Új hozzászólás Aktív témák

  • pc360

    addikt

    válasz Dr. Gonzο #118387 üzenetére

    Én erre azt tudom mondani, hogy nem jó kategóriát vásároltál. A tipikus trekkingben a leggyengébb a teleszkóp. Ismerem ezt az alját, amikor 2 hét alatt kikotyog, és máris kukázható. Viszont azt nem gondolom, hogy 80 ezerért is ugyanez lenne a helyzet - a jó teleszkóp ára ottantájt kezdődik, és azzal már nem lenne ilyen gond. Persze, hogy egy ilyen trekking vázba milyen rugóutas variáció illene, azt nem tudom. Én ezt a gépet hagyagolnám úgy, ahogy van.

    Két utat látok, és mindkettő azzal kezdődik, hogy ezt a cangát visszafizetik. Az első megoldás az, hogy veszel helyette egy hasonlóan belépőszintű 29-es montit (nyugodtan lehet dekás, de jó lenne kipréselni a 120-at érte, hogy mégse a legalját kapd), és költs külön a teleszkópra még 80-at, így egy erdős utakat is bíró, megfelelő és élvezhető bicajod lesz. Ezt lehet a második körben is, amikor a gyárot már lezúztad belőle, így 2 részletben tudnád megoldani a vásárlást. Arra kell ebben az esetben odafigyelni, hogy a már használható kategóriába eső hidraulikus tárcsafékkel vásárold a masinát.

    A második variáció, hogy azt a 160-200 ezret egy jó állapotú használt montiba fekteted. Úgy egy egész jó Deore/XT szettes bringához juthatsz korrekt teleszkóppal, egy középkategóriás vázon, ami röhögve veszi a terepet is. Olcsóbban sajnos ez a témakör nem megúszható. 80-ért újonnam az ember csak óvatos városi, meg hétvégi aszfalton tekerős géphez juthat, aminél remélheti, hogy nem esik szét rövid időn belül. De 80, főleg 100 kg fölött az egyben maradás esélye már jócskán megcsappan.

    [ Szerkesztve ]

    Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák