Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz ledgeri #1121 üzenetére

    Vettem magamnak új mobiltelefont (Samsung Galaxy S23 Ultra) és 2024.02.09-én átvettem a postán. Amikor otthon be akartam lépni az új mobilba, akkor nem tudtam a Google fiókba belépni, mert a kétfaktoros azonosítás nem engedte. A gond az volt, hogy az új mobiltelefonba került át a régi mobiltelefon (Samsung Galaxy S22 Ultra) e-SIM-je és ezért a régire nem jött SMS, mert az lekapcsolódott végleg a Telekom hálózatáról. Az új mobilra jött gondolom az SMS, de azt a mobil nem érzékelte és ezért a régi mobiltelefonomról kellett bejelentkeznem úgy, hogy a Microsoft Authenticatorban lévő Google fiókhoz tartozó hitelesítési számokat kellett az új mobiltelefonomba beírnom. Amikor pedig a Panda Security weboldalára akartam belépni, akkor az új mobilon nem volt jó a Microsoft Authenticator által adott számsor*1*. Végül megnéztem a Samsung Galaxy S22 Ultra és az Apple iPhone SE (2020) mobilokon lévő Microsoft Authenticator szoftvert, hogy ott miket ír; az derült ki, hogy az Android operációs rendszeren lévő szoftver nem csinált biztonsági mentést, de az iOS operációs rendszeren lévő szoftver csinált biztonsági mentést. Szóval bementem a Panda Security weboldalán a kétfaktoros rész beállításához és kikapcsoltam; végül megcsináltam újra a kétfaktoros beállítást és így most az Androidos és iOS-es rendszereken ugyanaz megvan. Mondjuk az Androidról töröltem a biztonsági mentést és csináltam rá új biztonsági mentést és így, ha majd kell, akkor nem lesz gond az, hogy jó-e a biztonsági mentésben lévő adat. A másik dolog pedig az, hogy a kb. 3 hónapja szerzett (feltöltős, Domino) telefonszámom átraktam havidíjasba és elkezdtem beállítani arra az SMS kérést, mert az a SIM kártya egy Nokia 105 4G (2023) mobiltelefonba van berakva. Ez pedig azért van, mert elvileg a butatelefonon jobb helyen van a beléptető SMS, mert arra nem szokás internetről támadást indítani. Szóval majd hiába kérne valaki az okostelefonomra beléptető SMS-t a Microsoft fiókra, nem menne a terve, mert a butatelefonra jönne meg a beléptető SMS. Jelenleg még mindig tart az új mobilom beállítása, pedig 2024.02.09-én kezdtem, de még sok mindent nem állítottam be megfelelően, mert egyenként szedem le a szoftvereket és egyenként állítom be őket. Tudom, hogy egyszerűbb lenne átrakni a régiről az újra, de mindent úgy szoktam beállítani, hogy 0-ról kezdem; szóval a laptop, okostelefon, butatelefon és egyéb eszközök beállítását gyári beállításból kezdem és nem veszem igénybe a gyártók által adott lehetőséget, hogy csak simán átrakódik minden az újra, mintha a régit használnám. A fellépő hibának köszönhetően megtudtam azt, hogy a Microsoft Authenticator akkor is működik, ha nincs internet.
    *1*Az volt a gond, hogy csináltam olyan kérést, hogy kikapcsoljam a kétfaktoros azonosítást, mintha nem lenne meg a mobilom és rajta a Microsoft Authenticator. 2024.02.09. 6 óra körül lett ki-be kapcsolva a kétfaktoros azonosítás a weboldalon, mert a Panda Security küldött olyan e-mailt, hogy azzal be tudtam lépni, mert az kikapcsolta a 2FA-t. Amikor pedig beállítottam az új 2FA-t, akkor nem csinált az Androidos Microsoft Authenticator biztonsági mentést és ezért az új mobilomon hiába állítottam vissza a Microsoft Authenticatort, nem segített, mert a régi 2FA volt benne. Végül egyszerűbb volt újra megcsinálni mindent és most már az új Androidos telefonomon ugyanaz van, mint az iOS-es telefonomon.

    Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Nokia G21; Nokia 105 (2019)

Új hozzászólás Aktív témák