Új hozzászólás Aktív témák

  • rudi666

    csendes tag

    Szia.

    Többé kevésbé egyet értek azzal amit írtál.

    Euromatch - Airity kapcsán tudok nyilatkozni, azokat használtam hosszú távon, de volt már dolgom a másik 2 contival is.

    Ha megnézed a súly adatokat egymás mellett némelyik tagban több az anyag a daiwa javára, némelyikben az sw javára.

    [kép]

    Nyéltag dologhoz annyit tudok hozzá fűzni, hogy nagyrészt azért user error-ra vezethető vissza. Mini nyilván nem dísznek van, nemcsak azért hogy kiadja a 13m-t, szét lehet könyökölni botot 250g körüli nyél taggal is, láttam már csodákat.

    Igazából reálisan nem lehet összehasonlítani a 2 botot, az egyik 16m-re készült angol piacra, míg a másik 13m-re nemzetközire.

    (akit érdekel jobban a téma ajánlom Maik Fiebig írásait, az egyik nagyon jól leírja a 16m(13m-ben használva) kontra 13m-re gyártott bot közötti különbségeket. Egy horgász boltos úriemberről van szó aki egyébként diplomás mérnök, versenyzik, évente részt vesz gyárlátogatásokon, tehát van rálátása a dolgokra. Német nyelvű cikk, ha németül nem is beszél valaki, google fordítóval angolra fordítva bőven vállalható minőséget kapunk, magyarra meg ne próbálja senki azzal.)

    Átmérő megint érdekes dolog daiwa ugye 5.tagtól vastagabb, ebből kifolyolag feszesebb, gyorsabb, mivel megvan a kellő kónusz. Sw szériánál hülyeségnek tartom a nyeltag lassan hurkapálcikára való lefaragását. Szél állóbb nem lesz a bot, előny nem származik belőle, inkább hátrány, de legalább jól néz ki 🤣

    Kevesen tudják, de az Sw botok tüskéje megegyezik az eu piacra készült, azon belül is olasz piacra szánt daiwa tüskével. Tournament/air botokkal amik még eu match előtt voltak pár évvel, ha jól emlékszem botonként készültek 2-2 verzióban különböző karakterisztikájú tagokkal, illetve a feszesebb botokat kedvelőknek volt 46mm-es nyél taggal készült verzió. Annyit valtoztattak a tüskén, hogy az 5-ös tagnál módosítottak az átmérőn, hogy a spro égisze alatt keszült sw botok topjaival legalább egy ponton illeszkedjen.

    Igazából mindkét bot kiváló arra amire ki van találva, mindkettőt szerettem, nem bántam meg a vásárlást.
    A legjobb az volt amikor párhuzamosan megvolt mindkettő.

    Euro match-el nyugodtan leültem hobbizni, 5kg+ forma hal is különösebb erőlködés nélkül kihúzható vele legrosszabb esetben is 10p alatt, és itt még nem extrém cuccról beszélek, pl. 2,3 gumi 18/18 zsinór. Egy szűk napos peca alatt kitermelhetsz vele 2 tucat halat, 150kg körüli összsúlyban, röhögve tudja power toppal, viccesen mondva hentelni lehet vele a halat, kb. hasonlóképp mint egy kifejezetten nagyhalas bottal.

    Amikor el akartam adni megnéztem egymás mellett a 2 contival, megmondom őszintén csalódás volt.
    Nyilván nem vártam nagy csodát, mivel ugyanazt a tüskét berhelik évek óta az éppen aktuális anyaggal.
    Míg ez stabilan tudja a nagyobb igénybevételt (nagyhalas/folyóvízi peca) a másik 2 conti szinte minimális + - t nyújt keszegezésnél.

    Airityvel szívesebben ültem le versenyezni, vagy csak úgy szórakozásból fehérhalazni, mert lényegesen gyorsabb, könnyebb, jobb súlyelosztású volt. Egyértelműen nem jutott eszembe megcsinálni vele ugyanazt mint az sw-vel.

    Mielőtt bármelyik sw/daiwa/egyéb tulaj megszakértené hogy azért dicsérem bármelyik botot is mert azt használom, vagy el szeretném adni hozzá tenném már egyik sincs a birtokomban.

    Teljesen másik márka került képbe az idén, amihez nagy reményeket fűzök, mondhatni kompromisszum nélkül fogja tudni azt amikben az előbbi 2 bot kitűnő volt a maga nemében.

    Kérlek írd majd meg mi a véleményed a pro x - ről, kíváncsi vagyok mit alkottak idén.

    (Kommenthez képest kicsit maratonira sikeredett :) )

Új hozzászólás Aktív témák