Új hozzászólás Aktív témák

  • Free_Frag

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget, ötletet kérnék.

    Invitel 8 megás netem + telefonvonalam van, de a telefonvonalon nem használunk készüléket csak a modem (comtrend 507) megy a csatlakozóba.

    A probléma az elmúlt 2 hétben kezdődött azzal, hogy néha nem volt net, ilyenkor modem és/vagy router (linksys WRT54G) kikapcsolás után visszajött. De kb. 3 napja ez sem segít, mert addig nem nagyon van gond amíg el nem indul az utorrent, utána viszont kb 1-2 perc alatt lehal az egész, és nem lehet a kikapcsol visszakapcsol "játékkal" sem életre kelteni.

    Kb. 1 évig nem kellett semmit állítanom se a routeren se a gépeken de most egy csomószor defaultra kell tenni a routert és mindent előlről beállítani. Viszont a "legmókásabb" az, hogy ha kiiktatom a routert és csak a modemre csatlakozom (természetesen szélessávú kapcsolat beállítva) akkor sem csatlakozik mindig, sőt.

    A telefonvonal tesztelve, az jó, mert rácsatlakoztattunk egy kézibeszélőt és az kapott vonalat meg kicsengette azt, amit hívtam róla, viszont a modemet visszacsatlakoztatva nem mindig volt net akkor sem.

    A router néha ilyen szöveget nyom: Can not get a IP address from PPoE server
    És csak OK-ézni lehet.

    Szerintetetek mi lehet a baj?

    Előre is köszönöm!
    Free_Frag

    Inkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!

Új hozzászólás Aktív témák