Új hozzászólás Aktív témák

  • ffodi

    veterán

    válasz abridabri #5895 üzenetére

    Lehet, hogy azóta megoldódott, de...rég volt ugyan, viszont emlékeim szerint van azon a lapon egy "Retry" gomb. Amikor másodjára elindul és megakad a bootnál nyomd meg. A memory training elég érdekes dolgokra képes ennél a lapnál, anno én is szívtam vele.

    ∂яσнυη:

    A legalább 3200 MHz-es RAM az necces, maradjunk inkább a max. 3200 MHz-es RAM-oknál, CPU terén emlékeim szerint a Broadwell-E (tehát pl. egy 6800K) sokkal gyengébben szerepelt tuning terén, mint egy Haswell-E (pl. 5820k), így ha 4,5 GHz vagy fölé akarsz menni stabilan, akkor jól gondold meg mit veszel. Emlékeim szerint ennél a platformnál nem volt gondom a hűtéssel (lég).

    Szolgáltatásban és teljesítményben előrelépés az X299, de ebbe csak akkor szállj be, ha jó áron tudod beszerezni az alkatrészeket. Itt a 8+ magos CPU-khoz érdemes valami komolyabb lapot venni, itt már nincs gond a 3200+ MHz-es RAM-okkal, viszont a CPU kupak nem forrasztott, így tuning mellett problémáid lehetnek a hőtermeléssel/hűtéssel. Ha már tuning: itt magasabb CPU órajelekre is számíthatsz (4,6-4,8 GHz). 8-12 magig 4,5 GHz (1,15-1,2V alatt) alatt delid nélkül hűthető (tehát nem szállnak el annyira a hőfokok) általában léggel, felette még vízzel se feltétlen, delid mellett viszont 4,6-5 GHz is hozható akár léggel.

    Ha most kéne venni, akkor kíváncsiságból kipróbálnék egy Ryzen-t (pl 3900X-et). Új platform, ami elég jól sikerült, az ára viszont nem néhány 100 euró, viszont erősen versenyképes az Intel árazásával. :)

    [ Szerkesztve ]

    "A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák