Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Hasaggymeg #136261 üzenetére

    Annyira én sem. :D A koncepció az, hogy kell egy eszköz, ami ki tudja számítani, hogy mekkora teljesítményt adsz le és hogy hogyan helyezkedsz el a térben, valamint valós időben figyeli a környezeted.
    - giroszkóp: látja, hogy milyen szintben van a bringa, tehát ereszkedsz e vagy mászol, illetve érzékeli ha gyorsítasz, lassítasz, kanyarodsz.
    - A nyomásmérő, hőmérő, páratartalom mérő széltől és naptól mentes, nyitott helyen kell legyen, hogy jó felszíni adatokat tudjon mérni
    - Ha van szélirány ér erősség mérő, akkor mérhető a levegőtől származó változó nehézség a haladásban. Külön jó, ha a kerékpárosról készült egy 3D-s aerodinamikai modell, így pontosan számítható a légellenállás.
    - mérni kell a kerék és a pedál fordulatának periódusidejét, illetve jó ha van egy pedál, ami képes érzékelni mekkora erővel nyomod.
    - kell a gps, hogy tudd hol.
    - Kell ismerni az össztömeget, mert nagyban attól függ a mászás nehézsége
    - Jó lenne ismerni a gördülési ellenállást különböző úttípusokon és kéne egy eszköz, ami felismeri az útminőséget, és hozzárendeli a korábban mért ellenállást.

    Ne vegyetek komolyan, épp tanulok és ez amolyan kikapcsoló agymenés akart lenni... :D (ami amúgy teljesen reális, csak kivitelezhetetlen vagy tök felesleges) :)

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák