- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Lehet. Én design oldalról közelítek, és ultra. Ára elég relatív, Kruve nem olcsó, aztán meg vannak drágább kacsók a kommersz vonalon is. Ez legalább innovatív. De én is inkább dísznek képzelném el
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
tomiie6
csendes újonc
A nyomtatottal azért vigyázni, mert ne legyen kétség, hogy a műanyag forgácsolódik tekergetés közben. Létezik is rá valami csapágyas tuning ezt elkerülendő.
Egyébként én parafadugóból és három 14-es gitárhúrdarabból csináltam magamnak, funkciójában nem lehet felülmúlni. Megjelenésben nyilván, de "szépre" ezt is meg lehet csinálni.
Tamper a leginkább indeterminisztikus eszköz, ha nem valami beállítható mélységű darab, ami fel is támaszkodik a peremre, és garantáltan nem lehet féloldalasra nyomni, de szerintem kevesen használnak ilyet. Emiatt én kerülöm, dísznek van kint a pulton egy klasszikus darab, amúgysem szükséges a használata. Inkább egy pénzérmékkel hackelt disztribútorral egyengetem el a felszínt, arra megy a puck screen.Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
hoffman_
nagyúr
igen, ezt el kell fogadjam, de ennek a fő oka szerintem, hogy az otthoni kávékészítés minősége nagyot ugrott az elmúlt években, WDT-vel vagy anélkül és a mérce is - teljes joggal - nőtt emiatt. meg az is benne van, hogy nagy hullámot lovagol a kávé ma, specialty vonalon főleg, és a mennyiség mindig a minőség rovására megy.
#132004, bbuffy
nagyjából nekem is 6-8p reggel egy szimpla és egy dupla elkészítés mindennel együtt, ha nem számolom a 20p előmelegítést. ehhez mérten, ha betévedsz abba a 4 kávézóba, amire mondjuk koxx referál, ott 1-2p egy duplapresszó (fizetés-sorállás nyilván nem számolandó)"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TDX
tag
Na igen, pont ez az, a pörgős helyek nem képviselik azt a kategóriát. Ahol nincs 5mp egy puck előkészítéséhez, az várhatóan nem az a szint, ami közel lenne otthonhoz.
de van olyan hely is (Párizs, Substance café), ahova előre kell helyet foglalnod (1 vagy 2 órás intervallumra), előre single dose fagyasztott adagokból őrölnek adagonként (+purge), hog-ot használnak és mindig 10-20 kávéból lehet válogatni. Életem legjobb kávéit ittam ott. Nyilván ez a luxus kategória, a barista/tulaj évekig versenyzett baristaként, meg is van az ára. De ha valaki arra jár, erősen javaslom.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
bbuffy
senior tag
Ha a marketing nem hazudik akkor van rálátásuk a dologra. A Pacificaffe kávéi is néha lutrik 11 ért. Egyet bepróbálok én vmikor a közeljövőben és majd jól megírom milyen volt
Most úgyis Afrikai a vonal, ott van a legalacsonyabb koffein tartalom, és nekem arra figyelni kell sajnos....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
-
bbuffy
senior tag
-
bayarena
aktív tag
Hu, klassz lehetett ez az esemeny. Majd tenyleg ha lesz idotok irjatok egy reszletes elmenybeszamolot
Ami erdekes, hogy az Option-o 01-nek nincs a tetejen olyan gumi harang amivel a daralas vege fele lehetne egy kicsit levegot pumpalni bele.
Nem hianyzik az a "funkcio"? Bar gondolom biztos lesz vmi aftermarket cucc kesobb. -
bbuffy
senior tag
Az én benyomásaim.
Ha rangsorolnám, bár nagyon nehéz akkor kb ez:
Monolith mindkettő / Weber / ND egy irány.
A három Lagom meg egy teljesen más vonalon ment, egy sima talán kiegyensúlyozottabb/laposabb, számomra kevésbé izgalmas vonal.
A többiek jobban kiadták a savakat, gyümit, harsányabb volt az ízvilág, jobb karakterekkel. Ha nagyon muszáj lenne mondani győztest akkor ott az (ND ), Monolith nagy volt ami legjobban kiadta nekem. De ez nem biztos, mert túl sokk volt a kávé. Azt mondanám hogy felső sor bármikor jöhet. A Weber egy csodás remekmű, atomprecíz iparos munka, szuper megoldásokkal, látszik hogy fanatikus aki készítette. Lagom 01 a 2 mp alatt 20 g kávéval vitte el a pálmát, sebességben. A leghangosabb darálás közbeni daráló is szintén ő volt. a másik az ND. Mig a Lagom élesen hangos emez a tompa morajló megszokott, de az NZ től 6 Db vel hangosabb. A filter késes Lagom az nem volt jó presszóra sajnos, annyira nem értettem miért került be.Üres volt a shot ami vele készült.
Volt Wafo kosár is, de az már nekem a végén került elő, kóstolni csak egy félresikerültet tudtam vele sajnos.
Ami szuper tapasztalás, hogy az ND teljesen versenyképes volt, nagy megnyugvás. Szépen tartotta is az őrleményt, nem tért el a profil többszöri egymás utáni shotoknál sem. Profilon szépen látszott. Ellentétben más ottani őrlőkkel. Bőven ki is adta az ízeket a 151C, SSP most egyenlőre nem project nálam így, abszolút. Már csak a gyártó csődje ami para, mert ezt ugye megmondták egy másik univerzumban.Viszont ez a profilozás nagyon izgalmas, lehet be fogom mégis majd szerelni az R-58 ba.
Jó volt új emberekkel találkozni, ez számomra többet ért az összes kávénál. Megnéztem az új Kruve habosítót, nagyon dögös, a designerek még mindig tudnak odaát vmit. A kávé is remek volt, hoztam is belőle, plusz egy fermentált filtert is. De még nagyon frissek, pihennek pár hetet....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Cathfaern
nagyúr
Figyelembe véve hogy más pörkölők egy kiló zöld kávéért fizetnek annyit, mint amennyiért itt fél kiló pörkölt kávét kapsz, erős kétségeim vannak...
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
cekkk
veterán
Köszönöm szépen.
Közben úgy nézki megoldódik a gond mert csináltam egy tisztitást és azután elég furcsa hangok jöttek ki a gépből, majd megcsináltam a vízkötlenítést is, és azóta ha indítom a gépet akkor nem csinálja a pupa azt. Kíváncsi leszek, mindjárt főzők is egy kávét
-
cekkk
veterán
Régen szabad volt ezzel is Gondolom azóta változtak a dolgok.
Régi beidegződések. Ez a biztos mitől biztos? Nem kötözködöm csak érdeklődőm.#132864qvik27
Nem pont a cél, hogy egyenletesebb legyen? Erre írtam azt, hogy egyből volt különbség. Azóta még pár kávé elfogyott ma és mindnél ez volt a tapasztalat. Na most ha lehet venni pár ezer forintért egy ilyen kis eszközt akkor ha valakinek ez a vágya akkor ne pezsgődugós tűs megoldást válassza vagy hogy azért ne vegyek már 100 tűt, hogy abból használjak 4 darabot. -
beleriand72
tag
-
bencefica13
csendes tag
Köszi, jogos. Feltettem a hirdetést HA-ra. (Remélem nem probléma belinkelni, nem láttam szabályzatban, hogy tiltva lenne).
Az ár erősen irányár, mert nem láttam használtat mostanában hirdetve, értékállónak gondolnám, mert pont olyan mint első nap, de alkudható a dolog.
Amennyiben valakinek érdekes lehet, és szükséges csinálok több képet is este ha hazaértem. -
őstag
én csaptam le rá, még csak Kingrinder kézik voltak nálam, kíváncsi vagyok milyen egy komolyabb kézi
A J-Max S a Kingrinder K6 vagy C késes Majorhoz képest hova tehető szerinted? A K6 ugye inkább multi, azért is váltottam rá, hogy legyen V60-ra is használható őrlőm
Próbáltam keresgélni a topikban, de nem nagyon találtam részletesebb összevetést, csak hogy elvileg a K4-hez nagyon hasonló (kellene, hogy legyen, csak finomabban állítható).
"... and I hope you have a great day!"
-
tag
-
RetepNyaraB
veterán
Az a kis csövű szingli kit?
Miben más a cukrásztölcséreshez képest?Érdekes döntés, a háttere érdekelne. A DF minden szempontból praktikusabb a Majornál, ráadásul ugyanazzal a késsel valszeg igen hasonló eredményt kap. Mondjuk marha ronda, de ez teljesen ízlésfüggő
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Spórolós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebook hibák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest