-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
Hát, hogy pont oldalasuk van-e épp, de felhívod és kiderül:
MészárSteak Hentes és Más
Rendelésfelvétel, termékinformáció a +36 20 571 5758-as telefonszámon, illetve személyesen.
Apor Vilmos tér 11-12, Hegyvidék Bevásárlóközpont Budapest
Szerintem meg tudod beszélni velük az oldalas dolgot. Ja megjegyzem nem a Tesco-s árszínvonal!!! Nyitva 08-20-ig, Szombaton 19-igIlletve most hallottam egy másik boltról, de csak annyit hogy szép dolgaik vannak, és hogy nem olcsó. Matusz-Vad Zrt. Budapest, Kőér u. 3/a, 1103. Telefonszám: (06 96) 510 330. Érdekes ez a 96-os körzet, gondolom azért mert az anyacég az Győri. Ez Pesten a Kőér utca - Basa utca sarok, ahol régen a Barnevál hűtőháza volt.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
Topikgazda
Szerintem kihagytál egy 0-át, a 10 milis cső semmire nem elég.
Bár én inkább a 120-ra mennék rá.
Viszont a tagtárs azt írta hogy se szerszám se tudás, szóval a meglevővel kell gazdálkodni. Így azt lehet csinálni, hogy a tűztér egyik felében rak tüzet, fölé rak egy vizes edényt, meleg vízzel feltöltve, és a rács másik végébe, tehát a tűzzel ellentétes oldalra rakja a húst. Viszont ez a cucc, meglehetősen vékony falú. Semmi hőtartása szinte. Nyáron még el lehet vele szórakozni, de télen hidegben kérdéses, hogy tudja-e órákon keresztül tartani a stabil 120 °C-ot.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Nincs olyan, hogy valamiből nem lehet BBQ sütőt fabrikálni!
Azt még nem tudom, hogy hogy fér majd el a teraszon, de kell egy ilyen!
Egy kis Barkács ötlet, hogyan lehet egy Gömbgrillből hegesztés és flexelés nélkül tökéletes mini Szmókert készíteni:Pár kép, ha meg akarjuk a koszttal lepni a haverokat
És egy igazán jó hír mára: egy portugál kutatás szerint jelentősen csökkenthető a BBQ-val járó egészségügyi kockázat, ha sört is használunk a receptekben! Hát azt hiszem, hogy ez egy könnyen tartható javaslat! Kiegészíteném - A Pit Masternek is jót tesz némi Serital.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Egy kis Pork Belly? Reggelire vagy vacsorára?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
BBQ PIT BOX szekrényszmóker
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Még egy kis PIT BOX-os sütés
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Így süt a BBQ-guru
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Inkább mint egy Kamado
A kamado grill története.
Agyagedényeket az emberek évezredek óta használnak főzésre. Ezek a világ minden pontján megtalálhatók, közülük a legrégebbinek a korát a régészek több mint 3000 évesre becsülik. Ezeket az agyagedényeket tartják a kamado őseinek.
Az agyagedények a világ különböző részein eltérő módokon fejlődtek. Indiában a tandoort használták, Japánban pedig a mushikamado volt elterjedt. Ebben párolták a rizst ünnepi alkalmakkor. A mushikamado egy kerek agyagedény volt, levehető fedővel és főként Dél-Japánban volt jellemző. Ebben az időben már szeleppel is ellátták az edényeket a jobb hőszabályozás érdekében, és inkább szénnel, mint fával melegítették őket. A mushikamado a II. világháború után keltette fel az amerikaiak érdeklődését. A kamado szó japánul tűzhelyet jelent. ForrásA két amerikai márka a PRIMO és a Kamado Joe kerámia grill-, és barbecue sütők a kamado sütők csúcs kategoriáját képviselik.A lemezből készült sütőkkel ellentétben a vastag kerámia fal teljesen érzéketlen a külső környezeti hőingadozásokra, vagy szélre, 110-120 fokos barbecue sütőhőmérsékletet gond nélkül tart stabilan akár 24 órán keresztül is, utántöltés nélkül. Forrás
Itthon az erősen promótált Big Green Egg terjedt el tán leginkább.
Ha valaki ezeket túl kicsinek találja, az nézzen el a Komodokamado oldalára.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Pécs és közellakók Figyelem!
Németh Tamás:ünnepi hangulatban van – Tóth Róbert és további 5 ember társaságában, itt: Bagolyvár Vendéglő És Fogadó.18 órája · Pécs (Baranya megye)
Péntek este a strandkorlátkék ugyanebben a pózban mint a második képen fog kacsingatni Rátok,a menü az hátrébb a sorban,legelöl meg a szakállas éppen pakol befele a füstbe.
Éhesen gyertek,de ha érdekes lehet a begyújtás,a rubok,a fa témái,nézzetek be este és egy pálinka mellett elmesélem egy renitens Pokolfajzat mindennapjaival együtt mindezeket ,és megmutatom ezt a nagyon jópofa kockát is az IronBlockot,ami nekem is a kedvenc és legjobb játékszerem....#chef #bbq #beard #basszodafüsttel @ Bagolyvár Vendéglő És FogadóAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
A L P H A & O M E G A🔥
hamrforge.comAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Egy lehetséges ventilátor, 9.68m3/h légszállítás csak elég egy kis grillnek.
De akár a Közel a tűzhöz féle hőfokszabályzót is bele építheted.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Egy érdekes kiegészítő, Gömbgrillek Szmókeresítéséhez!
[link][ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Plusz megnövelné a stabilitást.
Én nézegettem a hőfok automatizálást. Az ajánlott füstgáz érzékelőt már nem forgalmazzák, de ajánlanak helyette másikat. Árban ugyanannyiért: 14K HUF, jó hogy lehet kapni.
Kicsit keresgéltem az Aliexpressen és ha ott veszem akkor a feléből kijön.Aztán ránéztem a többi alkatrészre is és tuti az Aliról veszem meg őket ha rászánom magam az építésre. 14 K helyett kb 7K, 1500 Ft helyett 250 Ft + szállítás és hasonló különbségek vannak.
Érdeklődés esetén elküldöm a linkeket, hogy másnak ne kelljen már keresnie.Az előzőt sikerült magamnak címeznem
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Pepita ugyanazt a cuccot kínálja a magyar web áruház is pl:
Ha jól tévedek most olyan 304 Ft a dollár.vagy:
Értem én, hogy cég és más árréssel kell dolgozzon mint amikor én magamnak rendelek, de akkor is.A Gömbgrill szmokeresítő meg nekem se ér 20 Ezret, és még nem is rád gondoltam célközönségként.
Szerintem te is vagy én is lehajtanánk egy darab lemezből, aztán némi flexelés és kész is. Egyébként továbbgondolva egy ilyen elven készített lemez bármelyik fedeles faszenes grillből képes egy indirekt szmóker pótlékot csinálni.
De akinek se eszköze se lakatos ismerőse, viszont van egy klassz Weber 56-os gömbgrillje annak megoldás, hogy indirekté tegye a sütést egy mozdulattal. Félreértés ne essék, de se a Weber se a Landmann Gömbgrillek, nem bilibádogból készülnek! Ne keverd őket össze a Tesco gazdaságos grill utánzatokkal.Elég megemelned a fedőt és érzed, hogy van benne anyag. Természetesen nem 3 mm-es acélról van szó, de az felesleges is a gömb esetén.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Máris van aki szintén sokallotta a 47€-t
Most néztem, gondolom a Karácsonyi akcióban felment az ára. 57€
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Essejó
Topikgazda
Azt pontosan még sosem. Én elég szabadelvűen készítek szószt, a tűzhely mellett ott a fűszeres polcom, az alapokat, paradicsomszósz, barna cukor, só, bors belerakom a lábasba. Aztán ami a kezem ügyébe kerül és tetszik beledobálom. Mondjuk a kínai kacsafűszert még eddig kihagytam.
Meg nem szoktam grammozni, hanem hasra ütve. Mondjuk bírom amikor azt írják, hogy evő kanál. Benyúlok a fiókba és minimum 6 féle különböző méretű evőkanalt kiveszek, de teás és kv-s kanálból is 4-5 különböző méretűt. Ezért van egy igen ronda kb 70 éves Alu evő kanalam arra áll rá a kezem a főzés közbeni adagoláskor. Viszont már többször elhatároztam, hogy legközelebb ha járok az IKEA-ban akkor veszek Csésze - Cup típusú mérő készletet, asszem 4 db-os, de amikor ott vagyok mindig elfeledem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Iron Workers Bbq "iwbbq"
IRON BLOCK SMOKER bemutatja:
🙏 Az új termék neve:
IRON CUBE SMOKER
Csak, hogy lássátok...nálunk folyamatosan zajlanak a fejlesztések!
Egy mindenki számára könnyebben elérhető szmóker gyártása volt a cél.
👉-Agyaga 4 mm hidegen hengerelt lemez.
👉-3 db gn 1/1 rács.
👉-Saját rozsdamentes edény.
👉-Lógatásra kialakított konzol.
👉-Kivehető deflektor.
👉-A deflektor és a vizestál kivételével direkt sütési zóna.
👉- Van mód digitális hőmérő bevezetésre is.
A szmóker méretei:
👉- magasság: 1030 mm
👉- mélység: 680 mm
👉- szélesség: 570 mm
Rács méretei:
👉- 530x325 (3 db)
A rácsok közötti távolság:
👉-100 mm
🔥👉-Rendelhető külön applikálható szigetelés! (Feláras, ára hamarosan)👈🔥
🔥👉-A sütő rendelhető külön tűztér ajtóval is. (feláras +19.000 ft)
Azon dolgoztunk, hogy egy alsó kategóriás kerámia grill ára alatt legyünk, 3x-os kapacitással.
👉Úgy néz ki sikerült. ⚠️👍
A képeken az egyik teszt modell látható!
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Előbb utóbb minden hmm.. versenycsapat kitalálja a tutit, és megpróbál piacra dobni a nevével fémjelzett, offsetet, szekrényt, rubot, bbq szószt, "enyhén" túlárazva, és valamilyen szinten még is viszik tőlük. De elmész egy valami BBQ összeröffenésre ahol megjelennek az árusok is és egy "speciális 1,5-2 dl-es" Chiliszószt olyan áron akar adni amiért veszel 5 kg Csilipaprikát, és módjával de még azt is megveszik. Szóval amíg veréb van addig...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ok 70 K a lemez, mi kell még?
Miből készült a rács? Expandált lemez, ponthegnesztett hullámrács, saválló rúd, esetleg lézer vágott lemez vagy csak betonvas? Mennyi flex korong ment el, és hegesztő pálca, esetleg Co is volt? Kellett egy felszerszámozott műhely, néhány kerék, fogantyú, hőmérő, alkiton hőálló festék, menetes szár, csavarok egyéb apróságok. Esetleg a festés előtt egy homokozás, vagy flex és néger tárcsa vagy drótkorong. Lakatos vagy és a műhely adott, szóval van gyakorlat? Vagy nem ilyesmiből élsz , de van egy "hobbi" műhelyed, hogy ami kell a ház körül azt meg tudd csinálni?
Mit is akarok ebből kihozni? Ja igen, szóval magadnak megcsinálva persze olcsóbb a felénél is, de ha egy offsetért kellene minden szerszámot megvenned ami kellhet, plusz a hozzá való anyagokat, amiket adott esetben táblában és szálban kapsz, és még némi lakatos gyakorlatod sincs. Akkor megértem azokat, akik megveszik a készet.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az IKEA igazi kincsesbánya azoknak, akik szmókereznek! Íme néhány tipp, hogy milyen IKEA terméket lehet BBQ-záshoz használni.
A már jól ismert Fantast maghőmérő. 1.990 Ft. Tapasztalat: érdemes egyből kettőt venni belőle!Koncis grillező+rács. 4.990 Ft,de sokszor akciós az ára. Nagyon jól használható például oldalas sütéshez. Ha kettőt veszünk belőle, akkor a csomagolást is elfelejthetjük, két tál egymás felé fordítva ugyanolyan jó!
A BBQ-sok körében elterjedt Variera fedéltartó. Rozsdamentes, így bátran tehető szmókerekbe. Kiváló oldalastartónak! Csak arra kell ügyelni, hogy összeszerelésnél ne tegyük bele a csomagban lévő szilikonkarikákat.
Most szuper olcsón beszerelhető Stabil párolóbetét. Szintén rozsdamentes termék. Kisebb drum szmókerekbe deflektorlemezkémt is használható, de zöldségek, vagy éppen rák sütéshez is jól jön!
Egy másik rozsdamentes Stabil párolóbetét 2.490 Ft. Szintén sokféleképpen használható szmókerben, még a 60 literes Drum szmókerbe is belefér.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ugyan most még kicsit hideg van, bár ha valaki olyan szerencsés, hogy van egy kellően vastag falú Offsete az ilyenkor is sütögethet. Én mondjuk ki nem csomagolom az UDS-t mert csak a szenet és a fát pazarolnám, nem beszélve a párakicsapódás miatti vissza csepegésről.
De a lényegNémi angol nyelvű segédanyag, mintegy felkészülés a tavasszal induló sütésekre. [link]
Az egészben az a sajnálatos, hogy a hentesek nem hülyék
mióta felfedezték, hogy a Sertés oldalas milyen kapós Grill és BBQ alapanyag azóta árban talán csak a sertés szűz a drágább nála. Még a Karaj is olcsóbb, egyszerűen vicc.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ennek ellenére sokkal jobb egy vastag falú offset mint a barkácsboltokban kapható kartonpapír vastagságú offsetek, utóbbiakban még jó időben is nehéz az egyenletes 110 fokos hőfoktartományt tartani órákon keresztül. Egy UDS vagy egy Töltény szmóker teljesen másképp viselkedik mint az offset. Hiszen ez utóbbiakban a hús mondhatni a felszálló meleg felett van közvetlenül, na jó egy deflektor lemez vagy vizestál közbeiktatásával. Télen meg mondjuk pár kg sóval töltve a víz helyett.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
Essejó
Topikgazda
Én nem is használok az UDS-ben deflektor lemezt, hanem mint a képen látszik vizes tálat. [link]
Egy sima offsetben meg nincs is deflektor lemez, a reverse flow az meg más ott reverse plate van. abban a hőelosztás a lényeg. Ne úgy működjön mint egy hőtárolós kályha.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
A cucc amit használ, tetszik és be is jön. Még ha hazai BBQ körökben a Gázfűtéses Grill Szentségtörésnek is számít.
Viszont amit és ahogy az egyáltalán nem jön be, ez a fehér pizza: csak olíva és sajt (mozarella) a paradicsomot csak utólag teszi rá, és semmi pizzaszósz. Látványnak persze egynek elmegy, de a grillezés és a BBQ az messze nem erről szól amit ő ott művel, legalább is nekem nem.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az a kerek valami? Az a neve, hogy Pizza kő, egy préselt kiégetett Samott lap, de legalább ilyen jó eredményt érsz el egy adott vastagságú öntöttvas, vagy szénacél lappal, urambocsá egy minimum 4-5 mm-es vas bordás lemezzel. Esetleg kazán vagy kályhás boltokban lehet venni samott lapot amit felcsiszolsz simára és máris olcsóbban jössz ki mint ha veszel pizza követ.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Szerintem teljesen felesleges, az ilyen töltény szmókereket szigetelni, inkább állítsd szélvédett helyre. Vagy valami takarással csinálj neki szélárnyékot. A szigetelést ha ráteszed, onnantól kezdve a tűzzel kell majd szórakoznod, hogy ne szálljon el a hőfokod felfelé. Aztán jön majd hogy a nagy vizestál is lehűti túlzottan, szóval abba mehet pl só. Amit ha nem akarsz mindig kidobni akkor letakarod alufóliával és arra egy kis vizes tálat teszel csak. Vagy mint nyáron max langyos vizet teszünk a vizes tálba, úgyis forrni fog egy idő után, míg télen forrót.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Beteszed a vasbigyót
a sütőbe, feltekered a hőfokot 250 fokra, hagyod kb 1 órát, hogy a vas tuti felmelegedjen. Ki kell tapasztalni, lehet fél óra is elég.
Aztán teszed rá a pizzát.
Mondjuk egy sütölapát szerüséggel, mert egy olyan forro vasat megfogni, még ronggyal se egy élmény.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ez igaz, de tegyük azért hozzá, hogy a kerámia sütöket nem elsödlegesen bbq sütésre találták ki, hanem a magas höfolon való grillezésre. Mig az offset, a töltény szmoker, az uds az alacsony höfokon való füstön sütésre való.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Igen, mindkettőben alul ég a tűz, kb ennyiben hasonlítanak egymásra, de akkor ez igaz az uds-re is. A kamadók működése meg nagyon pici tűzzel tényleg lehet bennük füstölni, de elsődlegesen nem erre valók, hanem a magas hőtartományban történő sütésre (250 ° felett) ráadásul ezt a magas hőfokot hosszú ideig képesek tartani. A hőszigetelt szekrények meg elsősorban a vendéglátóhelyek és a bbq versenyekre lettek fejlesztve. A pelletes meg tán 3-4 éve jelent meg, alapból áram kell a működéséhez (vezérlés, begyújtás, csiga hajtás, ventiláció miatt) ráadásul egy kb kéttenyérnyi tűztere van, szóval az alakját kivéve miben is hasonlít az eredeti offsetre? De tudod mit, legyen neked igazad, építs egy akármilyen szókert, szigeteld le és használd. Én két éve sütök a magamnak készített uds-ben, és nem éreztem késztetést arra hogy szigetelnem kéne, igaz a nagy zimában elcsomagolva pihen az eresz alatt. Majd Márciusban kezdődik nekem a bbq szezon. Elvileg tervben van egy offset építése is, meglátjuk idén összejön-e, de azt sem fogom szigetelni!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Hát abból a szempontból már abszolút nem hasonlítható, a pellet sem a sima ofszettel sem a reverse platevel, már csak azért sem mert a pelletnél a tűztér közvetlenül a sütőtér alatt van.
Talán ez az elrendezés még hasonlít kicsit a Reverse flow-ra:
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Akkor már egyszerűbb ha a grillrácsot viszed közelebb a tűzhöz. Én anno a vizestál helyére tettem be a rácsot.
A hordóról ... hát a csuda tudja, ha beleszagolsz milyen szaga van?
Bár azt mondják, hogy a tűz mindent megtisztít. Mire eltüzelsz benne pár raklapot meg a tavalyi karácsonyfát, lehet jó is. Aztán ha a külsejéről még nem égett le a festék, pl az aljáról, akkor át lehet menni rajta a gázperzselővel. Aztán néger tárcsa és vagy fazék drótkoronggal kívül belül fémtisztára és a fúrások után mehet rá kívülről a hőálló festék, amit lehet be is kell égetni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Kevered valamivel a dolgot. Kiégetni elöbb kell, hogy a belsejéböl eltünjön a vegyszer maradék, és kintröl meg leégjen a nem höállófesték. Na max kezdésnek körbe jelölöd, hogy hol lesz a légbevezetés, a deflektor tartó, a rácstartók, az alsó rács alá közvetlen a rácshömérő, a légbevezető csövekrögzítői. Ha szemre minden klappol, akkor kifúrod a lyukakat, és kezded a kégetést. Aztán külső belső csiszolás, majd belülröl festö szalaggal leragasztod a lyukakat, és mehet rá két három réteg höállófesték. Közben persze az előírt száradási idők betartásával. Ajánlott festék Alkyton. Ezt speciel nem tudom kell-e a végén beégetni, én anno 4 doboz fekete sprayt használtam
. Azt száradás után kellett 200 fokon.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ha megnézel pár Ámerikai
youtube filmet, láthatsz olyant is, hogy nemhogy vizes tálat, de még deflektor lemezt sem használnak az UDS-ben, szóval kicsit erősebb parazsat csinál, és simán grillezik az alsó rácson, minden külön eszköz nélkül. Ha a fedelet is ráteszi közben akkor még inkább ki tudja a meleget használni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Nem tudom mekkora az 5/4-es. Kell minimum 3db colos, vagy 4 db 3/4-es. A kémény meg lehet egy 2 colos menetes hegeszthetö vég, az pont passzol a nagyobbik lyuk menetébe.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ha ugyis kiégeted akkor fölös szerintem a trisós mosás, de én is azt írtam hogy elöbb berajzolod a lyukak helyét, kifurod és aztán égeted. A grill betét meg ahogy akarod, bár szerintem a grillezés is hatékonyabb fedövel.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Az végül is még elég is lehet, mármint a kettő.
Nekem a háromból kettő szabályozható, a harmadikon csak egy menetes kupak van. Amikor sok levegő kell akkor leveszem (begyújtáskor) egyébként meg lazán rá van tekerve.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?