de mondjuk kicsit szelesebb időben azt hogy kellene jól kisúlyozni? Arányaiban mennyi maradjon az úszóban és mennyi kerüljön a damilra? Mert én úgy értelmezem a slideres szereléket, hogy annál kiveszik általában az összes súlyt az úszóból ami majd a damilra kerül és éppen érinti a feneket, az előke pedig elfekszik, így lesz a legstabilabb. Viszont fix úszónál meg nem lehet több súlyt tenni a zsinórra, vagyis az úszónak mindig nehezebbnek kelle lennie mint a damilra helyezett súlynak mert úgy tud jól repülni és kiterülni a szerelék. De van olyan hogy mondjuk a 14 grammos úszóból 8 gr marad az úszóban és 6 gr kb a zsinóron és ezzel elérhető hogy stabilabb lesz a szerelék? Vagy ennek így semmi értelme és az teszi stabilabbá, hogy az úszó nehezebb?
    Ne haragudj ha hülyeségeket kérdezek, de próbálom meglátni a súlyozás mögötti ok/okozat dolgokat, mert eddig igazából csak a youtube videókban látott szerelékeket másoltam, amik valamikor működtek valamikor nem.

Új hozzászólás Aktív témák