Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Aflamin #62735 üzenetére

    5 kg felett elég sokat veszít a ponty a gasztronómiai értékéből. Minél nagyobb, annál zsírosabb, már jó ideje fater se hoz el 3-4 kilónál nagyobbakat konyhára, mert nem finom.
    Nem mellesleg a nagy hal érték, mert azok miatt mennek a napijegyesek egy-egy tóra, amiből bevétel van, amiből lehet újra telepíteni, és lesz mit kifogni később is. És úgy egyébként ezer eurókban mérhető a pénzügyi értékük is a nagy halaknak.

    Fonott zsinórról sokszor esett már szó, ha nem kellően finom a felszerelés és a horgász keze, akkor csak tépi a halat, és a száját is. Ami miatt a nagy hal (amiről ugye már az előbb tisztáztuk, hogy értékes) sérül, akár el is tud pusztulni. Stb... Stb...
    Szakállas horog is nagyobb sebet üt, nehezebb kivenni, ami konyhára szánt halnak nem annyira fontos, de ugye megbeszéltünk, hogy nem csak az van.

    Értelmes egyesületek értelmes tagjai mind felfogták már, hogy akkor van valaminek jövője, ha valamennyire védik a jelent is, és bizony ezeket a rendelkezéseket ők fogadják el.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák