Új hozzászólás Aktív témák

  • dbala

    tag

    Egy ideje megérkezett a PlanetX legó kerékpárom. :)
    Nem kezdtünk neki egyből az összeszerelésnek, mert volt egy karc a láncvillán és megvártam, hogy mit ajánlanak. Lehetett választanom, hogy intéznek egy fuvart a vázra vagy, hogy visszautalnak 50 fontot. A 2. opciót választottam, igaz vagy 10 napja várom, azóta össze is lett rakva, de még semmi.

    Az összeszerelésnél is voltak kisebb gondok. Először is rosszul adhattam le a rendelést, mert fordított fékekkel jött (bal-hátsó, jobb-első). Tudtam, hogy az angoloknál így van, figyeltem is rá, de nem fogadta el először a paypal fizetést csak harmadjára és lehet akkor kitöröltem a kosárból és újra beleraktam.
    A váltó beállítása is nehézkes volt, nem volt még soha 11-es sorom.
    De ami még mindig gond az a hajtás. A Sram leírása szerint menetes középrésznél a középcsapágyhoz kell 1-1 hézagoló a két oldalra és ennyi. Ha pressfit-es lenne akkor kellene egy hullámos alátét a hajtás oldalra. De az a gondom, hogy eléggé szorul a hajtás és meg sem lett húzva még annyira sem, mint amennyit előírnak. A héten kipróbáljuk még hullámos alátéttel is. Ma kipróbáltam görgőn hátha bejáratódik, de sajnos semmi javulás.

    Jelenleg 10,4kg, amit kicsit soknak tartok. Ezen 1 kg-ot szerintem aránylag olcsón tudok még faragni. Csak a külsők darabja ~700gramm.
    A 420 mm-es kormányt is szeretném cserélni, meg a stucnit és a nyeregcsövet.
    Féltem, hogy túl nagy lesz az 58-as méret, de a magassággal nincsen gond (lehet még emelni is kell a nyergen) és a hossz is jónak tűnik így a 110mm-es stucnival. Mekkora hely kell, hogy legyen a zacsi és a felsőcső között? :D

    PlanetX XLS

Új hozzászólás Aktív témák