Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz Bici #13760 üzenetére

    A külső gumik gyártói megadnak egy max nyomás értéket (vagy intervallumot), amin elvileg garantáltan lehet használni a gumit. Célszerű ezt betartani (bár több nyomást is bírnak tartósan). Persze van egy olyan érték is, mekkora max súlyhoz ajánlott a gumi. Sikerült már kinyírnom egy 25 mm széles Rubenát a súlyommal kátyús utakon, pedig felfújtam 7 Bar-ra:) De a 23 mm széles slick Schwalbe Lugano nagyon jól bírta a kiképzést 6-7 Bar-on. Na az tudott pattogni ebben a hidegben, de megszoktam.
    Most a 32 mm széles Conti Tourride gumi 5 Bar-on számomra nagyon komfortos :DDD Ha megnézed a Conti táblázatot, akkor van egy ilyen érték, hogy rec. inflation, azaz recommended/javasolt nyomás (nálam 70 psi~5 Bar). A gumi profilja is elég mély, és ez nekem már ballonos. 37 mm széles guminál már 4 Bar lehet optimális. De nyilván ez is terhelés függő.

    Biztos számít a nyereg is, de 120 kilós össz súlynál nem lehet pattogós egy 37 mm széles gumi! A nyergen túl még sokat számít a szivacsbélelt bicajos nadrág, amit én már 10 km-es távokra is felveszek.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák