-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
ezt csináljuk a viz és gázcsöveknél is.oké, ott nincs 15bar nyomás csak 8-10bar körül van a próbaüzem, viszont nyilván magasabb a biztonsági tényezője, mint egy KV főzőben. megfolyatjuk az ónt a lukba szúrólánggal, és a felületi feszültség beszívja.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
zscz
tag
Öntapadós hőelem? Drágább ,de nem kell fúrni.
-
zolnagy
őstag
Persze, nem mindegy hogy kötöd be. Minden piden jelölve van, mit hova köss. Egyébként K vagy PT100?
@simi, jó lett. Sztem jót tesz neki az OPV, nekem ez a tapasztalatom. A pumpát én is egy nagyobb csavarhúzóval akartam anno, de tönkrement a műveletben és nem adta magát. Lehet ott nálam vmi nagyon be lehetett ragadva. Mindenesetre, ha ennél a mostaninál vmi gond lesz a pumpával, megpróbálom szétszedni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
igen, ő.
eléggé különbözik, a caravel nyitott bojleres gép, nincs nyomás alatt a víz. tulajdonképpen egy mezei kübli, alatta egy fűtőszállal, mint egy régi villanyrezsó. ebből a kübliből tudsz egy dugattyúval vizet nyomni a kofira.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
azt tippelném (de nem ismerem semennyire sem, csak okoskodom), hogy ha forró vizet kell beletöltened a hideg gépbe, magyarán nem ő melegíti a vizet, akkor nehéz a 90-95 fokos kilépő vízhőt elérni. eleve nem 100 fokos vizet teszel bele, a cucc hideg, a víz kevés, jól lehűl rögtön, nem?
de úgy amúgy, ha van egy jó formájú szűrőd és egy dugattyúd, amivel a megfelelő hőfokú vizet tudod átnyomni a szűrőn, valamint a felsőszűrő sem egy szar, akkor elvileg nincs akadálya a jó kofinak
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
-
Bazsee71
őstag
Szerintem ez tulajdonsága a filternek, nem hiba. Cold brew italok közül eddig csak mizudashival készültet ittam, az is inkább egy erős tea szintje. Nyáron kifejezetten jól tud esni.
sz.zs.: Lehet, de a fórumtársak véleménye alapján felesleges, mert értékelhetetlen eredményt ad, nem erre lett kitalálva a gép.
-
Daneeka
senior tag
Aeropressel csináltam már olyat, hogy fém szűrő és 1:2 kávé:víz arány (erre már nem lehet mondani, hogy híg szerintem) de, hogy őszinte legyek nekem az a véleményem, hogy minél trébb a bab annál jobban elmaszkolja a gyengeségeit a sűrűség és egy rakás olyan kávé amit simán iszogattok presszónak (robis blendek, "klasszikus" pörkölések, "csokis ízvilág" stb.) az ihatatlan koksz ízű tré filternek vagy csak simán érdektelen. (én pont emiatt általában a gyengébb babokból nyomorúságuktól függően egyre sűrűbbeket főzök és az ilyen 1:15 - 1:17 arányokat csak ilyen száraz etiópokból meg CM filterekből csinálom) Viszont az aramo elfröcskölése meg kutyák elé szórása helyett csodálatos filter kávékat lehetne belőle csinálni.
-
Kávé Kálmán
tag
Persze, h benne van a kezedben egy ido utan. De ugye ABS, ASR, PSM, DSG STB nelkuli autoval is gyorsabb kort lehet menni a Nordschleife-n, oszt a nepek megis szeretik belerakni az extrat az autoba. Ugy latszik ezzel sincs maskent. Sajnos ki se fogom tudni rakni a shop-ra, mert nem tudjuk kielegiteni az igenyt. Fel kell noni hozza. A La Marzocco ket reszletben volt kenytelen az nyomasmerot szallitani, mer' nem volt neki annyi, amennyit kertem :-(. Vicces.
Nincs levedetve. De nagyon sok "elagozadasok" vannak benne (melyik Pavoni, melyik Cremina, mekkora rud, apro meretkulonbsegek, miegyeb), ugyhogy lehet batran probalkozni a kopizassal. Fognak is. Es feltehetoen sikerulni is fog egyeseknek. De mienk az elso. Tobb mint egy eve reszeljuk. Van egy pici elonyunk (egyelore). Amugy a rud megmunkalasa kifejezetten gyotrelmes.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
sok shot után tényleg érzed már, hogy mi mennyi, de igazából inkább akkor, ha közben tájékoztatva is voltál róla. magyarán, azt simán elhiszem, hogy egy-két hónap intenzív nyomásmérős nyomkodás után már nem kéne a nyomásmérő, tudnám, hogy milyen érzés az 5 bar
vakrepülve azonban nem az igazi, nincs viszonyítási pont, csak annyi, hogy ez most több vagy kevesebb, mint legutóbb.
amit a kütyü tud, az állatira tetszik, a dizájnja nem, de ez másodlagos, nem ez tart vissza a dologtól, hanem a sejthető ára és méginkább a megfelelő gép hiánya.
amúgy meg, gratula, kálmán, más nem csinálta meg, te/ti meg igen, ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Persze több száz shot után benne van a kezedben, a hőmérséklet, nyomás minden. Ha ugyanazzal a kávéval készült mind. Ha viszont nagy a szórás (nálam igen) akkor nem árt a visszajelzés. A most hétvégén vásárolt (2k ft) új hőmérő csík már 5 fok felbontású, a szomszédos mezőket figyelve 2 fok alatti pontossággal belőhető a csapolási hőmérséklet, azt rutinból nem hozod, abban biztos vagyok.
Amiben meglepett a nyomásmérő eddig, hogy a 9 bart elég jól belőttem érzésre a hónapok alatt (sok gyakorlás volt mérleggel, de egy ideje nem mérem), viszont a fáradásnak hála, simán esik 1-1,5 bart a nyomás a csapolás alatt. Ez nem baj, csak érdekes jelenség, egyesek 6 bar körülire teszik a csapolás végi ideális nyomást, mások ennyit javasolnak a csapolás egész időtartamára, akár dupla hosszú kivonatolási idővel stb. Ez nem tud benne lenni a kezében csak egy robotnak, kell a visszajelzés. Hogy Pavonira mennyire overkill nem tudom, azt sem, hogy a Creminán mennyire az. Majd az idő eldönti. Ami kávé most otthon van, az nem ideális erre a kísérletre, de lesz valami más hamarosan ami igen.PS: tegnap kb 2,5 órai munkával tovább javítottam a HG1 koncentrikusságán, most már majdnem tökéletes. Persze a hosszú erőkar miatti kilengések miatt tökéletes soha nem lesz. Na majd ha megjön a Titus (csak kéne nyerni a lottón)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Casto
csendes tag
Akkor tőled első kézből tudok tapasztalatot szerezni a gép melegedésével kapcsolatban
Tényleg igaz, hogy nagyon nehéz eltalálni vele a hőmérsékletet és 2-3 kávénál többet nem lehet húzni vele egyszerre, mert után túl melegszik és csak olyan népi praktikákkal lehet valamelyest ezt kordában tartani, mint a hideg vizes rongy rátekerése a fejre?
Nagyon szimpatikusak nekem ezek a manuális gépek, de tényleg félek tőlük egy kicsit...
-
soldier2
őstag
De így nem "mindenevő". Persze ha valaki csak alkalmi barátnőnek tartja, akkor nem is kell az legyen. Nálam a Cremina egy monogám kapcsolat része, így kellett rá egy kis ráncfelvarrás
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
neumanki
tag
Mért drága javítani? Azt hittem, h ha pavonira vigyáztak, akkor kb csak tömítéscserékkel kell időnként foglalkozni. Arról meg azt gondolnám, hogy egy ilyen ismert modelhez nem lehetetlenség beszerezni. Vagy tévedek?
Hát a színe lehetne jobb is, de szerintem nem olyan csúnya ez a bronzszín.
Ha nyomáskapcsolós, az rossz vagy jó pavoninál?
-
HÁZIGAZDA
na, azért ritka a semmilyen szinten sem oxidált 20 éves bor, pláne fehérben... (attól még persze nincs jobb, mint régi kincseket bányászni, és nagy áhítattal elfogyasztani )
de, ha hozol egyet az ünnepélyes caravel-átadóra, csak a legnagyobb tisztelettel fogok beszélni róla, pláne, ha tényleg áll még, mint a cövek.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Franciaországban nyit a Honor 200 Lite
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alkoholista nevelde
- Világító alma helyett világító tok és szíj az almákra
- Jövedelem
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...