Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Steady74 #38222 üzenetére

    "DG: Alapvető tézise, azt gondolja, hogy a 100m felett kezdődik az igazi peca, 10kg hal alatt nincs ponty, erre épít mindent. Ennek alátámasztására csomó ingyenélő liheg körülötte, akik nyomatják ezt a fszságot. Emiatt egyre kevesebben szeretik, egyre többen utálják."

    Mondjuk a Haldorado brand egyre növekvő népszerűsége, és mindaz, amit elért az elmúlt 20 évben vele, nem azt mutatja, hogy "egyre többen utálják". :N

    Egyébként értelek.

    Döme Gábor vitathatatlan érdeme, hogy sokakat a hagyományos, vastag zsinóros, "durum pecás" fenekezés irányából sikeresen elmozdított a finom szerelékes, vékony előkés, etetőkosaras horgászat irányába. Az sem kétséges, hogy egyébként remek horgász.

    Egyébként, ha jól tudom, a tanult hivatását illetően reklámszakember, és ez meg is látszik a Haldorado sikerén. Ezt az egészet zseniálisan véghezvitte, szerintem ehhez sem férhet kétség.

    Más kérdés, hogy számomra - az angol módszerek és felszerelések elkötelezett híveként - sem szimpatikus a feeder/fenekező horgászat nagy gyűrűs, gerinces botokkal, nagy távolságba történő változata.

    Mindazonáltal én vívtam vele jó néhány "csörtét" még anno a régi fórumfelületen. Emlékszem sok meglehetősen visszás bejegyzésére, a nem ritkán valós kritikák indokolatlan moderációjára, amelyek (nem csak) számomra tették visszatetszővé az egész szereplését.

    Engem ezek zavarnak, nem a távoli horgászat. (Mert utóbbi ízlés dolga.) Például az a sok "sárdobálás", amit nyilvánosan vívott ő és Walter Tamás. És lehetne említeni még jó pár élversenyzőnket, akik üzleti, és egyéb érdekekből végeznek a konkurensek ellenében ilyen "aknamunkát".

    És ugyanez megvan az ún. "bojlis horgászok" között, de a magántavak tulajdonosai esetében is.

    Jobban belegondolva... Ez talán valami magyar sajátosság? Vagy a világon mindenhol így történik, ahol valamilyen üzletről van szó?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák