Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz chubby2o6 #250743 üzenetére

    sks-t dicsérik nekem is az van nagyon bevállt, jó tudni mennyi az annyi, az a másik nagy előnye hogy nyomásra tudod engedni vele közben is "élőben" látod az aktuális nyomást.

    de egyébként azért néhány tized bar-t senki sem fog megérezni, (vagy nem a mi szintünkön) végletek persze nem jók,outin a 8bar körül 28c gp5000-en már rázott, 6.5-6.8 bar ami kb tökéletes.(5.5 amit a silca kalkulátor kiadott az meg már érezhetően lapos alattam) de ez ugye összsúlyfüggő. nyilván egy 70 kilós emberen 7 kilós bringával eleve nem kell akkora nyomás mint 90 kilósan 9.5kilós bringával,1 kilós nyeregtáska,1db 7.5cl kulacs, nehéz cipő,ruha,stb..

    üléspozició:

    ti is így vagytok vele hogy egyszerűen nincs nektek a bringán egy fix setup ami egész évre jó? görgőn télen előre kell a nyereget húzni, aztán ahogy elkezdtem tavasszal kint tekerni kicsit hátrébb kellett mert ugyanaz a setup kint már rövid volt így viszont elején fájt a derék,váll, ugyhogy akkor vissza húztam kicsit, most pedig pár hét után megint ott vagyok hogy tudom centikkel hátrább húzni a nyerget mert nem érzem hogy nyújtózkodnék,vagy hogy kifejezetten kellemetlen lenne esetleg hogy lemerevednék..
    hogy ez mitől lehet nem tudom de érdekes, az is lehet hogy elég egy rossz mozdulat,vagy az edzőtermi edzés miatt merevedek le és aztán azért tolerálom nehezebben a nyújtottabb hát-terék poziciót? nem tudom de érdekes mindeesetre. meg talán az intenzitás is meghatározza tudom, hisz ha nyélen megyek felfele 1 órát és nagyon ráfeszitek akkor be tud állni a deérk,hát,stb..

    pulzus:
    ahogy mondja itouchfan kolléga, diagnosztika labor nélkül ez mind csak találgatás, egy kiindulásnak jó lehet, aztán ha elkezded csinálni az edzéseket ki fog derülni..
    pl ha a számított z4 zónádban te 5 órát tudsz tekerni akkor valószinü hogy az általad kalkulált szám alacsony, mert vannak fiziológiás határok, ezeknek felső határát is jó esélyel az edzettek képesek hozni ,kezdők,amatőrők inkább az alsóbb szegmensét.
    vagy ugyanez lehet a vo2max al ha vo2max on tudsz fél órát menni akkor ugyancsak biztos hogy alacsony vo2max-ot kalkuláltál ki magadnak, tehát összeveted a "kalkulált" értéket a valósággal és korrigálsz és akkor lesz egy viszonylag hozzávetőleges értéked.

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

Új hozzászólás Aktív témák