-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
válasz jucco02 #26146 üzenetére
Tyuhuu,
nem szamitottam ennyi konstruktiv hozzaszolashoz (mas forumon itt nem igy megy )
Szoval nezegetem az ajanlasokat. az a helyzet hogy a rancilio nagyon nagyon tetszik ezert a penzert. Es lehet hogy meg normalisabb hasznaltat is ki lehet fogni ha mondjuk valaki csak v3 rol v4 re akar valtani.
Meg jelentkezem szerintem.
Kocc
Z -
jolti
senior tag
válasz jucco02 #26287 üzenetére
Attól függ milyen áruház polcain nézed. Inkább nézz szét a webshopokban. ( Kvzzzz, Paljoc, kávékorzó, stb...) Jobban jársz.
Spec. ezekkel jól bevásároltál'. Kivéve a középsőt.
Omnia után szinte mind hűha élmény.
Szerintem kb. 94 fok körül kezdheted, aztán majd már onnan úgyis látszik, hogy merre kell menni, le vagy föl. ( Azt tudod, hogy miből kell megítélni, hogy merre? Ugye? ) Vagy éppen jó a 94. -
soldier2
őstag
válasz jucco02 #26294 üzenetére
Kapucziner Guatemala most fogyott el, nagyon finom volt, de sajnos a 2 csomagból aztkezdtem meg másodiknak, a vége már erősen gyengén muzsikált, ez viszont minden kávéval így van. A legtöbb kávéhoz képest lényegesen finomabb darálást igényel, és hőt is picit közepes felett adtam neki (96-98 fok). Ne tartogasd, szerintem először azt igyátok meg, mert épp azt veszítitek el, ami a lényeg ebben a kávéban.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz jucco02 #26426 üzenetére
Én a szóját és a rizs tejet próbáltam eddig. Szójából teljesen jó habot lehet akár kézi keverővel akár gőzcsővel. Kemény,tartós jófajta mikróhab. Rizstej viszont egyáltalán nem működik. Megcukrozva egy kicsi hab képződik de hamar eloszlik. Ismerős zabtejből állítólag finom habos kakaókat iszik bár azt még én nem próbáltam.
-
ronin s8
senior tag
válasz jucco02 #26426 üzenetére
A szójatej eléggé megosztó, van aki szerint egészségtelen. Viszont jó habot lehet készíteni vele.
Jó habja van még a kókusztejnek, de ott az íz már necces, kevés kávéhoz passzol.
A rizstej nem tej, nem is lehet használni szinte semmire. A mandulatej sem tej, de abból esetlegesen (a drágább fajtákból) lehet habot készíteni, ízre rettenet.Nincs könnyű dolgod...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz jucco02 #26426 üzenetére
Naspolya Nassolda készít saját mandulatejet (cukor és minden egyéb adalék nélkül).
Max 3 napig áll el a hűtőben, ezért fontos az időzítés.
Nem olcsó, de ez a legjobb/legegészségesebb tejpótló szerintem.Megéri elmenni hozzájuk inni 2 decit belőle. Isteni magában is.
Ja és kávét is főznek belőle ott helyben, jól habosítható.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest