- XPEnology
- Facebook és Messenger
- A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
- Az USA nem akarja visszafogni Kína növekedését
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Illustrator kérdések
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
- Windows 10
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #85161 üzenetére
valahol a világ rendje, ha a linea érezhetően jobb, mint a gc
az sem meglepő, hogy egy karos manuális is tud olyan jó lenni, mint egy gc
viszont úgy tűnik a leírásból, hogy a flairnek elnézed, hogy nem linea, a gc-nek nem (na meg milyen gc? fragolás-full-fullos?)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #85161 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam én is. Itthon GC-vel évek alatt sose lett olyan a kávé, mint a Linea-val "bármikor, elsőre"
A La Marzocconál 1 fokot nagyon érezni, nem emléxem, hogy a Gaggia-nál ennyire érezhető lett volna, sőt...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #85161 üzenetére
még ide visszatérve, meg részben Wizardnak reagálva: most direkt játszottam 2 fokos tartományon belül a pazar kenyával, és nagyon más kávét kaptunk 88 és 90 fokon. persze annyi tényezős egy lefolyás, hogy ez mindegy is.
a másik, hogy szerintem sem lehet otthon reprodukálni azt, amit egy tökéletesen pörkölt világos kávéból kapsz egy profi helyen. én nem is akarom, meg sem próbálom, ezért is pörkölök annál picit sötétebbre és nyomjuk a középvonalat idehaza: van még sav, gyümölcsök, de már messze nem az a finom, törékeny, tökéletes test és nulla mokkásság, annál kicsit karcosabb, mogyorósabb-csokisabb, de még nulla kesernyével. mind a gene, mind a kávégép, de talán még a daráló is erre tökéletesen alkalmas, home casmo presszózásra meg - szerintem - nem.
40 fölött már minden nap ajándék állítólag, illetve én a csalódásnál jobban semmit sem utálok gasztro vonalon. tökéletesen boldog vagyok egy maga egyszerűbb műfajában hibátlan kávéval. (robusztáig azért nem mennék soha )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)