Új hozzászólás Aktív témák

  • Lami66

    őstag

    válasz bringasisti #119999 üzenetére

    Nem azért kérdeztem. Sejtettem, hogy nincs..... Csak érdekel, hogy honnan veszed ezt, hogy a gps-el is mér magasságot, meg a barométerrel is, és ezért pontosabb, mert korrigál. Melyiket korrigálja, és mi alapján dönti el, hogy melyik érték helyes?
    Nekem van Bryton 310. Két rendszert használ, GPS-t és barométeres magasságmérőt. Eddig igaz a kétszenzoros dolog. Csakhogy a két szenzorral két különböző dolgot mér, és nem összehasonlítja őket, hanem összepárosítja.
    A gps-t csak a horizontális pozíció meghatározásához.
    A barometrikus szenzort a magasságméréshez.
    Ennyi. A gps pozíció adatához hozzárendeli a barometrikus magassági adatot. A gps-től semmi magasság adatot nem vesz figyelembe.
    Tudom pontosan a házunk tengerszint feletti magasságát, 179 méter. Ha erre állítom be a Brytont, akkor ehhez méri a magasságot. Ha nullát állítok be, akkor nullától számolja a szintkülönbséget. De beállíthatok 3000 métert és akkor az a kiindulási alap, pedig ténylegesen 179 méteren vagyok. És mehetek akármerre nem korrigál, nem szól, hogy "koma elqrtad a magasságot, mert a gps más véleményen van, majd én korrigálom...". Ha a gps mérné a magasságot, nem is kellene kalibrálni, hiszen amint pozíciót talál a gps, rögtön tudná milyen magasan vagyok. De nem tudja, vagy nem veszi figyelembe, vagy a gps szenzor a magasság adatot nem veszi, vagy csak a szoftverből hagyták ki. Mindegy. Nekem kell megadni hogy itt és most 179 méter.

Új hozzászólás Aktív témák