Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz runner 125 #12243 üzenetére

    Mindenképpen cserélhető tüskés platformpedált vegyél, mert a tüske kopóalkatrész, nem szerencsés, ha az egész pedált kell cserélni. A tüskék jól tartják a cipődet a pedálon, aztán ha mégis lecsúsznál, akkor gyönyörű párhuzamos szántásokat gyártanak a vádlidra :DDD A Syncros Meat Hook elnevezése némi iróniát takar emiatt :) A festett pedálok a helyedben elkerülném, meglepően gyorsan le lehet koptatni a festéket, az eloxálás már más téma, az működhet. BikeRadar, MTBR, testbike.hu és singletrack.com környékén nézd meg a kiválasztott pedálról a review-kat vásárlás előtt, mert egyes gyártóknál/típusoknál a tüskék szeretnek belerohadni a menetükbe, és akkor a cserélhetőségük ugrott.

    Nekem Wellgo LU-987 (OEM modellként sokféle néven kapható) volt az SPD előtt, az eggyel azelőtti bringán is, stabil darab, jól tartotta a lábamat, a csapágyazás is rendben volt, a fent emlegetett szántásos műveletsort szerencsére csak egyszer sikerült kivitelezni vele :) Az egyetlen hibája az, hogy a stabilitását az adja, hogy egy jó nagy fémdarab, kétszer annyit nyom a mérlegen, mint a mostani SPD-m, és ezt a súlyt folyamatosan pörgeted haladáskor (a gyári súlyadatnak ne higgyél, 526 gramm "könnyű" csak lenni szeretne, az enyém 632 grammos párban). Lehet találni barátságos súlyú platformpedálokat is, de azok beszerezhetősége, megbízhatósága és ára külön kérdés.

    Én sokáig azt mondtam, hogy minek az SPD, olcsóbb a platformpedál túracipővel, és van olyan jó. Aztán elkopott a bringázásra használt túracipőm, kedvenc márkám nem akciózott éppen, így pedig egy M540 + cipő páros minimálisan volt drágább. Úgy voltam vele, ha nem válik be, akkor az SPD pedált eladom, a cipőt pedig normál túracipőként a régi pedállal használom. A Wellgo azóta is a szekrényben porosodik, és jelenleg a téli SPD cipőket nézegetem, nem a visszaszereléséhez keresgélem a megfelelő méretű villáskulcsot a szerszámok között ...

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák