Új hozzászólás Aktív témák

  • eddie1978

    aktív tag

    válasz jjeahh #118661 üzenetére

    Waxolok egy ideje. Közel sem szedi úgy a koszt mint az olaj. Sőt. Igazából minimális amit felszed. Én nem hallom darálni. Amikor mosom benzinnel, akkor van benne minimális por, de tényleg alig érezni ahogyan csavargatom a láncot. Illetve látom a flakon alján. Nem lehet egy lapon említeni az olajjal. Olajról olyan emlékem van hogy az nagyon hamar elkezdett darálni a portól. Kész csiszoló paszta. Én már valószínű nem fogok visszaváltani olajra.
    Országúton nagyon jól elvoltam az olajjal. Ott nem volt vészes nekem.
    Persze az is lehet, hogy én nem tudok láncot olajozni.
    Egyébként engem nem zavar hogy nem patika állapotú a hajtás. A wax nem szedi a koszt, viszont ahogyan jön ki a szemekből egy kicsit keni is össze magát kívülről is. Le kell sz@rni. A Finish Line kerámiás olajára még rá is írják hogy befeketedik a BN kerámiától a használat során. Ez van. A waxomban is van, mint már írtam korábban, BN kerámia por, MoS2 por és PTFE por. Az előző kettőtől feketedik a lánc és a friss wax is sötét szürke mint a grafit kolloid.
    A wax egy lánckenési lehetőség a sok közül. Előnyeivel és hátrányával együtt. Én eddig szinte csak az előnyeit élvezem. Egy hátránya van számomra, több idő bewaxolni a láncot. Bár ha belegondolok akkor az olajos láncot is ugyanúgy elmostam mindig. Így már nem is olyan eget verő az időkülönbség.
    Annyi még hogy én magamnak kevertem ki a waxot. A Squirt-ről nincs tapasztalatom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák