Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    No akkor egy kis infó Zselízről, hátha járna valaki arrafelé a Garamon. A duzzasztó kb. itt van. A Garam alapjáraton olyan 25-35 méter széles lehet, közepes mélységekkel. A duzzasztó felett (ahol ha minden igaz két turbinán áramot is termelnek) viszont legalább 120 méter széles a legszélesebb szakaszon, közvetlenül a duzzasztó előtt. Innentől felfelé folyamatosan keskenyedik tölcsér alakban, de az alja aránytalanul széles ennek a tölcsérnek. Érdekes módon maga a duzzasztó a folyásirány szerinti jobboldalra került, magyarul ott a húzós víz, míg a másik oldalon 60-80 méter, szinte állóvíz van. Ez a kép ezen a csendes oldalon készült, szemben a húzós víz és a duzzasztó. Tehát a képen balra nincsen semmi, egy sima sarokban végződik a víz, onnan a duzzasztó első kamrája vagy 80 méter, maga a duzzasztó meg vagy 40 méteres. Szépen látszik is a felszíni viszonyokból az "álló" és a húzós víz határa. Ez az "álló" oldal kb. 170-190 cm mély már 10-15 méterre is, befelé folyamatosan mélyül. A sodorvonal környékén 5-6-os víz is van a túloldalon.
    2-2 szektor volt a két parton. Sajnos a legrosszabb szektorba kerültem, a lassú oldalon, a duzzasztó felőli szekorba, közel a "sarokhoz". Mellettem ketten rakóval nulláztak(!), a szektor legnagyobb fogása sem volt egy kilogramm (4 keszeg)... (A szektorunk, 8 ember kevesebb halat fogott, mint az egyéni győztes.) A mellettünk lévő szektorban már fogtak pontyot is, de a legnagyobb összfogás itt is 2.5 kg körül maradt. A túloldali két szektorban viszont lehetett azért fogdosni, ott 1-2 kg volt a jellemző fogás, ki sneciből, ki keszegből-pontyból fogott ennyit. Én snecizéssel próbálkoztam, de borzalmasan hektikus volt, tizenegynehány darab(...), kevesebb mint 30 deka... Annyira finoman ettek (és sajnos nagyon picik si voltak), hogy a 18-as horogra az egy szem pinkit fel kellett fűzni, csontival nem is lehetett snecit fogni, mert nem bírta bevenni... Bent 20 méteren match-csel egyetlen picinyke szilva jött csak... Akik ezen az oldalon pontyot fogtak (a mi szektorunkból ugye senki, a feljebb lévőből is csak ketten), azok mind 50-60 méterre dobáltak közel a húzós víz határához, hát az úszózva már nagy kihívás, nekem a fele is sok egy normál pecán, meg sem próbálkoztam vele... Ja igen, borzalmas oldal-szembeszél volt, a 4-es spiccbotot majd' kicsavarta a kezemből...
    Összességében maga a víz tetszett, sajnos az idő nem volt kegyes, és a sorsolás sem, legalábbis hozzám, de az én tudatlanságom is kellett a gyatra eredményhez. Amúgy 8-ból 6.-ak lettünk, szóval nem csak nekünk nem jöttek össze a dolgok.
    De legalább pecáztunk egyet, ez is több a semminél, és persze tapasztalat. :-)

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák