Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz jjohn #53206 üzenetére

    Nekem fonottban pergetéshez, mártogatáshoz van kedvencem zsinórban az power pro azt semmire se cserélném le. Monofilban még keresem. Módszerfüggő is mert ahogy írtam akadóban szeretem a kemény zsinórokat , és az se baj ha olcsó. Aminél vsz mindenképp kell a szuper zsinór a vékonyabb méretek ott kijön azért a különbség, mondjuk matchbotozásnál ott azért nagyon nem mindegy.

    De pl fenekező horgászatnál főleg hagyományos pontyozásnál 30-as körüli méretben olyan egetverő különbségek vsz nincsenek. Pl idén használtam stroftot mondhatjuk rá drága zsinór , fogtam vele szépen és jól működött, de ha egy másik 30-assal horgászom ami ötödennyibe kerül szerintem kb ugyanúgy működött volna. Ebből is vágnom kellett egy egy horgászat után ha sokat dobáltam vagy fogtam halat. Ha nagyobb halat fogtam azonnal le kellett vágnom. Akkor lehet tartósabb lenne ha alig használnám nem öregedne el úgy mint egy rosszabb minőség. De így nincs ideje megöregedni. Szóval nem tudom rakok e fel még egyszer belőle.

    Harcsázásnál 100-as előkezsinóroknál pl zeck-et használok az bejött. De van kóós félém is brutál kemény zsinór az is használható. Kicsit könnyebb kötni az zeck-et már amennyire 100-as zsinórnál könnyű kötni. :) De igazán használatnál nem jön ki a minőségkülönbség . 20-as méret alatt azért inkább kijön ez vsz a finomszerelékes pecánál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák