-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz roBEEsz #117822 üzenetére
Akkor sajnos az AWAKEN is picit limit felett van de az 250g és a Casmo mellett őket is nagyon ajánlanám. Vagy várd ki a CM tesztpöriket az ár/értékbe biztos szuper
Amúgy én kiváncsiságból vettem egyet de még nem bontottam. Nemba/Burundi. Félek nagyon sok nekem az az 1kg, szóval akit érdekel 750g/5850FT az szóljon időben, jöjjön ide és az orra előtt felbontjuk, én kiveszek 250g-ot, a többivel meg boldogan elszaladhat
Ami 3500-be bele tud férni az talán a Bagira, 42Coffee, Impresso, MTRM, PallYotz. Mondanám még a OneElevent meg a Roastopust de náluk is max 1-1 kósza tétel jön ki ennyiből. MIndez persze farmszelektált SO vonalon.
Blendbe PY-tól klasszikabb vonalon még olcsóbbak is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
Tényleg és amúgy Bazáron mizu?
-
SoundON
tag
2db BH cupping csészéje nincs valakinek elfekvőben Budapesten?
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
-
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #118825 üzenetére
Én most télen pont nem voltam, így nem tudom, de amióta nyitottak kb 2-3éve OneEleven kávé és Arduino géppark van.
-
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #118842 üzenetére
Lehet neked pult alol arulnak Casino Moccat de ott mindig is OneEleven volt. Csak meg kell nezni a FB oldalukat es lathatod. Almadi, Beaver. Valamivel nagyon kevered, de elengedtem a temat, nincs ebben ennyi...
-
SoundON
tag
válasz Flashback #119012 üzenetére
...szerintem ezen pont azért nincs nyomásmérő mert akkor mindenki frászt kapna csodálkoznék ha nem össze vissza esne kelne a nyomás amikor 3-4 lépésben tudja csak a dugattyút lenyomni teljesen [link] . Minden egyes "megállónál" esik szerintem. Ez a valami teljesen zsákutca...egy kicsit olyan mintha az autóra kerék helyett kockákat tennénk de legalább jó drága
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz dusangield #119346 üzenetére
...szerintem meg nincs ez túlgondolva...sőt...nagyon is jó helyen kapiskálsz... mindig mindent kell nézni és ésszel kell kávézni de ez megvan ahogy olvasom...
sok jó kávét és kóstolást kívánok -
SoundON
tag
válasz dusangield #119441 üzenetére
En a homersekletre gyanakszom. Lattam mar nagyon draga gepet is ami 8-10C fokot tevedett. Szerintem tul alacsony a hofok. Akkor tud ilyen lenni. Es ahogy mondod minden finomsag benne marad a pogiban ami meg finom illatos. Probald meg drasztikusan mondjuk 10C fokkal emelni a homersekleten.
De ami alap az valoban a jo porkolesu jo minosegu bab!
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz dusangield #119469 üzenetére
A keseruseg (ha az porkolesi hiba) akkor mar alacsony hofokon is kijon. Es pont az alacsony homerseklett miatt nem jon a savassag melle az edes iz es a finom aromak.
-
SoundON
tag
válasz dusangield #119564 üzenetére
Én biztos vagy feljebb mennék még mennyiséggel vagy ugyanennél a bemenőnél finomabbra őrölnék. Próbálj egy csöpögősebb pl 35mp alatt 18ból 30g-ot. Egy próbát megér.
A másik amit ajánlanék hogy szeletelj fel egy csapolást és találd meg hogy melyik íz jön be neked. Egyáltalán ízlik e bármelyik szelet vagy sem.
De leginkább kezdésnek találnék magamnak olyan kávézót ahol minden úgy jó ahogy van és onnan lesném el milyen alapanyag, hogy készítik el stb.
-
-
SoundON
tag
válasz Toobee #120216 üzenetére
Es mi a rovidtavu velemenyed errol az UF-rol?
A videoidon is azt latom mintha vekonyabb lenne vele a presszo. Gondolom alapvetoen az also filterpapir miatt. En pont ezert nem is hivnam igazi presszonak azt amibol AP papirral kiszedjuk a testet ado fineokat, szarazanyagot. Persze ettol meg lehetne akar finom is, de nekem az ital kremes vastagsaga ugyan ugy hozza tartozik a presszohoz mint a az izek es aromak.De ez csak hangos gondolkodas. A tapasztalataid erdekelnek
-
SoundON
tag
válasz Toobee #120222 üzenetére
Dehat megiscsak presszokesziteshez gyartott karrol/kosarrol beszelunk nem valami ujabb 160. filterkeszitesi divateszkozrol Elvileg a gyarto sem 1:4-1:6 os alogeemittudomenmikhez csinalta ...
Pedig nagyon jo lett volna ha azt mondod besz@ras jok vele a presszok, uj dimenzio. Kicsit azt remeltem hogy az EK shot utan ujabb lepcso lesz felfele ez az UF shot...bar faek gondolkodassal vegiggondolva amit a jobb kioldodassal hozzatesz azt az also papirral meg elveszi. nemtudom...gondolom -
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #120264 üzenetére
Én az AP italoknál (presszó őrleményfinomság, kevés víz, nagy nyomás) kísérletezgettem mindenféle finomságú fémszűrővel meg papírral és nálam az lett az eredmény, hogy kb pont a VST szűrők perforáltsága lyukmérete hozta a számomra kellemes balanszot a testesség és az íz tengelyen Nekem papírral már nagyon vékony lett ahhoz képest amiket szeretek. De gondolom ez a balance mindenkinél más és más... Ettől persze lehet kurv@finom is ez az UF presszó
Tényleg és papír nélkül eltömődött?
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121056 üzenetére
Előfordul hogy az első presszó készítésénél a vízrendszered bizonyos részei még levegősek, így a pumpált víz nem csak a pogácsára megy, hanem a különböző alkatrészekben telítődnek. Kvázi hosszan előáztat a gép és az pogácsára érkező vízhozam is jóval kevesebb, mint amit a pumpa tud. Másodiknál meg már mindenhol víz van a rendszerben, tehát a pumpa teljes vízhozama a kávépogira megy.
Érdemes hosszabban kiengedni a vizet, esetleg vakszűrőzni az első presszód előtt is és annak megfelelően beállítani az őrleményfinomságot, ami így másodszor harmadszor is ugyan az lesz... ELVILEG
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121059 üzenetére
Mindkettő igaz lehet
A lényeg hogy szerintem az első kávéd előáztatott és a lassan felépülő nyomás miatt kíméletesebb a pogácsához, nem roppantja azt meg, nem csatornásodik és az őrleményed is durvább lehet stb stb
Akkor iszol jó kávét amikor ízlik, tehát ha az első mindig ízlik akkor az első kávéd a jó!...más kérdés hogy csak véletlenül sikerül jól és nem tudod reprodukálni vagy a fent leírt tézis tudatában kitalálsz valamit ami működik. Például a Gaggián presszó után a gőzkar előtti részen is felgyülemlik a víz, amit ha minden shot után kinyitsz és leengedsz, akkor keletkezik egy újabb kis puffertartály a víznyomásnak ami segíti az újbóli előáztatásszerűséget...pl
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Neked Az #121064 üzenetére
Szívesen! Remélem azért továbbra is finom lesz az az első kv
..bár minden mindennel összefügg, szóval lehet most az őrlemény okoz majd galibát, kesernyét, ha finomabbra kell venned, de az is lehet hogy most még jobb lesz... meglátod.
Ha az előáztatás miatt volt eddig finom, akkor meg próbáld meg azt, hogy a gőzkart kinyitod, és a pumpa bekapcsolásával egy időben szépen lassan kezded csak elzárni a gőzcsapot 3-8mp ig, ami így finomítja a pogira érkező vízhozamot. Vagy szereltess dimmert a pumpád elé és azzal szabályozd, bár nem ismerem a Lelit gépeket hogy ez a tiéd ez pontosan milyen mi van benne. -
SoundON
tag
Valakinek van hasonló tapasztalata ULKA pumpás gépnél? Mivel a pumpát meg a dimmert is kicseréltem már valószínű nem is a pumpa lesz az oka.De akor mi lehet? Valakinek ötlet?
A jelenség hogy ha nem maxon járatom a pumpát (és nem is mindig, tehát függ a pogi tömörségétől, örleménytől is) akkor elkezd finoman pulzálni a nyomás amit fülre is hallani. A SEP is szépen mutatja, bár az analóg nyomásmérő órán ez nem is nagyon látszik. A gőzölésnél is ugyan ezt hallom a pumpán és a gőzön is látszik a finom pulzálás.
Ha fixen mindig lenne akkor sokkal egyszerűbb lenne a hibakeresés, de nem fix, 3ból 1szer
-
SoundON
tag
válasz lszlfrng #121157 üzenetére
Köszi, IGEN, a pumpa teljesítménycsökkenései akkor jelentkeznek amikor a PID rákapcsolja a fűtőszálakat. Tehát a pulzálás a visszajelző fény pislákolásaival megegyező.
Gondolom olyankor megeszi az áramot és kevesebb marad a pumpának.
És persze mindez csak akkor ha nem maxon megy a pumpa, tehát ha a dimmerrel elkezdek játszani.Kérdés hogy ezzel mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Gery0505 #121175 üzenetére
Köszi a tippet Holnap kipróbálom, hogy leveszem a PID-et 10C fokra, hogy ne kelljen dolgoznia és ha akkor is csinálja akkor valóban más probléma lehet. Egy 10eFt körüli tűszelepes szabályzóm is van, ami működik, egész jó, de a dimmerrel azért finomabban lehet játszani. Biztos lehetne igazán jó tűszelepet is venni de azok is horror drágák. Talán 40-50eFt volt 3-4éve, azóta gondolom duplája...
-
SoundON
tag
-
SoundON
tag
válasz Gery0505 #121190 üzenetére
Köszi szépen a sok hasznos infót. Majd ha több időm lesz elkezdek ezek mentén kísérletezni.
Tudsz esetleg ajánlani Hestore linken egy konkrét kis zajszűrőt a megfelelő paraméterekkel?
És fontos hogy nagyon kicsi legyen hogy egyáltalán be tudjam rakni a fullra pakolt gépházba. Max egy gyufásdoboz méretű valami jöhet szóba, de még az is necces -
SoundON
tag
Fullos GCt keresek ismerősömnek. Aki épp eladná írjon rám egy üzenetet.
köszi a figyelmet -
SoundON
tag
Ismét keresek ismerősnek fullos rézkazános GCt.
Ha valakinél lapul még ilyen kérem írjon rám üzenetet.
köszi -
SoundON
tag
válasz Tomace91 #124994 üzenetére
Lehet én tudom rosszul, de ez valóban gyári gaggia, viszont nem a Gaggia Classic felsőszűrője, hanem az ipari gaggia gépeké. Ez persze nem azt jeleni hogy ez okozza nálad a csatornásodást. Ettől függetlenül én a GC eredeti felsőszűrőjét szeretem a legjobban, azt használom. Abban több apró lyuk van és kevésbé tapad rá a zacc, könnyebb tisztán tartani.
-
SoundON
tag
Gondolom fórumtárs hagyott a CM-ben egy tunning GCt...
Lehet tudni hogy ki a tulaj és hogy pontosan mit tud a masina?
Ha kérhetem dobjon rám egy privát üzenetet. -
SoundON
tag
Kinek volt az a fura ACAIA problemaja hogy ossze vissza ugralt a kijelzo, meg H2O para meg satobbi? Rakeresstem de sehol nem talalom. Sajnos nalam is megjelent ugyan ez a problema
-
SoundON
tag
TOTAL OFF TOPIK
De esetleg van közöttünk olyan aki ért a WP weboldalakhoz Yoast SEO dolgokhoz?
És nem utolsó sorban SOS tudna nekem segíteni? -
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #126563 üzenetére
Sajnos nem vagyok érdekelt a BWT eladásokban de szerintem a BWT Bestprotect-nél nincs jobb presszóra. A gépnek is jó, meg szerintem ízben is szépen kerekít, minden vadhajtást lecsap. Pancsolt vízzel nekem is ilyen siralmas volt ezüst ide vagy oda. Ami talán fontosabb volt az ezüstözésnél is az a fejegységem belső felcsiszolása, felpolírozása volt. Annó raktam fel ezekről is képeket.
-
SoundON
tag
válasz SoundON #126576 üzenetére
A felcsiszolást az ezüstöző ember tanácsolta miután 3x is elvittem hozzá a teljes szettet. Mindig felpattogzott belülről 1-2 helyen, mert ahogy a szaki mondta a réz, bronz mittudomén pórusaiból kappilárisaiból jön ki az anyagban lévő kosz ami meg ledobja bármi is van rajta. Amint tükörre csiszoltam és políroztam (tehát lezártam a kapillárisokat) minden ilyen belső szutykolódási gond megszűnt és az ezüstöt sem dobja már le. Persze mindez BWT Bestprotectel. Hosszan ennyi a sztori
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen