Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz fungeld #11690 üzenetére

    A lehetosegeid ket dologra szűküknek, amit tudsz tenni:
    1.) Neoprém láncvilla védő, vastagabbik fajtából, és alá egy belső rátekerve a láncviláral.
    2.) Új váltó, aminek erősebb a láncfeszítő rugója, vagy már eleve olyan a kialakítása, hogy, ezt a lötyögést megakadályozza. Ilyen az új 2012-es évjáratú XTR, ami kb annyiba kerul, mint valószínűleg a biciklid :)

    +1.)Atomjaira szeded a váltót kiszeded belőle a csavaró irányú feszítő rugót, elviszed pl a Baross utcába, a rugókészítőhöz, és megmondod, hogy ebből a rugóból szeretnél egy sokkal nagyobb erejűt, és adjanak egy árajánlatot, hogy mennyiért csinálják meg. Kb 2-3E ft-os tétel, de elötte nézz szét a bringa boltokban, hátha van nekik raktáron 750-es shimano XT váltóhoz való rugó, mert azt is bele lehet berhelni. Minap asszem pont a ridebike honlapján láttam, hogy nekik van, de nem vennék rá mérget.

    sajnos az alsó kategoriás váltók ilyenek. Gyengébbek a feszítő rugók, mert gondolom a csapszegek illeszkedési helyei sincsenek úgy kiképezve, hogy elbírják hosszabb távon a nagyobb erőhatásokat.

    anno a SRAM pr részlege adott ki összehasonlító videókat a saját, és a Shimano azonos kategoriájú hátsó váltóiról, és abból az jött le, hogy jóval feszesebben tartják a láncot a SRAM váltók, mint a shimanok.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák