-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz ribarszki #99524 üzenetére
Az új Philips őrlők gyárilag le vannak korlátozva, egy bizonyos fokon túl nem tudod közelebb tekerni a késeket és ez egybe esik a gyárilag beállított skálán látható minimum értékkel.
Régebbi Saeco (Xsmall) őrlőt össze tudtam tekerni annyira, hogy a kerámia kések egymáson csúsztak, szorultak üresen. Presszóképes volt. Kár érte, legalább az őrlőt megtartottam volna...
Nézz be az automata topikba ahol ezt a témát már párszor kiveséztük.
A lényeget itt is leírom persze: Más rendszer az automata mint a presszógép, eleve nyomásfokozós - gyakorlatilag - mind. Így a lefolyást úgy tudod korlátozni, ha a nyomásfokozó ellenállását fokozod (Pl. Talea Ring és egyéb SBS nyomásfokozós gépek), csökkenteni lehet a vízhozamot szűkítővel, kisebb vízhozamú ULKA pumpával, külső őrlővel előre őrölt, ezáltal presszóra alkalmas kávé őrölt kávé tölcséren való beöntésével.
A gyakorlatban automatán nekem az vált be, hogy középállásban van az őrlő, mivel ha finomabbra állítom, nem lesz "presszósabb" a főzet, viszont hosszan tartó keserűséggel "örvendeztet" meg. A lassabb lefolyást pedig plusz nyomásfokozóval, pumpacserével oldottam meg, jóllehet nem igyekszem megközelíteni a hivatalos olasz presszó lefolyási idejét sem, szimplát főzök 7 grammból, a legalacsonyabb aroma fokozaton, kb. 16-18 másodperc között folyik le, ennél jobbat karos géppel sem tudok elérni ugyanazzal a kávéval.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs