Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz balazs1956 #1078 üzenetére

    Alap keepass alap oldala
    Letöltős dolgok a sok kicsi mind valamiben picit más (ott a link a keepassXC-hez is, pl), vagy máshoz kell (iOS vagy android), vagy valamiben másabb mint a többi, de mind ugyanazt a fájlt használja, bár nem biztos, hogy mindent is belőle. (Pl ha az egyikben lehet kiemelni színnel adott bejegyzést, a másik nem biztos, hogy kiemeli, de a bejegyzés benne lesz) Csak legyen friss, (1éves legutóbbi kiadású max), és felügyelt, fejlesztett.
    Bitwarden bár a bitwarden.eu is működik, de nincs átjárás, de az a szeró EU-ban is van, ha számít.

    Tényleg azt mondom, hogy még ne szavazz! Próbáld ki ezeket! Pl még az sem merült fel, hogy szeretnéd-e azt, hogy ha megnyitsz egy oldalt, amihez van mentésed, akkor legyenek a dolgok kitölve, hogy csak belépni kelljen, vagy jobb ha te másolod, és beilleszted... Ez picit natívabb bitwardennel, de a másikban is megoldható. Ha egyáltalán számít. Egyébként meg mind a kettő asztali verziója tudja azt, hogy ha másolsz valamit, akkor 10-15 másodpercig tartja vágólapon, majd törli, nehogy félremenjen valami.

    A fájltitkosítás meg más téma, mert nem mindegy, hogy igazából az egész gépedet szeretnéd, vannak nagyobb fájlok amiket szeretnéd, vagy pl 1-2 PDF (tényleg kissebb), ami kb jelszó-kritikus, szóval ugyanúgy kezelnéd, sőt akár egyben...
    Én pl egy Hard Disk Sentinel állapot mentést belementettem a kepass állományomba, mert így biztos, hogy megmarad a liszenszem...
    Ha doksikat nem akarnék egyből olvasható formátumban tárolni, de olyan doksik, amik dinamikusan módosíthatóak, esetleg mennének felhőbe, és sokan vannak, akkor Cryptomator egy jó és ismert megoldás: a fájlokat egyesével titkosítja ellenben a következővel.
    Ha biztos egyben kezelendő, nem darabonként frissülő dolgot kellene titkosítani, vagy teljes meghajtót, vagy egész gépet, akkor meg Veracrypt. Ez, mint egy doboz úgy működik, és szintén jelszóval nyitod zárod, de egyben van szóval nem úgy mint az előbbi, az pl, mint egyesével levelek. De pl laptopnál az egészet is lezárhatod vele, vagy a hátrahagyott gépet, vagy a teljes külső vinyód, pendrive-od (csak kell a nyitó program mindenhol...)

    Szinte mindere volt már igény, szóval mindenre van megoldás. Azért így ismeretlenül ne a veracryptes teljes gép titkosítással kezdj :P , de akár oda is eljuthatsz!!

    Én is csak azért "tudom ennyire" mert már használgattam ezeket, és már sokmindennel találkoztam, és összefüggéseiket értem annyira, hogy már többféleképpen is el tudom magyarázni, de hát na ez mindenkinél így van a napi használatos dolgokkal.
    Ha eddig kibírtad, akkor "hétvégéig belefér" próbálgatni, olvasgatni, kérdezni! Ha van backup, akkor semmi sem vész, kezdő hibáknál. (Ezért is hangsúlyozom ennyire azt!!!)

    Még a havidíjjasokhoz: Vannak nem is említett, de jó havidíjjas megoldások, pl 1password, aminek van egy két olyasmi funciója, ami annak akinek az kell, megérheti, pl családi jelszómegoztás, meg hasonlók, de sok funkció a normális igyenesekben is benne van, sőt a keepassXC tud TOTP-t (qr kód beolvasós, 6 számjegy mutatós másod-faktor belépésekhez) kezelni natívan, de ezt a bitwarden már havidíjhoz köti.

    Akkor már ha ez előjött, kérfezném, hogy jelszavakon túl vannak-e védelmek bekapcsolva SMS, EMAIL kódok, esetleg oostelefon pittyentős PUSH, fenti TOTP, legalább a nagyon fontos fiókokon? Mert az is ma már kellő, kezelendő védelmi faktor!

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák