- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gghrtz
őstag
-
addikt
Cisco magában is elég lehet, ha mélyen értesz hozzá. CCIE mérnök például nincs annyira sok itthon. OS témában jó lehet mindkettő, de mondjuk nagyvállalatoknál tipikusan Windows-on fut minden. Volt szerencsém dolgozni elég sok itthoni nagyvállalatnál, meg kicsiknél is, és a Linux szerverek száma a tizede sem volt a Windows szervereknek. Persze a web site hosting pistike módra az más. De ebben az esetben is igaz, hogy mély tudású szakemberből van kevés. Hozzánk hetente jönnek tesztet írni az emberkék, de egy év alatt ha találunk egy normálisat az már nagy csoda.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Sziasztok!
Elég nagy cégnél vagyok lassan 2 éve, 210 nettó + ~40k cafeteria (ebből az értelmes rész kb a kaja, ami 22k). Évi 2 bónusz.
Ügyeletes munkarend, 2 műszak. Műszakok nincsenek normálisan beosztva, általában mindig változtatják, ezért tervezni sem lehet kb előre semmit. Minden 2. hétvégén bent kell lenni, műszakpótlék nincs. (bár van mikor beosztanak egymás után 3 hétvégére is....). Karácsonykor szintén munka, nincs leállás.
Sajnos 2 év alatt semmi informatikai szaktudást nem szereztem, nem fejlődtem, és a kilátásban az van, hogy nem is fogok. Tanfolyamra 2 évet vártam, de ez sem lesz nagy durranás, Microsoft vizsgákat meg felejtsem el kb. (alap linux + windows tanfolyam lesz).
Szerintetek érdemes váltani, vagy kezdő fizetésnek ez azért nem olyan rossz, próbáljak még kihúzni egy kis időt, vagy felesleges?
2011 novemberben diplomáztam le, 2012 elején kezdtem itt, ahol igazából csak tengek, lengek... Rendszergazdának vettek fel, de igazából ez egy adminisztrációs, robotmunka...(it support, de annak is a legalja..)
-
_NCT
őstag
BP igen.
Gondolkodtam még régebben saját pénzből elvégezni a MCSA vizsgákat is, de feleslegesnek érzem addig, míg nincs megfelelő gyakorlatom, és egy cég, amely legalább a tanfolyam rész költségeit felvállalná. De persze ez még mindig a terveimben szerepel.
Reális amúgy 250, 260 nettóért megcélozni a következő munkahelyemet? 3 év tapasztalatot simán mondhatok, mert suli mellett is dolgoztam már.
Rendszergazda/support-os állás lehetne igazán amin el tudnék indulni.
-
_NCT
őstag
Áhh, ezaz, hogy munka szinte csak a délelőttös műszakokban van, ott is napi rutin és kész, netezel meg csinálsz amit akarsz. Délutános műszak szintén csak net + egyéb elfoglaltság, ha hívnak telefonon, nyújtasz supportot, elmondod mit látsz a monitoron.... És ennyi, hivatalos support külföldön van...
Tehát mi csak vagyunk kb... Normális tesztkörnyezet nincs, csak ígérgetések....
-
_NCT
őstag
Tudom. De erősen ajánlott kategória, legalábbis a régi motorosok anno nekem azt mondták, hogy ha tudni akarom mire vállalkozom, nem árt végignyomni a tanfolyamokat.
Meg jó dolog a papír, de ha nincs gyakorlatom benne, akkor feleslegesnek tartom. 2 évente meg frissíteni kell, és ha megint olyan munkahelyre kerülök, ahol nem tudom 100%-ban kihasználni, akkor minek van.
(most számoltam ki, ha a prémiumokat beleszámolom, tavaly havi 220+cafeteria-t kerestem havonta.)
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Na ezért is akarok váltani... Anno készültem rá, sok hülyeséget kérdezgettem kraft-tól a megfelelő topic-ban és eljutottam egy szintre, de aztán jött ez a melóhely és szó szerint lebutultam, semmit nem használtam a már megszerzett tudásból (közben próbáltam 100%-ig megfelelni az itteni elvárásoknak és odatenni magam). És ez valami szörnyen aggasztó, hogy kb ott járok mint 2 évvel ezelőtt. Eléggé elkeseredtem....
Na mind1, akkor ne legyek rest váltani, ennyit sima mezei 8 órában is megkapok ezek szerint. Nemhogy műszakban...
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
En mindig ugy tanulok, hogy altalaban lemodellezem az egyik ugyfelemet a VMjeimmel vagy csak egyszeruen a konyvet olvasva szepen ossze lehet rakni egy ceg IT-jat (nem kell az egeszet csak egy reszet. Exchange 2013 peldaul ugy tanultam, hogy az egyik ugyfelem 2 datacenteres Exchange 2010 rendszeret megcsinaltam 2013 alapon a labben. Lyncet pedig ugy, hogy szpeen osszeraktam a fejemben mi kellhet mi nem hogyan lehet majd boviteni stb.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gghrtz
őstag
En is most tanulok megint VM-ekkel, SSD-t mar beszereztem, 16 GB RAM utban. Lehet a RAM mar kicsit tulzas, de az SSD marha jo befektetes volt! Ha VM-ezni akarsz akkor inkabb az legyen ha nincs. ( mar varom, hogy osszekothessem a packet tracert a VM kliens+szerverekkel )
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Egész hétvégén van ügyelet, szombat, vasárnap. Esetenként külföldi kollégákkal kell telefonon beszélni (tehát angolul kell tudni, elég ha megérteted magad szakmai nyelven), ha nagy gebasz van a rendszerben. Elmúlt hónapban kb 208 órát dolgoztam. Kb 2-3 hétig egymás után csak 1 nap szünet hétköznap (család, barátnő stb az elmúlt hónapokban teljesen háttérbe szorult....)
de és du műszakok vannak a du az 15-23-ig.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
És az ügyelet mégis miként? Rögzítve van a munkaszerződésben? Fizetik rendesen az ügyeleti díjat és a rendkívüli munkavégzés díját? Azt ne mondd, hogy csak megcsinálod a rendes havi munkabér terhére. Ha igen, akkor nagy hiba volt már az előző két év is, azonnal elhúzni onnan.
-
_NCT
őstag
Munkaszerződésben rögzítve van, elég nagy melóhely Magyarországi viszonylathoz képest is. Tehát nem trükköznek semmivel.
És igen, elmondták az elején h nem lesz ügyeletért járó összeg, mert a fizetésünkben elvileg ez benne van már. És igen, ennyi a vége mindennel együtt..
Anno örültem, hogy munkát találtam, ki fogtok nevetni, de már ilyen nettó 130-140-et mondtam állásinterjúkon, annyira akartam a munkát.....
-
gghrtz
őstag
Mivel konkrétan nem válaszolt senki feltenném a kérdésem tömören.
GAMF-os mérnök informatikus diploma, FSZ Általános rendszergazda, Cisco CCNA Discovery +Security, CCNP, CEH, Windos Server ismeretek elmelyitesevel, ugy hogy a suliban is probalok 4-es folott teljesiteni, +Angol kozepfoku nyelvizsga is meglesz, kezdo allaskeresokent mennyi penzt kerhetek el realisan Pesten? -
addikt
Ilyen nincs, hogy már benne van a havi bérben. Az ügyeletért törvényileg jár a 40% vagy 20% a rendelkezésre állás helyétől függően. Mellesleg ugye havi szinten max 168 óra lehet a készenlét és egybefüggően max 24 óra. Nagyon kétlem, hogy a munkaügyi bíróságon megállná a helyét a már megmondtuk, hogy benne van a munkabérben szöveg. Szerintem ezt még kollektív szerződéssel sem lehet megtrükközni, hogy mondjuk leírták, hogy te ingyen vállalsz mindent.
-
addikt
Nyelvvizsga mindegy, tudj beszélni és kész. Négyes vagy kettes diploma megint teljesen mindegy. Munkaerőpiacon ezek semmire nem jók, tapasztalat és szaktudás kell. Mivel pályakezdő leszel első körben, ezért semmi esetre sem lesz csillagos ég fizetésed. IT iparban a tapasztalattal nő a fizetésed, minden más kb. mindegy. Én azt mondom kezdésnek nettó 250 körül gondolkodj, ha tényleg van is szaktudás a papírok mögött, nem csak braindump.
-
gghrtz
őstag
Nem hiszek a csalás semmilyen formajaban ami a tanulast illeti Tudom, hogy nem szamit hanyas vagyok, ezzel csak erzekeltetni akartam, hogy nem szarok bele a dolgokba, meg nem is vagyok sik hulye sem Koszi az infot! Igazabol 250-nel mar elegedett lennek boven kezdesnek.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Mivel ma du is dolgozom estig, megnézem majd a kollektív szerződést. De az tuti, h úgy lettünk felvéve, hogy már benne van a fizuban az ügyeleti pénz. Megjegyzem csak a mi osztályunkon van ez, mindenki más kap.... Ilyen ez mikor pályakezdő örül mint majom a farkának,ha egy első hallásra "jó" és pénzes céghez megy.....
-
syl5
őstag
Azokból, amiket leírtál, el kell mondjam, hogy magyarországi viszonylatban első munkahelyen egyáltalán nem keresel rosszul!
Javaslom, hogy gondold újra a dolgokat és becsüld meg a helyet, amíg továbbképzed magad. Igen, a szabad idődet nem internetezésre kell fordítani, hanem tanulni. Ne sírj, hanem tegyél azért hogy jobb körülményeid legyenek! -
Mawyx
őstag
válasz Jhonny06 #2331 üzenetére
Szerintem is megfogta az Isten lábát ezzel, én imádnám, ha netezhetnék szinte egész nap és 200 fölött keresnék, nem pedig nettó 100-at mint most. Szívesen halálra unnám magam
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
addikt
Szerintem Pesten ez egyáltalán nem nagy fizu, persze nem ismerem a kollega szakmai tudását, de én 2008-ban kaptam ennyit egyetem után két hónappal. Azóta két évente váltok...
Amúgy tényleg azt kéne, hogy amikor üresjárat van a cégnél, akkor bújni a szakmai könyveket meg oktatóvideókat nézni. Vannak nagyon jók, amivel rengeteg tudást fel lehet szedni.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Az a baj,hogy még normális tesztkörnyezet sincs, ahol vm-eket lehetne nyomogatni és tanulni interaktívan. Mert oké, megnézek oktatóvideókat, utána olvasok, de mikor hazaérek, nem az az első, hogy leülök és kipróbálom gyakorlatban, jó lenne ezt abban a 8 órában elkövetni, amit amúgy olvasással és oktatóvideók nézésével töltök.
Nem a munkának akarok élni....
Amúgy nem sírtam, csak érdekelt, hogy ez a fizetés mennyire jó stb.... Látom már valaki 250-et írogat... Jó is lenne. Maradjunk csak 210-nél havonta.....
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Veszel egy fasza routert otthonra. Meg egy kb 20/10-as netet legalább. Építesz otthonra egy szervert. mini-itx, cpu, 16GB RAM...feldobsz rá egy hyper-v 2012-t vagy esxi 5.5-öt. Aztán uccu neki melóból távoli asztallal tudod buherálni az otthoni rendszert...lehet gyakorlatban próbálni amit közben elméletből átnéztél.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
_NCT
őstag
válasz MrSealRD #2337 üzenetére
Na igen, ez szép volna, csak nincs távoli asztal melóból. Le van tiltva még a stream is, és kb minden port...
Egy wifi hálózat van, amin ki tudnék menni, ami sima ADSL-en jön a céghez, azon tudnék kimenni, de ahhoz meg vennem kéne egy notebook-ot.... Azt a pénzt inkább félreteszem.
FLx: lehet rosszul írtam, nem azt mondom, hogy 0 befektetéssel akarok 100%-os nyereséget, de nem akarom azt, hogy semmire ne jusson időm (főleg a sport, attól nehezen válnék meg). Megpróbálom valahogy majd megoldani, hiszen szeretnék fejlődni szakmailag. Nem akarok várni a sült galambra...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha nem a munkának akarsz élni, akkor ez nehéz ügy lesz ám. Az IT nem a 8 órás szakma, főleg nem az első pár évben. Szóval el kell döntened, hogy maradsz a mostani félig meddig kényelmes helyzetben, vagy váltasz, de akkor ott bizony lesznek kemény évek. Lehet, hogy nem lesz hivatalosan készenlét meg ügyelet, de rengeteg idő mire szakmailag tovább lehet fejlődni, és erre nem elég a munkahelyi nyolc óra.
-
_NCT
őstag
Elhiszed, hogy már kipróbáltam egy rakat programot? 443 is tiltva van.... Nem akarom elmondani hol melózok, mert előfordulhat, hogy más is van itt attól a cégtől, de biztonság szempontjából nagyon nem mind1 mi van nyitva...
Szóval az irodai gépen kb 80-as port van nyitva és jóccakát.
sutszi: senkinek sincs god mode, még a vezetőknek sem Kb 2 embernek van az egy 800 fő-s cégnél, gondolhatod... És van vagy 10-15 "rendszergazda". Mint írtam főleg IT Support vagyunk, akik kb hibajegyeket kezelnek és nagyon alap dolgokat csinálnak a rendszerben, illetve alap problémákat hárítunk el, ami teljesen cégspecifikus.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Én azt hittem mint IT-s emberkének van valami "god-mode" hozzáférésed a dolgokhoz.
Akkor viszont 'B'-terv. Amit rajtam kívül sok más ember is csinál...otthon tanulást meló után...a többi ugyanaz mint előbbi. 1-2 évig összeszorítod minden testrés(z)ed...de után jó lesz...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
amargo
addikt
200e veszel használtan egy viszonylag erős notebook-ot, de akár egy mini-t is és azon gyakorolsz bent, befektetés nélkül gondolom csak a zsenik fejlődnek. Az meg fura, hogy semmi nincs nyitva, de pont a 80-as igen
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
KMan
őstag
Témába vág
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
sketchifun
senior tag
Elektronikai Technikus végzettséggel milyen fizetésre számíthatok Pesten, és környékén?
Érettségi, németből, Angol nyelvvizsga meg van. Szakmai vizsga még nincs, igyekszem a lehető legjobbra lerakni.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Jhonny06
veterán
"Havi nettó 1.800.000 HUF + kocsi sofőrrel + lakás + évente 3-4 havi bónusz
17 év tapasztalattal
Elektronika gyártás területe
Ázsia
Villamosmérnök végzettséggel
Mernoksegi direktor (6 gyár)
Sok utazás Ázsiában
7 nyelv tárgyaló képes szintenCserébe : napi 16 óra munka (7-8 óra telefon konferenciák, a többi a napi 700 e-mail olvasása es a managerek irányítása)
Hétvége 1 hónapban maximum 2-3 napIlyen munka szép meg jo addig míg az ember össze nem szed egy kis tartalékot aztán menni kell mert egy létünk van es en azt élni szeretném"
wat?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest