Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz balazs1956 #1076 üzenetére

    Nem tudtam, hogy 2 gép lesz...
    Az a lényeg, hogy ha egy helyen van a mindent nyitó állományod, akkor azon az egy helyen áll vagy bukik a állományod. Ha egy gépen használnád, akkor legyen mentés rőla máson is. Ha két géped van, akkor ez már egy fokkal jobb. Ha google drive is játszik, az is jó, mint mentés.
    Ha már google drive, akkor az használható valamelyest szinkronizációra is, de óvatosan!
    Míg mondjuk a bitwarden valamelyest tudja kezelni azt a szituációt, hogy épp írsz bele egy bejegyzést gépen, és a főnök küld egy jeészókezelőbe mentendő jegyzetet mobilon, azt ott elmented, a tidet befejezed, vagy mobilon úton, de pl net nélkül írsz be valamit, majd hazaérve, PC-n mást, azt is net nélkül, majd engeded össze a két infót nettel, addig a keepassok nem feltétlenül tudják ezt google drive-on (vagy bármely más) felhőtárhelyen keresztül ezt, nem erre lettek tervezve, a verziózás összeomolhat, és adatvesztésed lehet belőle. Ha be tudod tartani, hogy csak ez egyiken nyúlsz bele adott időben, és megvárod, míg az a frissítés átkerül a másik eszköz(ök)re, akkor nem lehet belőle baj.
    A fentiek ellenére is én ajánlom, hogy azért egy heti emlékeztető legyen beállítva: ha változott az állomány, akkor legyen ez egyik helyen kimentve külön nem főhasználású helyre (gépen más mappa, vagy akkor pendrive), és akkor a nem figyelés is kilőve.
    Az a lényeg, hogy ha az alaprendszer (akár adott gép, akár a drive-os sync) bukik ne bukjon vele az állományod is.

    Nem bonyolult ezt betartani, csak láttam annyi nem átgondolt dolgot, hogy "ilyesztő, de reális alapállapotot tálalok", így már az elején érthető a kritikussága egy ilyen dolognak.

    A kepassoknál van gy kis csúszka, amivel beállítható, hogy mennyi idő legyen egy jelszópróba végrehajtása. Amíg mondjuk egy helyen írod bele a dolgokat kezdéskor, ezt lehúzhatod minimumra, hogy magadat ne hátráltasd, de ha már minden benne van, és kezded cserélgetni (mert ha már van jelszókezelő, jelszó generátorral, akkor miért ne cserélnéd le jelszavad frissre, amit időnként illik, és bonyolultabbra, ami szinte biztos, hogy mindegyiknél megvalósul ami szintén jó), és elkezded szinkronizálni, különösen interneten keresztül akkor én jó hosszú jelszó mellett is ajánlanám, hogy a csúszka legyen felhúzva a maximumra amit te tűrsz, így ha valahogy ki is kerülne, még tovább tartson törni, mint alapból.
    Mesterjelszónak meg egy jó kis mondatot ajánlok:
    Lehetséges mesterjelszó mondat amit nem igazán gondolna senki, hogy az! ennek kb ugyanannyi az értéke feltörhetőség szempontjából, mint ennek AÐ'ª4#åÍex\úØXâDÇ]Ôª+Z°ãuìHØ-U'J;³~9, mégis mennyivel egyszerűbb megjegyezni! (csak ne könyből idézet, meg hasonlók legyen) :R

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák