Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Fall-N #281166 üzenetére

    Van egy Topping DAC az asztalomon, és azért Topping, mert k.rva jó. Mellette egy Magni erősítő van. A kínai Topping semmivel nem olcsóbb az (asszem amcsi) Magninál, és nagyjából ugyanolyan (eléggé) jó. Biztosan jobb, mint a Bose és hasonló társai. De nem is olcsóbb nagyjából semmivel...

    Én nem a kínai termékek ellen vagyok, hanem a kínai dömpinggyártott szemét ellen, és az erőszakos, kihasználós, nem piaci alapon dotált kereskedelmi gyakorlat ellen, aminek a célja a hagyományos nyugati cégek tönkretétele, majd felvásárlása. Jó a Lenovo laptop, de nem olcsóbb a konkurrenciánál, és a barmai a mai napig képesek egy-egy szériában akkora átgondolatlanságokat csinálni, hogy ihaj. Jó a Xiaomi is, ha nem félted az adataidat. A Motorolát azért ne nevezzük jónak, a céges telefonjaink azok, látom évről évre az új modelleket, annak valók, akik árérzékenyek, és itt meg is állt a tudomány. De senki nem kritizálja őket ezért. És téged sem, mert mindenki azt vesz, amit fontosnak tart.

    Európa meg persze, hogy kezd elkényelmesedni, és remélem, hogy a fogyasztói társadalom elmegy a fenntarthatóság és a minőségi gyártás irányába, és akkor lehet nyugodtan drágább akármi, ha közben 5x tovább bírja. Ja de amúgy az idejövő filippínók nem annyit keresnek, mint otthon, és adó is van befizetve utánuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák