-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazlogogola
tag
tudom,láma kérdés: de miért ez a Gaggia?
Nem uaolyan mint más karos gépek?
Még durvábban fogalmazva: Mi az amiben különbözik mondjuk egy Szarvasi kávéfőzőtől?
Mert láttam,ahogy olvasgatok visszafele,hogy szinte mindenki favorizálja.
Bocsánat mégegyszer,hogy túl hülye kérdéseket teszek fel!!!
-
mutyi
őstag
Jól van, akkor azt mondjátok, hagyjam a francba? Ha kicsit engedékenyebb lett volna és azt mondja feladja, akkor 95-ből meg lett volna cakk-pakk, annyit asszem még megért volna.
Na és mi a véleményetek a Baratza Virtuoso használt áráról?
Én ugyebár egy Graef cm800-at szeretnék venni,ami 35 körül mozog újonnan, ezért kérdés, hogy mennyit érdemes adni egy Virtuosoért és mennyivel jobb egy otthoni embernek,aki naponta megiszik 2 kávét.Erről a gépről már hallottatok? Egy kickstarteres kezdeményezés és úgy tűnik már elő lehet rendelni. Bár a két évvel ezelőtti cikk 400 dollárról írtak, de ehhez képest 800 dolcsi az ára.
http://store.zpmespresso.com/[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Azt hittem azt már jeleztem, de ezek szerint csak feléd, hogy jelenleg Segafredo Chrema-ból próbálkozom.
Előbb főztem le újabb két adagot és jelentem, hogy az 5. kávém meghozta a változást.
Sajnos nem tudom mit lehet ezekből kihozni,de most már tudom mennyi a 30 ml, így ehhez mérten 25-30 mp-ig csorgattam.
Lemértem az asztalon a 18-20 kg-os nyomás,ami azért nem kevés és ez alapján próbáltam határozottan nyomni a tamperrel is.
Az őrlés finomásgot a Graef cm800-on 12-ről 8-ra vettem és így kb. 10g kávéból 18kg körüli tömörítéssel és 25 mp alatt hoztam egy kb.28-30 ml-nyi folyadékot.
Holnap már készítek róla videot és képet is,amit felteszek és lehet véleményezni.
Ennek az íze már kezd eltérni az előtte lévő 4-től,ami vetekedett a szarvasi főzőjével, ez meg már kezdett hasonlítani egy gyengébb vendéglátóhelyen kapott espressoval.
A chrema-t tekintve kavargatás után is szépen összeáll,viszont nem elég vastag,de az utolsó eresztésnél hiába volt már 30 perce a gép bekapcsolva,a második főzés előtt kb. 5 perccel engedtem le vizet kb. 1 decit és úgy vettem észre, hogy így nem lett kellő hőmérsékletű a kávé. -
mutyi
őstag
Jól van crema
Annyit tudok, hogy mikor kinyitottam a csomagot,akkor sem adott egy istenem,de imádom ezt a friss kávé illatot érzést és darálás után sem érzem rajta a finom illatot,amibe szerelmes vagyok, pedig egy sima darált omniát ha felbontok,akkor ott érzem.
Szóval már az elején azt gondoltam,hogy ez tuti nem friss, pedig laikus vagyok.Más:
nem tudom mikor járnak le a kávék a pörkölés után,de amit tegnap vettem, arra az van írva hogy december 9-én pörkölték és minőségét megőrzi 6 hónapig.
Szóval 3 nappal a lejárat előtt vettem meg.
Ez mennyire számít még jónak,mert tuti nem fog elfogyni 1-2 hétig még. -
t-bali3
senior tag
Ez az olajosság mitől lesz?
-
-HajTömeg-
őstag
Valami ilyesmi lenne az ideális.
A podosak miért jobbak?Alias: Júzer error
-
BURN28
tag
Elnézést most néztem meg, hogy 2 verzió van.
Akkor viszont az lenne a kérdésem, hogy kiindulásnak megfelel-e egy olyan kombó, hogy veszek egy Hario Mini Mill-t és hozzá egy Philis HD8323-at és persze jobb minőségű kávét. Ennyi pénzért ez volt ajánlott: De Longhi BAR14, de ilyet újonnan már nem találtam. Nemrég fogtam bele a téma mélyebb tanulmányozásába, és egyenlőre nincs is lehetőség nagyon sok pénz beleölni.
Bár biztos most is elgurulna a gyógyszer, mint régen a gépemmel, de most nem tud messzire gurulni.
[ Szerkesztve ]
http://kaphatoittkave.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen