Új hozzászólás Aktív témák

  • smkb

    őstag

    válasz Toobee #110578 üzenetére

    Kövesen a montimmal sem küldöm lejtőn, mert sajnálom :) Meg magamat is a taknyolástól. Amúgy nem vagyok lejtőfanatikus, inkább emelkedő, mert abban érzem a kihívást, és az dolgoztat meg, így nem tartozik erősen portfóliómba a lejtő. Köves lejtőn a plusos kerekű cromo vázas Marin Pine Mountain 1-em sem eresztem neki a 120mm-es rugóútjával, pedig a gép bírná :). Egyébként nyilván nem az öklömnyi köves szakaszok valók egy merevvillás, koskormányos, gravel geos gépnek, de nem is ez a gyakori terep Mo-n. A Mária dűlőn pl le lehet vele menni egész rendesen (na az most épp elég borzalmas állapotú köves, gödrös, sodrós), de azért a PM1-el bátrabban lehet ereszteni jóval. Viszont emelkedőn és síkon simán otthagyom vele bármelyik montim, aszfalton meg totál esélytelen egy xc is.
    Pl ha már HHH, akkor a Feketesalak ösvényen borzalmasan lehet neki tolni, de abszolválni lehet vele a Szépvölgyi dűlőt is, aminek az utolsó szakasza (370m 60m szinttel) át az erdőn gyökereken meredeken ki a Hármashatárhegyi útra, azért kihívás montival is. Tény, hogy van olyan része a hegynek amit egyáltalán nem próbáltam vele, de az montival is kínlódás nekem (a Csúcshegyre mögötti 1,5kmes szakasz fel a hegyre az erdőben, ami 2 nyomsávos elvileg, de borzalmasan köves gyökeres és meredek).

    Számomra sokkal több szituációban jön ki győztesen a montijaimhoz képest. Aki mondjuk lejtőzést nyom inkább, annak nyilván nem.

Új hozzászólás Aktív témák