- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Krisztianby: Az ügyintézésnek mindig ilyennek kell lennie?
-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
addikt
válasz Gabesz87 #1973 üzenetére
Szerintem 13l zománcozott bográcsot fogok venni. Mivel önállóan, házigazdaként még nem bográcsoztam, így azt szeretném kérdezni, hogy esetleg tudtok ajánlani valami jó receptet (pörinek)? Illetve az is érdekelne, hogy mennyi hús kellene ekkora bográcsba, úgy 10 főre+2 kisgyerek (ők nyilván kevesebbet esznek). A húst anyámék hozzák majd, őz vagy szarvas, most nem vagok benne biztos.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Gabesz87 #1973 üzenetére
biztos gázon akarsz főzni? én ezt a gázon bográcsozást sosem értettem, ilyen alapon bent a konyhában is fel lehet dobni, legalább nem lesz annyira meleg, mint kint. nincs egy placc, ahová egy tűztálat fel tudsz állítani és fán megfőzni a kaját? nálam a bográcsozásnak ez alapeleme, gázon sose lesz olyan íze a kajának.
pörköltből én általában 1kg/3 főt szoktam számolni. nem a kedvencem az őz/szarvas, de ennyire nagyjából így állnék neki:zsírszalonna, felkockázva, bőr nélkül, kb 30dkg
2kg vöröshagyma (lehet lila is, vagy vegyesen), apróra vágva
hús, felkockázva
pirospaprika, ízlés szerint
két kis üveges belga apátsági sör
1 üveg áfonyalekvár
só, bors kakukkfűszalonnából zsír kisüt, hagyma a zsírban megpárol, mikor már üveges, mehet hozzá a hús, mikor már kezd kérgesedni, só, bors, pirospaprika, ezzel csak kevés ideig szabad sütni, mert ha a paprika megég, keserű lesz az íze. utána felöntöd a sörrel, elkezded főzni, amíg a szaftja össze nem sűrűsödik, ha nagyon kevés a folyadék rajta, apránként vízzel felönteni. kóstolni, ízeket beállítani. mikor már majdnem jó, mehet bele az áfonyalekvár és rendesen kakukkfű, ezzel még 20-30 percig főzni és kész.
a lényeg, amire figyelni kell, hogy jó sok hagyma legyen benne, attól lesz sűrű, krémes a szaftja és hogy ne égesd oda a pirospaprikát.én 9 literes bográcsban főztem már pörköltet 10 főre, a 13 literes elég lesz. zománcos, halászléfőző van nekem is, ezt sokkal jobban szeretem, mint a simát, biztos jobb sokkal a rozsdamentes, de mivel általában sütünk és csak évi pár alkalommal van bogrács, ez is tökéletes. hamar ki kell szedni belőle a kaját és gyorsan kicsapatni slaggal, ha sokáig benne hagyod, akkor nagyobb meló kiganézni, de ez szerintem bármelyikre igaz.
I hate morning people. And mornings. And People.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen