Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz parandroid #192715 üzenetére

    Ez tök jó, és mennyibe van a kocsi neked havi szinten (üzemanyagot nem számolva) ha nem túl indiszkrét?

    Az autó az egy nagyon olcsó dolog nálunk a szigetországban és aki 15 éves használt autót vesz rohangálósnak ilyen 1000-1500 font környékén, az nem fogja szervizbe hordani alkalmanként a kocsi értékének harmadáért. Megy vele egy-két évet ha szerencséje van és előbb fog megszabadulni tőle, majd vesz egy másikat (okkal van itt évente műszaki). Viszont ha értesz hozzá, akkor egy populárisabb típust - amiből tengernyi bontott alkatrész van, pl. 206-os - szinte a végtelenségig üzemben lehet tartani alkatrész árban.

    Nekem jelenleg egy 3000 fontos kocsim van, ez is most 15 éves de vmi 30k mérfölddel vettem, előttem 4 tulajjal. Lekopogom ezzel eddig semmi baj, de ha szakszervizbe járkálnék mindennel is, akkor azért hamar behozná az árát még ez is, és úgy fél évente lenne kötelező szerviz alattam. Eddig csak kopó-fogyóra egy ezres belement volna az árajánlatok alapján, ha nem magam csinálom kb feléből (az elmúlt egy évben mióta hozzám került).

    Egy szó mint száz a te érvelésed - bár nagyon szépen hangzik a lízing és feltételei - csak akkor állja meg a helyét, ha kevesebbet költesz kocsira, mint én. De szerintem ez valószínűtlen. Az ugye eddig se volt meglepő, hogy pénzért az ember fenekét is kinyalják. :D Én nem hiszem, hogy valaha új autót vennék, akkor se ha egyben ki tudnám fizetni, mert anyagilag jobban megéri egy kopott rohangálós, amit ráadásul nem is kell félteni és sajnálni: új autónál idegbajt kapnék, ha rákerülne egy karc, lepattogna a fényezés, vagy odaverném a felnit. Öreg használtnál ez annyira nem szívügyem. :) Ráadásul engem kiráz a hideg a hitelektől és havidíjaktól. Így kp-ra veszek mindent és nem fáj a fejem a hónap végén. Amit meg nem eszek meg, az tisztán megmarad. Cserébe néha beáldozom a szabadidőmet ha vmi egy kis törődést igényel, de amíg a saját időm nem ér annyit, hogy egy munkaórámból megtérülne egy szerviz óradíj (és feltéve ha én is meg tudom csinálni), addig ez így is marad.

    #1927176030D
    Jó hát nekem van némi rálátásom a területre, aztán van autószerelő is a családban szóval távsegítségem is akad ha kell. Elektronika meg az egyik hobbim is ráadásul, szóval jah... A pék egyedül tényleg ne álljon neki otthon bütykölgetni, mert abból sok jó nem sül ki a legtöbb esetben! :N Nekem azért megvannak az alap eszközeim, amivel mondjuk egy Haynes szerelési útmutató legtöbb lépését meg lehet oldani szakszerűen. Általában hajlandóságból szokott inkább hiány lenni, ezért is csak azt csinálom itthon, amivel nem kell túl nagyot copni. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák