- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Aliexpress tapasztalatok
- Google Chrome
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Linux kezdőknek
- AutoCAD
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szszab
csendes tag
válasz Deadzone41 #36419 üzenetére
úgy raktam össze, de ígyis van az a holt játék mint a vidin... nem tudom ez alapból is van???
-
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #36681 üzenetére
#36537 hsz-tól olvasd el a következő 10-15-öt, pont ez volt a téma.
-
vendingo
veterán
válasz Deadzone41 #36721 üzenetére
Az íze miatt?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kk831228
addikt
válasz Deadzone41 #36721 üzenetére
Gondolom szeretik az ízét... Nem annyira bonyolult ez... Aki áttért gondolom azért mert sok volt a napi adag...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz Deadzone41 #36727 üzenetére
Általában aki kv-zik nem egy szimpla-t iszik egész nap...
Ha viszont megiszik 5-6 netalán többet naponta azt mar nem mindenki bírja...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #36727 üzenetére
Én például mostanában izgága vagyok ha sok kávét iszom, meg néha remeg a kezem, pedig itthon nincs robuszta. Ilyenkor jól jön a koffeinmentes.
És így akár a gyerekkel együtt tudunk kávézni -
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #36727 üzenetére
Ez így nem feltétlenül igaz. Balze tudna erről többet mesélni, neki van némi tapasztalata. Én csak 2 koffein menteset próbáltam, a Paljocét és a Kávékalmár félét (dög voltam a szimplához délutánra állítgatni a darálót, és tampert sem akartam hozzá venni, du 4 után meg sok a dupla) és azt kell mondanom mindkettőnél ittam már kevésbé bejövős sötét pörkölésű kávét (Paljoctól, és Kalmártól is). Ami feltűnt, hogy a naked karral "hígabbnak" tűnik a lefolyás, de ez csak optikailag igaz, teszek fel videót, ott tényleg szembetűnő a különbség, de ez ízben nem jelentkezik. Mindezek mellett annyira megdobta a kávéfogyasztást, hogy inkább rendelek tampert a szimpla szűrőhöz.
Hú, amíg írtam felpörgött a fórum. Kalmár, Isten hozott itthon
Deadzone: kiköpnííííííí? Eszednél vagy?[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MODERÁTOR
válasz Deadzone41 #36721 üzenetére
Szentségtörés 1: tejes kávét iszom, naponta 5-6 adagot, plusz koffeinest 1-2-t.
Szeretem az ízét.
Ezért. Nem kell túlmagyarázni, meg belemenni mélytengeri értelmezésébe a dolgoknak. Vannak ilyen elcseszett lelkek, akik a kávét csak az ízéért isszák.
A napi 3-4 koffeines meg felküldi a vérnyomásom.
Soldier2: hát köszi, a napi fogyasztásom mellett az a 8k / kg már húzós árban
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Ábi
tag
válasz Deadzone41 #37019 üzenetére
Tapasztalatról még nem beszélhetek, de azt olvastam a fórumokon, hogy azonos méretnél a kúpos jobban szerepel a síkkal szemben.
Miért?
Nem tudom.
A Pharos esetében az is növeli a konzisztens minőséget, hogy a motoros őrlőkkel szemben 2 ponton "rögzített" a tengely. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #37027 üzenetére
jó, hát az annyira abszurd méretű otthonra, hogy eszembe sem jutott
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mufi
senior tag
válasz Deadzone41 #37236 üzenetére
Ehhez a géphez mágneses tampert adnak. Ad 1. Ad 2, mivel mint utólag kiderült, és ezt említettem is az eladónak, mondta, hogy rendezi a dolgot. Ad 3, el is felejtettem, hogy rá kell kérdezni "van enormális kifolyó a szűrőn nem csak egy gányolt szilikoncső". Ad 4, nem először üzletelek a neten, s az ilyen amatőr átverlekpistákat nagyon nem csípem. Ad 5, az ilyen tanácsokat köszönöm, bár nem sok értelmüket látom. Ad 6, ne vitatkozzunk most ezen, hogy mit és hogyan kellett volna...próbálok megoldást találni a dologra, ezt a gyűrűt ma fedeztem fel és gondoltam megosztom az itteniekkel.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Surda-
őstag
válasz Deadzone41 #37531 üzenetére
Aggódik a kedves vezető, Kim Dzsong Béla.
Ő csak jót akar a népnek.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
killerjohn
addikt
válasz Deadzone41 #37531 üzenetére
Ez a Gaggia vs Lelit vs Catler vs {insertrandomname} érdekcsoportosulás kezd átmenni paródiába
Kinek nem inge, ne vegye magára plíz. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #37531 üzenetére
na, épp az ilyen üzleti patkánykodás miatt van kitiltva innen ez az egész birodalom. remélem beszél a miniszterelnökúrral is, hogy rendeletileg tiltsanak be minden alu konyhaedényt és -eszközt is a gaggiák mellett, természetesen ugyanúgy a nép érdekében. hú, de felhúztam magam.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #37603 üzenetére
fagyasztott babot ne daráljunk szvsz...
egyébként meg nincs gond a fagyasztással, de az a tapasztalatom, hogy ha csak pár hétről van szó, nem érdemes, ha külön zacsiban van, amit nem nyitogatsz, bírja. a legtöbbet az öregíti (szerintem) a pörkölt kávén, hogy naponta többször nyitogatod a zacsiját, töltesz belőle (= teljes légcsere) stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
válasz Deadzone41 #37664 üzenetére
Én 1, max. 2 hétre előre pörkölök. Nem nagyon van ideje megromlani a kávénak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #37664 üzenetére
ha légmentesen ( vákumozva) tarjuk miért öregítené gyorsabban? Nem kötekedek csak nem értem
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz Deadzone41 #37804 üzenetére
Szyszko Ezt passzolom.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
adriankoooo
senior tag
válasz Deadzone41 #37832 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #38397 üzenetére
jobbak szemre megmondják, h a jolly rendben van.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #38397 üzenetére
Érdekes. De a nagy kérdés, hogy mi az ízre gyakorolt hatása?
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #38397 üzenetére
Volt egy másik post is, csak nem emlékszem a a címre. Több örlőt vizsgáltak, szitálásos módszerrel szétválasztva az egyes frakciókat. A Robur és a HG-1a sor végén volt ami a szórást illeti, alap örlők sokszor jobban teljesítettek, így gyorsan abba az irányba ment a vita, hogy van-e értelme ez alapján osztályozni. Egy darabig követtem, de kezdett hitvitává válni, így otthagytam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #38402 üzenetére
nem mindegy, ugyanúgy égett ize van.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
paljoc
tag
válasz Deadzone41 #38405 üzenetére
Kipróbáltam a Variót a fekete pörkölésű amcsi kávé meg egy világos Apricot Illusion csereberélésével, lali.hu is így nézte, a szín változás gyönyörűen mutatja mennyi kávét kapok az előző darálásból úgy, hogy közben mindig 11 megy be meg annyi is jön ki. 2 gramm ami az előzőből származik.
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #38405 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a kisördög: [link] . Most megyek, és szégyellem magam, és keresek valakit, aki vas (alumínium) árban átveszi a HG-1-t, ugyanitt bejáratott Robur kések eladók - a Ditting viszont fenomenális.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #38441 üzenetére
Persze. Amiben szkeptikus vagyok, hogy jó ötlet-e egyes frakciók teljes kiszitálása.
Parci: ha rossz helyen van a szenzor, a víz hőmérséklete ingadozhat, míg a felszíni hőmérséklet stabil.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Deadzone41 #38464 üzenetére
Én naiv kezdő azért gondolom azt, mert a kávé nagyon komplex ízvilágú ital kell bele a keserű, a savanyú, édes meg mit tudom még mi, hogy egy tökéletes egyensúly legyen (nem állítom, hogy a nagy kúpos örlők szemcse eloszlása ideális, csak hogy valamilyen mennyiségben kell az apró szemcse is). De tudod mit, várjuk meg amíg kint lesz a termék, lesz vele tapasztalat, és ha működik akkor veszek egyet (és kölcsön is adom annak aki kéri)
Adp: védő műanyag kupakra tippelek a kép alapján..
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz Deadzone41 #38464 üzenetére
Egyes blendek összetevőit külön pörkölik. Ilyenkor néha látszik, hogy az egyik összetevő kicsit világosabb, a másik sötétebb. Most akkor mi van...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adriankoooo
senior tag
válasz Deadzone41 #38751 üzenetére
Még nem.
A ma megkapott Black LXR-nek annyira durva illata van, hogy nem tudom hogyan fogom kibírni jövő hétig.
-
paljoc
tag
válasz Deadzone41 #38765 üzenetére
Nem baj. Majd valaki csinál olyan tesztet is, hogy mindkét darálót az optimumon használja, én meg csinálok ilyet, amilyen én tudok/gondolok. :-)
De továbbgondolván:
--azt ki mondja meg melyiknél mi az optimum???
--hogy pl. a Hg One-t 28, míg a Catlert akkor 32 mp-es csapolásokkal nézzük zsinórban. /ráadásul a kávékat is váltogatom, többel is megnézem/
--azt ki garantálja, hogy a Catler két egymást követő csapolásnál halál pontosan ugyanolyan hőfokon tolja majd épp???
--azt ki garantálja, hogy az én íz érzékelő képességem az etalon???
--hogy két egymást követő csapolásnál minden hajszálra ugyanúgy történt???Hát senki! Úgyhogy tekintsünk el jelen esetben attól, hogy ez majd ilyen laboratóriumi körülmények közötti hiteles mérés vagy mi a bánat lesz, ahol garantáltan mindig és minden ugyanúgy történik, valamint minden paraméter egy valamilyen elismert szakértő által előirányozott mezsgyén halad, passzítván a két daráló tulajdonságaihoz.
Ez inkább egy sima érdekesség: napi használatban mit tapasztal a két őrlőnél egy ember, aki nem az első kávéját főzi. Akit ez érdekel az elolvassa, aki máshogy szeretné vizsgálni, az megvizsgálja máshogy, ahogy jónak érzi. Egy tuti, itt részemről valamilyen eredmény nagyon sok csapolás után fog megszületni, pont a fentiek miatt. Még az is lehet, hogy egyik kávénál az egyik őrlemény a bejövősebb, a másiknál meg a másik. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #38797 üzenetére
ideális esetben az adott szűrőhöz kell méretezni a tampert és kész
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz Deadzone41 #38797 üzenetére
Értem én, de ez sajnos csak számítgatás, és nem mérés... Ez ugyanúgy filozófálgatás (+marketing ).
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz Deadzone41 #38805 üzenetére
Este megnézem. Most csak ez ütötte meg a szemem.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #38846 üzenetére
Nem a dobos pörkölő alapján jöttek a hőfokok, csak ott indult meg a folyamat a méréseim alapján. Pörkölök serényen, eddig 1 kg Brazil Santost fogyasztottam el, szerencsére kukában semmi nem landolt. Ami nem lett az igazi, az latteként végezte. Van egy ízjegye ennek a kávénak, ami tejjel kiemelkedik, és nagyon bejön.
A tippet köszönöm, ma megpróbálom, hogy nagyobb hőmérséklettel kínálom meg az első reccs előtt. :-)
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #38893 üzenetére
keresd meg légyszi, itt nem akarok ávéikszes linkeket látni. mert céla.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #38846 üzenetére
A mai Djimmah pörkölésnél az első reccs előtt/elején emeltem a hőfokot, így szépen recsegve zajlott le a folyamat, bejött a tipp, köszi.
Sokkal inhomogénebb a babok mérete, mint a Santos esetén, gondolom ennek tudható be, hogy nem nagyon sikerült homogén színt elérni a pörköléssel. Azzal próbálkoztam, hogy a reccs előtti hőmérséklet tartományt hosszabbra nyújtom, de így is akadt jó pár világosabb szem. Összességében azért elégedett vagyok az eredménnyel.
Teljesen más az illata, mint a Santosnak, első próba majd pár nap múlva. Az arduino vezérelt nagy testvér pedig készülget, főleg, hogy egy kóstoló után a szülők is igényt tartanának a frissen pörkölt kávéra... -
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #38936 üzenetére
Az 1:2.5 már szerintem is jó, az 1:2 nekem nekem már elég tömény, de két ember sem egyformán érzi az ízeket. Én inkább a 9.5-10 grammos szimplákat szeretem 22-25 ml-re húzva.
Újhullámra lehet, hogy jó az 1:2 is, de nem nagyon írja itt senki, hogy folyamatosan újhullámos kávét használna. 16 grammból szimplát pedig legkevésbé adnak az újhullámos kávézókban.https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz Deadzone41 #38972 üzenetére
Ezen már gondolkodtam én is, ezért úgy szoktam csinálni, hogy először csak kicsit nyomom le a tampert, kocogtatok, és utána tömörítek rendesen. Viszont tényleg mindig a szélén kezdődik a lefolyás, úgyhogy most hanyagolni fogom ezt a mozzanatot, kíváncsi leszek mit mutat.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #38972 üzenetére
"és csak azután zömítem a kellő mértékben a pogácsát"
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #38977 üzenetére
Én is ezt a módszert javaslom.
Az oldal kocogtatásánál "felborul" az egyenletes eloszlás, mert elmozdul az őrlemény -
adp
őstag
válasz Deadzone41 #39143 üzenetére
Most annyit en is tudok, hogy barmilyen kave amit filterhet porkoltek, de konkret kavet szeretnek amit mar valaki itt probalt es bevallt neki
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #39467 üzenetére
nem akarok, csak van mikor több örlemény miatt úgy jött össze.. de ha már kicsit lassú is és a végére indul be úgyis rossz. Azaz azt vettem észre akkor az elfogadható ha 22-23 mp alatt jön le az a kb 30-40 ml. Lehet valami szarúl csinálok
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #39494 üzenetére
hamarosan jön a kis ,00 pontos mérleg eddig csak gramm volt (bár grammra az is tényleg tök pontos) de nem fért oda a géphez
-
zolko74
tag
válasz Deadzone41 #40054 üzenetére
GC-hez létezik alacsony csepptálca. Az ebay-en láttam nemrég, de nem olcsó.
-
zolko74
tag
válasz Deadzone41 #40087 üzenetére
Most én sem találom, szerintem nem sokat adhatott el és feladta. Ha jól emlékszem a német ebay-en volt.
-
zolko74
tag
válasz Deadzone41 #40087 üzenetére
3D nyomtatott volt szinte aranyáron. Megtaláltam a nyomtatható file-t link, ha ismersz valakit aki nyomtat emberi áron akkor talán érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
adp
őstag
válasz Deadzone41 #40343 üzenetére
Hosszutavon nem eri meg jobban egy vizlagyito berendezes mint a vera, norda, kavedozo viz stb. viz. Mert azert nem olcsok ezek a vizek.
Mondjuk en a helyi artezi kut vizet hasznalom. Fogalmam nincs milyen az osszetetele, szuleim szerint lagyabb mint a csap. Ezt szoktam forralni[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #40347 üzenetére
8e ft-ból veszel egy szűrőházat a vitalneten, amibe 1000-1500 ft egy szűrő, ami meg 3-6 hónapig elég (inkább 3, ha használod is). aktív szén + mechanikus szűrő, de végülis van vízlágyítós is. hajrá!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #40351 üzenetére
+1
A lágyítás csak egy lépés a víz optimálissá tételéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- UHD filmek lejátszása
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- OLED TV topic
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Netfone
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen