Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz tzimash #23136 üzenetére

    Azért nem kell azt a zsírégetős tartományt annyira komolyan venni! Ha mindent kiadsz magadból egy 2 órás tekerésnél, akkor több zsírt égetsz el, mintha az úgynevezett zsírégetős aerob tartományban üzemelnél. Magasabb pulzusnál sok szénhidrát ég el, de mellette mindig ég a zsír is! A lényeg, hogy a szénhidrát utánpótlásról gondoskodni kell, mert a zsír a szénhidrátok tűzében ég el. Persze kell még elegendő folyadék utánpótlás is. De ezt nem lehet 8 órán át művelni. 2 órát viszont biztos bír így a szervezet. Mellette meg kellenek a lazább terhelések is. Legjobb a dombos terepen való tekerés (interval).
    Másik előnye a hosszabb intenzív mozgásnak, hogy kimerülnek a máj, és az izmok energiaraktárai. 3-4 napig töltődnek vissza ezek a raktárak, és bizony ezen időszakban a testzsírt is bont a szervezet!
    A lényeg viszont, hogy kell egy alap edzettség, és nem szabad enélkül 4 órás, vagy hosszabb kimerítő terhelést végezni. Ilyenkor a szervezet bepánikol, és a kimerülést követő napokban túlraktározza magát:)

    Más:
    Én ma 175-ös átlagpulzussal tekertem 2 órát a kánikulában (max pulzus 191, és semmi savasodás). Semmit nem ettem közben, csak ittam 1,5 L forrásvizet. Mondjuk a max pulzusomat még nem mértem ki, de nem lepődnék meg, ha 200 fölötti értéket tudnék produkálni egy dombfutásnál. 220-életkor csak 181-et adna :)
    Izomláz nálam ismeretlen fogalom bicajozáskor. Futás után viszont előfordul:)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák