Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz #89309696 #714 üzenetére
Nekem is a kávé mennyisége volt a döntő. Még a kapszulások előtt, a karos gépek után volt darálós Jura kávéfőzőnk. Az ha 2 kávét készíttettél vele egyszerre akkor használt kb. 15 gramm kávét hozzá. Sajnos nagyon érzékeny volt a szemes kávéfajtákra, nehéz volt hozzá venni kávét. Itt a kapszulákba biztos csak olyat raknak, amiből jó készül, legfeljebb éppen nem ízlik.
Én karos géppel nem tudok kávét főzni, mert túl sok idő nekem. Egyébként nem is olcsó móka.Ezért tértem át a kapszulákra, de sosem voltam elégedett a kávé mennyiségével, erősségével. Ez úgy néz ki jó lesz. A gép volt 24.000 forint volt akciósan. Várhatóan még kapok belőle vissza 40 eurót is, csak a német nespresso gyorsasága nem hasonlítható a magyarhoz, szóval lassan forognak a kerekek. Ez azért a töredéke a darálós gépnek. Egy kapszula ideszállítva kb. 200-210 forint. Ez nem olcsó valóban, viszont mindenkinek mások a preferenciái, mire költ szívesen. Nekem a kényelem, a gyorsaság és az íz miatt megéri a nespresso-val együtt használva, az Illy kapszulástól meg elköszönünk.
-
őstag
válasz #49155328 #752 üzenetére
Mi van? Te árulod? (Ha már a stílusodra is reagálok)
Azért vicces, hogy pont neked nem tűnik fel, hogy az ilyen karokon szokott nyomásmérő is lenni, mert az fontos, hogy milyen nyomással megy át a víz a kávén. Ha nem fontos szerinted, nyomhatja egy 10 éves gyerek is a maga erejével, meg egy 200 kilós izompacsirta, ahogy bírja és nem lesz különbség, akkor asszem nem vitázok és nincs több kérdésem....
-
őstag
válasz #49155328 #762 üzenetére
1. Nem, ezt nem próbáltam. Nyomásmérőst igen, mert az egyik nagyon ráérő barátomnak volt egy ideig.Egyébként finom kávét főzött, de még a nyomásmérővel is nehéz volt “irányítani” a nyomás erősségét.
2. Nem válaszoltál, de akkor hallgatás beleegyezés, hogy fontos a nyomás mértéke egy kávé elkészítésénél.
3. Innentől kezdve nem értem, hogy pont te, aki magát kávészerető és értő embernek tartod, hogyan tehetsz be ide egy ilyen egyébként aránytalanul drága, és még a megfelelő működéshez nem felszerelt gépet ide? Nem lenne lelkiismeretfurdalásod, ha valaki kezdőként, mert nem tudja, hogy ez így nem jó, megvenné, csak mert te ajánlottad? Kb. olyan, mintha futómű nélküli autót ajánlanál az autós fórumban.
4. Mindegy. Részemről befejeztem. Természetesen nyugodtan ledorongolhatsz valami viszontválaszban, hogy mennyire nincs igazam...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #766 üzenetére
Megbánod hidd el.
Csak akkor vágj bele, ha van napi fölös fél órád és jó szívgyógyszered az idegre, mikor lefolyik a halom pénzen beszerzett cuccon az első mosogatólé.
Persze később jobb lesz. Kicsit még pénz meg tapasztalás kell bele és akkor már csak a napi fél óra tökörészés marad a tényleg finom kávé előtt.
-
őstag
válasz #49155328 #768 üzenetére
Biztos már más a divat, de régen nekem sok időbe telt. Főleg reggel, mert én kávéval kezdek, addig nem tudok mást kezdeni magammal. A mostani helyzet, hogy bekapcsolom a gépet, fél perc alatt meleg, beteszem a kapszulát, kinyomom a kávét.
Régen. Felkelek, összeszedem magam a kávéfőzésre, bekapcsolom közbe a gépet, hogy meleg legyen, előveszem a hűtőből a kávébabot. Megvárom, hogy kicsit megmelegedjen, ledarálom, ellenőrzöm, hogy már szobahőmérsékletű-e (én úgy tanultam, ne legyen hidegebb, mert az nem jó). Betöltöm, lefőzöm. Hát ez nekem 20 perc biztos volt anno reggelente, de inkább 30.
-
őstag
válasz ServerWorks #784 üzenetére
Rosszak. Szerintem. De nem is lehet összehasonlítani egy kb. 200-260 mg koffeint tartalmazó strarbucks kávét egy 70 mg koffeint tartalmazó kapszulás kávéval.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én nem hinném, hogy feltennék pár honlapjukra ha hazugság lenne. Itt nézd meg. Ki kell nyitni az összetevőket [link]
De legyen egyszerű matematikai számítás. Egy robusta kávé 2,4-2,7 % koffeint tartalmaz [link] 5,5 gramm (mert annyi egy kapszula, nem 5) az 5500 mg, ami akkor 132-148 mg koffeint jelent.
FPSTunker: egyre gondoltunk. Osztottam, szoroztam. Persze nem matematikus vagyok, lehet benne nagy hiba, ami romba dönti az elméletet és kikiálthatjuk a nespresso-t hazugnak. A starbucks.os problémád nem értem. Abban nem 5,5 gramm kv van? Nekem úgy tűnik annyi.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Mindenkinek, aki esetleg szégyelli magát, bemutatom az én négyes fogatomat. Ezzel simán becsúszom az utolsó helyre a másik topikban, szóval innentől lehet linkelni a szarvasit is. Egyetlen mentségem, hogy kicsit próbáltam a másik oldalt is, de “öreg” koromra meguntam. Inkább az az élvezet, hogy az 5 éves lányom főz nekem egy kávét nagy boldogan bármelyikkel. Meg az egy napon belül többféle keverék, amihez éppen kedvem van.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #918 üzenetére
A fél kiskanalat simán ki tudod váltani, ha kipróbálsz egyszer egy közepes pörkölésű etióp kávét. Az pont olyan, mintha ennyi cukrot tennél bele.
-
őstag
Ha egyedül kávézik valaki, vagy keveset, akkor simán “megdöglik” az a 250 grammos kávé is, amit szemesként megvesz, a kapszulással meg mindig friss kávét iszik.
E mellett a 250 grammos jóval drágábbra jön ki kilóban, mint egy kilós kiszerelés.A jóval több fajtával is vitatkoznék kicsit, mert a nespresso-nál mondjuk van 20-30 fajta, amit próbálgathatsz. Igaz ezzel bezárult a kör, kivéve ha töltesz kapszulát, mert akkor próbálhatsz mást is.
Egyedül kávézva legfeljebb 2 féle szemest mernék otthon tartani, amik a végén szintén nem lennének túl frissek.A kapszulás ellen eddig az szólt egyértelműen, hogy környezetszennyezőbb (bár a szemes kávénak is van csomagolása, minél minőségibb annál környezetszennyezőbb), a kapszula fajlagos ára esetleg kicsit drágább, de legfőképp az, hogy 5,5 gramm kávéból nem lehet jó kávét főzni. Mára az utolsót legalább kiküszöbölte a nespresso, a többit nem is fogja.
Ettől függetlenül egyedül, vagy ritkán kávézóknak egyértelműen előnyösebb.
-
őstag
válasz Sumptuous #961 üzenetére
Volt nespresso habosítóm, aztán cseréltük egy ilyen indukciósra. [link] Sokkal jobb és kényelmesebb a használata. Van drágábban olyan verzió, amiben pontosan be lehet állítani a hőfokot is. Kb. 6 éve van meg, hibátlanul működik. Nagyon egyszerű takarítani. Szóval aki szeretne tejhabosítót, annak ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ServerWorks #966 üzenetére
-
őstag
válasz ServerWorks #1005 üzenetére
Igen. Nekem gyenge és erőtlen volt mindegyik.
-
őstag
Egyébként most 1 hónap használat után azt kell mondanom, hogy tényleg szuper találmány. Aki eddig ivott belőle, mind azt mondta, hogy nagyon finom kávét főz.
A vonalkódnak is van értelme, mert nem csak a forgást, hanem azt is meghatározza, hogy milyen gyorsan nyomja át a vizet a kávén. Pl. egy dupla eszpresszónál sokkal lassabb, mint egy hosszúkávénál. Van egy olyan tippem, hogy még a hőmérséklet is különbözhet, mert van ahol gyorsabban, van ahol lassabban indul el a folyamat, ami gondolom a megfelelő hőfok miatt van. -
őstag
válasz ServerWorks #1042 üzenetére
Az Illy nagyon jó. A legerősebb, fekete. A Pellini nekem nem ízlett.
-
őstag
Ami időt és pénzt mindenféle víz kikeverésére költenétek, vegyetek helyette egy ilyet: [link]
Ritka jó habot csinál, valamelyik sznob kávé oldal is tesztelte és azt mondta szuper. Ha kell előkeresem a videót. Nekem még a sima van, ami nem hőmérséklet szabályzós (mondjuk tudom már mikor kell leállítani különböző textúra érdekében). 6 éve megy hiba nélkül és tök egyszerű tisztítani. Ja. Ez csinál forró csokit is a gyereknek, vagy hideg tejhabot, ha az kell.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az Aeroccino-t nehéz tisztítani (legalábbis a videója szerint). Ezt beteszem a mosogatógépbe, ha lusta vagyok és kész. Még a keverőt sem veszem ki belőle, mert nem kell. Kézzel, rögtön utána meg 20 másodperc. Szintén bent marad a keverő.
N.gab: Hát ha a “latte art minőségű” tejhabhoz mindenképpen a vízkeverős, kávégépes dolog kell, akkor szerintem is csak azzal csináld. Mással biztos nem fog menni. -
őstag
Én flat white-ot iszom dupla, kicsit rövidebb presszóval, vagy olyan hosszúra főzött egy erősebb fajtával, napszaktól függően. Nekem ez a kedvencem, és a gyomrom is jobban szereti, mint az üres kávét. Ezen nem kemény hab van, hanem csak kicsit habosított tej, ami könnyen keveredik a kávéval. Cukor nélkül. Lehet nem erre gondoltál a kérdéssel.
-
őstag
Ja. Ha már ízlés(ficam). Nem iszom cukorral a kávé, hanem inkább a másik oldal felé megyek. Az egyetlen ízesített kávé, amit hétvégente szoktam reggel 2. kávéként inni, az a sós-kareamellás latte. (Broáf, igény szerint)
Én sózom a Monini karamellát, ennyi a saját erő, kicsit sósabb, mint az átlag szerintem. Sajnos a Monini karamella annyira nem jó. Ha esetleg valaki tud jobbat, akkor szóljon.
Imhol, a világ legszebb csészéjében (szerintem): -
-
őstag
válasz ServerWorks #1352 üzenetére
Megtörtént kicsit később.
-
őstag
válasz ServerWorks #1384 üzenetére
A kávétársaságtól már rendeltem. Nem volt gond.