-
IT café
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #229697 üzenetére
Nagyon ajánlom én is ezeket!
K2-ben vettem tavaly Endura FS260 Pro Thermo szériából, brutál jó cuccok. Kívül is van rajtuk szilikoncsík, nem mozdul el a ruha alatt sem.
FS260-PRO THERMO LEG WARMER
FS260-PRO THERMO KNEE WARMER
FS260-PRO THERMO ARM WARMER -
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #229690 üzenetére
oké, de amire jó a mellény, arra nem jó amit írsz, és fordítva
Amikor indulás és érkezés között 10+ fok különbség van, akkor kell nekem, és a legfelső réteget a legegyszerűbb le- meg felvenni. Ha aláöltözőt használok, az végig rajtam van, ha nem, akkor közben sem veszem fel.
De hogy hasznos is legyek, hááát, azt hiszem, ez az, amit használok: [link]
Nem kéne, hogy jó legyen bringázáshoz, de nekem ahhoz is bevált. Meg futni is.
Nem olyan nagyon kicsi, ha leveszem, de egy 3 zsebes mez középső nagy zsebében azért összetekerve elfér. (árulnak vastagabbat, de az nem tudom, kinek jó, ez is a felső határ annak, aki mozog. legalábbis nekem, aztán ki tudja, más hogy van vele)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
Az új BMC vázban magas nyomású tartály van. Én továbbgondoltam volna, hogy tubeless boosterként is használható legyen . Vagy aki nem használ droppert, feltöltheti héliummal
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szimpláncsak
tag
válasz jjeahh #229661 üzenetére
Én megfontolnám ezt is. Oké, régebbi geo, meg ahogy nézem nem átütős, de a felszereltsége elég jó és szinte új meg carbon
Fulton Én sem szeretem a feszülős gatyákat, de engem csak az zavar, hogy eléggé látszanak benne a "férfi" dolgok Szóval én úgy tekerek, hogy évszaknak megfelelő országúti betétes nadrág és feléveszek egy szűkebb ALDI-s, montis, nem feszülős de nyúlékony anyagú nadrágot. Nagyon hidegben meg a dekás montis nadrág. Amúgy van sí aláöltöző nadrágom, annak pont a lábhajlatban van szellőző része, nekem kényelmes volt. -
addikt
válasz fulton #229700 üzenetére
Neked kell kitapasztalnod egyénileg, mi az, amikor nem izzadsz meg (nagyon), de nem is fázol. Egyéni preferencia mellett az időjárástól is függ, süt-e a nap, mennyire fúj a szél, stb.
Ilyenkor, mikor reggel 5-10°C van, kell a NW Reload nekem, délután viszont 15-20°C-ban már nem. Akkor legfeljebb a vékony NW Breeze-t veszem fel az aláöltözőre és a mezre.
ZolkoW: olyanom van nekem is, de bringázáshoz dögmeleg, semmit nem szellőzik, egy dunszt.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #229705 üzenetére
hát nah igen, nekem széles sprektum van mivel több órás utak. Induláskor 16-17 fok is süt a nap, de aztán késő du este fele érkezem akkor már 10 fokra beesik. Cudar.
Abban bízom a reload kabát és aláöltözet megoldja ezt -
fulton
addikt
válasz szimpláncsak #229704 üzenetére
Engem meg maga az anyag feszülélse a lábakon. Irritál egyszerűen. Onnan indul a dolog hogy felpróbálom, és milyen érzetet kelt, ha eleve zavaró az anyag a testen érzet, akkor már nem is jutok el hogy ki akarom próbálni - értelem szerűen. A dekásokban amiket felpróbáltam az összes futó nadrág közzül , egyedül ami türhető volt, a dry+ vékony akármi. Abban a mozgás rendben volt, az érzet viselve - elfogadható. Sí aláöltözetben ez a 10k 580ast néztem XL és 2XL. Az feltünt hogy a sima XL patentos volt, ugye jobban is feszült rajtam kicsit, és mintha melegebb is lett volna. a 2XL meg lazább de még mindig simulós, és kellemesebb picit, de bővebb anyag. Annyira az nem adott meleg érzetet érdekes. Am a legjobb ilyen simulós szük fazonnal készült cucc amit próbáltam nadrág alá keresve.
A felső része meg az abszolút legjobb viselve amit próbáltam, élesben kéne még bizonyítania
Értem én amit Parandroid leírt magam is úgy vélem hogy attól hogy kényelmes nem biztos hogy tekerés alatt bevállik persze, viszont elsőnek ott kell átmennie a teszten egy ruhának számomra, mikor elsőnek felveszem,milyen érzés viselni, aztán jöhet csak az éles teszt. -
parandroid
félisten
válasz fulton #229708 üzenetére
Biciklis cucc hétköznapi viseletre soha nem lesz kényelmes. Futós, vagy túracucc még ok, edzős pláne, vagy jóga/fitness göncök a csajoknak, de biciklis cuccban hány embert látsz az utcán flangálni?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fulton
addikt
válasz parandroid #229709 üzenetére
Nem azon van a hangszóró hogy hétköznap viselni nem erről beszélek, hanem a felveszed akkor milyen viselni. Zavar vagy sem, ezt érzi az ember. Mint ahogy pl kerékpáros aláöltözetet is többet próbáltam, és volt ami - én elhiszem hogy jó lehet technikailag - de irritált, nem venném fel mert számomra zavaró volt a viselete kapásból. Pedig valami Endura volt. Ami meg úgy érzem hogy okés, annak adok esélyt élesben is és azok közt is van ami beválhat. A rosta így néz ki. Elvégre nem mindent áldozunk fel a technikailag beváltság oltárán.
Mikor az ember teljesítménye határán megy minden zavaró tud lenni ami nem "kényelmes". lásd: nálam pl az első kerékagy csacsogása - meg tudtam tőle őrülni mikor határon tekertem annyira zavart hogy nem sok kellett hogy kivágjam a mélységbe. Így lehet egy ruha darab is akár, amit ha nem szívesen hordol, olya mind1 hogy technikailag a csúcsok csúcsa. Kell az egyensuly , informálódás és a puding így értem.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #229709 üzenetére
Én szoktam lazább biciklis felsőben + slim farmer + biciklis cipőben mászkálni/ügyet intézni
ilyenben: [link] de ez nem feszülős. 10-20 km-re a puhább nyereg (cube gyári) miatt nem veszek betetes nadrágot.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
zsocy
őstag
válasz fulton #229710 üzenetére
Ez megint egy nehéz kör lesz veled
Ha felveszed a boltban zavarni fog. Ha körbesétálsz vele a decathlonban zavarni fog. Ezek a cuccok mindenhogy zavarni fognak, kivéve azt amikor felülsz a bringára és elkezded hajtani. Akkor minden a helyére kerül, elkezd működni a ruha, és azt veszed észre hogy nem veszed észre. Persze, fel kell próbálni mindent, de na arra számíts hogy jó érzés lesz, mert nem lesz az. A méret legyen jó, a többi menet közben érkezik.
-
parandroid
félisten
válasz fulton #229710 üzenetére
Csak azt tudnám, hogy minek kérdezel, ha egyszer mindent jobban tudsz nálunk, mi meg úgyis hülyeségeket beszélünk?
Ringman: Wow, találtál egy darab ruhadarabot, ami működhet utcán is. Nejemnek is van amúgy egy Gore kabátja, kicseszett jó cucc, hűvöseb időben abban szokott sétálni. A cipőd meg nem biciklis cipő, ha tudsz benne járni. Se karbontalp, se stopli? Normálisan hordani még egy deszkás cipőt sem lehet. Amiben a wannabe sk8er hülyegyerekek szaladgálnak vansekben, meg konverzekben, az is szétbassza a lábad igen hamar, hát még az igazi deszkás cuccok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #229697 üzenetére
Én erre az esetre leginkább egy vékony nyári esőköpenyt/szélállót viszek, azt ha lejtőre fordulva még kimelegedve felveszem azonnal elkezd dunsztolni és (általában) elég is ahhoz, hogy ne fázzak...0 alatt meg akármit veszek fázok lefelé, ott már nagyon durva a különbség a fel és le között, leginkább száraz ruha kellene, de ahhoz hátizsák dukál mely alatt 3x-osan izzad a hátad, igazi 22-es csapdája. Azt vetem észre, hogy fejemen és kezemen tudom leginkább és legkönnyebben enyhíteni a túlmelegedést/fázást, felfele alig ahogy kezdek melegedni levetem a kesztyűt, majd a sapkát is még vizesedés előtt, aztán marad a gombolkozás. Ha ezt jól csinálom elviselhető 0 alatt is a hosszú mászás/hosszú lejtő kombináció. Amúgy télen a hulla-hopp terep a legjobb, pár perces mászás után lejtő, és ez váltakozva, mint pl. itt a mintrailer a Somlyón.
#229692emilll...sehova, ott van benne csak most jobb helyen, vagyis a fékkarnál. Ha fejre állítod a bringát elvándorol a féktest felé és máris újra beesik a fékkar. Ki kell légteleníteni rendesen, de ha nem fordítod fejre sokáig elmehet panasz nélkül...én egyszer addig hagytam, hogy már meredekebb mászásoknál is kezdett elmenni az első fékem. A jól kilégtelenített féknél fejreállított bringánál sem esik be a fékkar.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #229714 üzenetére
Nyilván nem ez a jellemző
spd-s adidas velosamba, de az alap dekas spd-s cipőben is lehet rövidebb távon járni (nem lóg túl a talpán), pár 100 m/megállásnál nincs nagy jelentősége.
Egyik sem karbontalpas, kis távra mindegy is.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #229703 üzenetére
Lassan nem csak attól kell félni, hogy ha bux nyakad szeged, hanem még attól is, hogy bringád is felrobban a sok akksi, nyomás alatti tartály meg isten tudja még mitől.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz parandroid #229714 üzenetére
Így jött le? Nem ez volt a cél (csak a saját véleményem írtam le ahogy most látom a dolgokat, ez meg nyilván formálódik). Érdekel a véleményetek, kinek mi vált be, Ő hogy látja Mindig fontolóra veszem az itt leírtakat egyben formál is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #229707 üzenetére
Tudtommal nem.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz Csokicsibesz #229707 üzenetére
én aSZittem, az is csak oldja a zárat, mint a bowdenesek.
De majd valaki kiokosít a felső tízezerbőlBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
őstag
Én meg képes voltam deszkás gatyákról bicós cuccokra váltani sportban, ami elég nagy váltás fit tekintetében..
fulton: nem vagy te egy kicsit nagyon maximalista? csak a személyre szabott bicó, öltöny, ruha lesz igazán jó, és gondolom itt senki sem olyan méret, hogy minden egyből tökéletesen passzol rá.
Egy kis kényelmetlenséget/kattogást/gyűrődést el kell tudni viselni...peace
Ruhánál, meg inkább akkor fázz amikor elindulsz, ha tekersz úgy is meleged lesz, csak figyelj, ha megállsz,lejtőzől, legyen valami amit fel tudsz venni
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
stickermajom
addikt
válasz Csokicsibesz #229723 üzenetére
Mondjuk valószínűleg azon a szinten amit a topiklakók képviselnek amúgy sincs szükség arra a lenyomásonként fél másodperc előnyre amit a sűrített levegős tud. Ez látszólag inkább úri huncutság profiknak.
-
balintbaba
tag
válasz parandroid #229685 üzenetére
Azért ahhoz a 28-as átlaghoz még síkon is le kell tenni 160-170 wattot egy aero országútival, szóval picit erősnek érzem. Szerintem a topik kisebb része tudná ezt 100 kilométeren tartani, de ha valaki Fehérváron jár, tudok kölcsönadni két Favero pedáltengelyt SPD-SL-re szerelve, aztán hadd lássuk a teljesítmény adatokat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fulton #229706 üzenetére
Az se mindegy amúgy, hogy 15°C és melegszik (reggel), vagy 15°C és már csak hidegebb lesz Szerintem te sem úszod meg kétféle dzseki nélkül, illetve valamivel előnyösebb pozícióban vagy te is, mivel nem szégyellsz csomagtartót vinni táskával, szóval komplett száraz aláöltözetet / mezt is válthatsz.
A testre feszülés meg egyszerűen olyan, hogy így működik a ruha, akár a búvároké, így szigeteli a hőt. Ha laza, akkor nem vezeti el az izzadtságot sem -> megfagysz.
Macerás ez a változékony időjárás na, legyen vagy meleg vagy hideg, azt kész
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
ZolkoW
őstag
válasz stickermajom #229724 üzenetére
én viszont nem is értem egyáltalán, mivel ad ez többet a felhasználónak, mint ha a saját súlya alatt lemegy, a súly elvétele mellett pedig a gombra feljön...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #229727 üzenetére
kiváncsi leszek a kabát aláöltözet kombó mit ad majd nálam mettől - meddig.
-
parandroid
félisten
válasz balintbaba #229726 üzenetére
Pillanatnyilag attól is 130-as a pulzusom, ha lejövök az emeletről, de szokott ez azért menni: [link]. Csak nehéz ezt így megmondani, mert 170 m alatti szint az errefelé már a felüljárókkal összejön, mire pár településsel odébb jutsz, szóval a pulzus az nagyon nem ugyanaz. Meg az akkori edzettségem is nagyon messze volt a toptól, még ha a mai állapotomhoz képest igencsak erősnek is tűnik.
p
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Egyébként a testre feszülős méretek közt is van különbség, pl ez az aláöltözet mind az XL és mind a 2XL méretben testre simult mindenütt, annyi hogy egy árnyalattal lazábban a 2XL. És mégis az az érzésed volt ha felvetted hogy kevésbé melegített mint az XL.
-
Zanik
addikt
Több vékony réteget magaddal vinni, aztán levetni ha túl meleg még mindig könnyebb, de ha alulöltözve indulsz el, akkor nincs mit magadra kapni ha fáznál.
Ezért jó a zsebes mez, gatya (vagy kormány/váz/nyereg-táska), mert azokban el lehet vinni ilyen vékony plusz rétegeket.
Mondjuk én azt a tanácsot kaptam egyszer, hogy nem baj ha egy kicsit fázol induláskor. Nyilván nem este 6-kor mikor 7-kor megy le a nap.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
emilll
tag
válasz Hasaggymeg #229715 üzenetére
Köszi, akkor légtelenítem.
-
jjeahh
nagyúr
Amikor elkezdtem montizni, ha jól rémlik nagyon nyomták az endurókat, aztán hirtelen a hardtail trail lett a trend, aztán a trail bringák, az xc-ket sokan már temették, még itt, fórumon is. 1-2 éve viszont nekem úgy tűnik nagyon feljöttek az xc-k és downcountryk, mintha épp ez a trend, ezerrel fejlesztik őket. Ezt bizonyítja az is, hogy olyan gyártók is belépnek az xc-k piacára, akik eddig sosem: A New XC Bike From Commencal. Kíváncsi vagyok, hogy ennek így alu vázzal mennyi lesz a súlya és világbajnokságokon részt vesznek-e vele. Már várom a hullámos vázas vörös Pinarello xc-ket
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
Lécci beszéljetek le erről [link]
Szeretnék egy outit, de a szokásaim és útvonalaimnak jobban passzolna szerintem egy ballonosabb gumi. ( Ritkán járok inkább kerülöm az utakat, főleg bringa út vagy mellék utakon járok)Időről időre rám jön hogy venni kellene valamit, szóval lécci mondjátok, hogy miért ne vegyem meg 
-
Ringman
nagyúr
jó a bike24 oldala is:
Currently not in stock
Delivery time to Hungary 3359-3360 weeks**Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
balintbaba
tag
válasz jjeahh #229738 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a mai össztelós bringák már annyira jók, hogy kicsit unalmas lett velük lefelé veretni - redditen is sok olyan sztorit lehet olvasni, ahol az emberek váltanak merevfarúra.
@Kiskopika ha jól értem akkor műúton szoktál kerékpározni - én erre a felhasználásra biztos inkább országútit választanék. Szerintem 2900 euro sok ezért a Cube-ért. Ja és fenntartásokkal kell kezelni az általam leírtakat, mert még mindig a gravel műfajt meg nem értők táborába tartozom.
-
Wendelke
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, a fiamnak van egy Cannondale Rz One Twenty bringája, amiből elveszett egy csavar, a hátsó rugóstag /villa felfüggesztésénél. Nem tudom, hogy mi pontosan az alkatrész neve amiből hiányzik
Innét hiányzik, amit megállapítottam, annyi, hogy 10x1-s menet van benne.
A másik oldala az alkatrésznek:
Hol, és milyen csavart kellene bele keresnem?
Előre is köszönöm!
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
-
Kiskopika
senior tag
Igen műútom szoktam menni, de rengeteg az úthiba, gyökér általi hullámosság, patka, murva és nem kifejezetten szeretek az autók között se menni, de ezt próbálom megszokni de nehezemre esik. A másik hogy szeretnék rekord időket menni de kétlem hogy valaha is fogok már így többet ér a kényelem.
A kérdés inkább arra vonatkozott hogy szar a váltó vagy hasonló olcsó sag van rajta. Mert azert ahogy Balint is mondja sok pénz ez nah... És az első bringamba csúnyán belenyúltam de igyis imádom
-
Ringman
nagyúr
válasz Kiskopika #229749 üzenetére
én is hasonló helyzetben vagyok (békés megyében kb. a legrosszabb az utak minősége)
ha nem akarsz melléfogni, akkor első körben nézz valami használt alu gravelt min. tiagrával/sram apexszel, elsőre ez eléggé overkill
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest