Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebestyen01

    őstag

    válasz MPowerPH #3398 üzenetére

    Na igy mar valaszt kaptam, bar en nem vettem eszre hogy annyira melegedne a ragasztott kupak, de valoban az lehet pozitivum! Koszonom a valaszt :R

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3398 üzenetére

    1. Uncore OC-t elfelejtetted bedobni a gépezetbe. Ha azonos a mag órajel, tehát pl. 4,6 Ghz vs. 4,6 GHz és alap NB/Uncore van, akkor max. 10-15%-al gyorsabb a memória Quad Channel esetén (azonos memória beállításokkal), ekkor még mindig dupla annyiért vettél alaplapot és pár ezresért többért memóriát (Ha hibákban mentesebb lapot szeretnél és Uncore-t is akarsz nagy eséllyel tuningolni, 100-120k felett kell alaplapot nézzél...)
    Egyébként X99-be is vannak itt, akik tuningolják a memóriát is külön, más kérdés, hogy az Uncore OC és a memória OC-vel, egyaránt általános jelenség, hogy sokszor nem indul a lap kikapcsolás után. Szintén zenész, hogy 3/1 KIT szokott egyáltalán saját XMP órajelén def Uncore-al rendesen működni (QVL-es mind).

    2. Te, Sass, woros is közel Day 1-os Z170-es konfigról beszéltek, ebből ha jól emlékszem a mai napig egy rossz szériás alaplapot vett Sass. Te és woros nem tudom milyen lapokkal operáltak. Későbbi BIOS-okkal nincs gond. Giga belépő lapok pedig gyengék Z170-en szintén. Ezt, aki bármelyik topikjába beleolvas, láthatja. De még így is 10x akkora a válaszék a jó Z170-es lapok közül. És még mindig elég az Extreme 4 -K4 mindenhez.

    3. Hiába van forrasztva, sajnos azonos feszültség/órajelen melegebb az 5820k.

    4. Egy szálon gyengébb a X99, ami inkább számít, az alkalmazások 99%-ban. Több szálat pedig itt még senkinél sem láttam kihasználni, tehát csak hobbi a 12-16 szál, de ha kell ott van és el lehet mondani, hogy a proci egy ár kb. a 6700k-val. Tehát rendszeres összefűzés (bár itt a háttértárnál gyengébb az X99), 2-3 Way SLI/CF (2-Way-nél azért vannak kétségeim, hogy kimérve 1-2%-os hibahatáron belüli a sebesség eltérés.

    5. Általános sebességre, direktségre nem hozta nekem azt az 5820k-s konfig, amit még a 4770k tudott 2400-es memóriával.

    +1 Te, Ákos, Sass és még én is erősen a hobbihoz közelebbi PC felhasználók vagyunk, itt az a gond, hogy átlag felhasználó nem szeretne kínlódni a gépével.

    MÁS: alaplapok "minőségét" elég nehéz meghatározni, mert pl. jó a Chanmpion, elvileg LN2-re van, mégis rengeteg hibás volt/van belőle.

    woros: M.2 PCIe-ról volt szó, az X99 20Gb/s csak :( Windows 1511-et kell használni, új rendszerekhez nyilván az amúgy is új win-nek kell pár update. Jegyzem, X99-nél is tele volt hibával az eszközkezelő az X99-es lapjaimon, míg 1511-es update után minden helyre jött, szóval az előtt én bugosnak minősítem a Win10-et.

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • drsanya

    aktív tag

    Uraim! Én csak feltettem egy kérdést, mert ugyan tisztában vagyok magam is a dolgokkal, de úgy éreztem szükség van mindkét oldal pro és kontrájára. Semmi szükség arra, hogy megöljétek itt egymást miattam. :DDD

    Még mindig az első és legfontosabb nekem az időtállóság és a minőség! És ebben akárhogy nézem, az X99 vezet.

    Egyébként valaki felhozta még az M.2 csatlakozást. Na erről tegnap meg is feledkeztem. Ugyebár a Haswell-E 28 PCIE szállal dolgozik az 5820K esetében. A 6700K pedig 16 szállal.
    Namármost ha a későbbiekben, jó ár mellett tudok szerezni egy M.2 PCIE SSD-t NVMe támogatással, az nem a processzorból húzza magának a 4 sávot? Mert akkor az bizony sarkalatos kérdés, hogy elveszi a videókártyától a Skylake esetében. De lehet, hogy én tudom rettentő rosszul és javítsatok ki ha balf?sz vagyok a témában. Annyira nem jártam utána a kérdésnek. De régebbi olvasataim szerint erre emlékszem.

    És továbbra is nagyon köszönöm nektek a segítséget. Komolyan elbillent a mérleg a High End felé.

    I am iRacer

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz drsanya #3404 üzenetére

    Nem veszi el, mert az a Z170 PCh-n van, míg a PCI-E-t, ahogy írtad a CPU direktben, külön eteti:

    © asszongya'hogy

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz Sebestyen01 #3400 üzenetére

    Alaplap:

    - jobban fel van szerelve
    - komolyabb VRM
    - minőségibb alkaltrészek
    - quad channel
    - stabilabb, kiforotabb bios

    Processzor:

    - jobb tuning potenciál
    - forrasztott kupak
    - több mag/szál
    - nagyobb cache
    - több pcie lane
    - quad channel

    Nem mindig "gémerként" kell nézni. Nálam munkában köröket ver a 4.2 GHz-en járó 5820K a 4.6 GHz-en járó 6700K-ra.

    [ Szerkesztve ]

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

  • Sebestyen01

    őstag

    válasz MiklosSaS #3406 üzenetére

    Alaplap:
    - jobban fel van szerelve:
    Mivel van jobban felszerelve? :F

    - komolyabb VRM:
    Mivel a fogyasztas is meredekebb, plusz a proci tdp-je is meredekebb igy muszaj azt etetni :K

    - minőségibb alkaltrészek:
    Na ne viccelj, minden aranybol van a te lapodon vagy hogy kell ezt erteni, ugyan azok a komponensek, a vrm-et meg a nagyobb fogyasztashoz igazitottak, ennyi!

    - quad channel:
    Ki lett vesezve, erdemi gyorsulas nincsen belole...

    - stabilabb, kiforotabb bios:
    Mikor megjelent az x99 ott talan nem voltak gyerekbetegsegek? Ja varj, de igen, ugyan ezen atesett a skyline is ;)

    Processzor:
    - jobb tuning potenciál: Biztos nem.
    - forrasztott kupak: ezzel egyutt is jobban melegszik, es igy el is vesztette eziranybeli elonyet!
    - több mag/szál:Annak aki kihasznalja biztosan, annak meg aki csak gamere, meg altalanos felhasznalasra epitette szep epenis!
    - nagyobb cache: ugyan csak eleg specifikus az a kozeg ahol az szamit valamit is mint elony
    - több pcie lane: talan az egyik erv, annak aki tobb vga-ban gondolkozik

  • woros

    őstag

    válasz Sebestyen01 #3407 üzenetére

    Ne menjünk el konkrét tények mellett!

    A kisebb TDP mit sem ér ha egy 4.7-re rántott 6700k kb. 10W-al eszik kevesebbet (peak load) egy 4ghz-re húzott 5820k-nál és itt még mindig előnyben van en bloc az 5820k (egy szálon nem).

    hpeter10: Mint írtam vannak 32Gb/s pcie m2 foglalatok egyes asus lapokon (igen champion 20Gb/s), de venni kell pár ezresért egy külön kártyát amin 32Gb/s van és ennyi. :) De úgysem használod ki szerintem az abszolút maximum samu 950 pro ssd sebességét.

    [ Szerkesztve ]

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz Sebestyen01 #3407 üzenetére

    Volt X99-es platformod? Saját tapasztalatból beszélsz?

    Mert ha nem...fogj egy 5820K-t a kezedbe és érezd az erőt :]

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #Morcosmedve #3403 üzenetére

    Nem felejtettem el semmit. Az alap az default, tehat semmi nincs allitva. A sebesseg itt alap ramokkal annyi, mint Skylake -nel 3000-en. Linkelj csak be egy mem sebesseg tesztet 3000-es ramokkal.

    A lapok araval kapcsolatban nem ertunk egyet. £184 -ert vettem a SOC -ot, es Skylake -ra is ugyan ennyibe fajna egy hasonlo katos lap. Maga a cpu dragabb, a memoria kozott pedig minimalis a kulonbseg.

    A problemakrol pedig annyit, hogy 2db X99 -es lap, es 3db 5960X, 2db 5820K utan nekem meg mindig nem volt problemam semmivel sem. Ami volt, az megoldodott. Skylake -nel is voltak zurok rendesen, akkor meg X99-et hajtottal, es a mellett predikaltal. :)

    En viszont azok koze tartozok, akiknek mindkettobol van itthon. Igazabol nem erzek kulonbseget, ellenben az X99 olcsobb.

    Sebestyen01: Menjunk sorban.
    A tuningpotencialrol annyit, 2db 5960X-em volt, amik lazan mentek 4.8GHz-t 24/7(az elso 4.9-et is...), a 3. 4.7GHz-n tetozott, es nem leptem at az 1.35v -ot. Nem sok Skylake cpu van, ami tud akar 4.8 -at. Az elso 5820k-m nem volt atom tuning, egy atlagos darab, de siman tudtam 4.7Ghz-n is hasznalni 24/7. Persze nem tettem, mert nem volt ertelme, mint ahogy mar irtam, maga az OC is epenis, semmi mas,(nalad is a 4.6Ghz), mivel mindenhol vga limit van, es a cpu csak 50%-os terhelesen vergodik.

    Nem melegszik jobban, egy bizonyos frekvenciaig, hiaba a 6 mag. Mint irtam, alapon nem lepik at a magok a 45 fokot. 4.5Ghz-n 65 fok a teto. Folotte prime -ban elszabadul, de jatekok alatt ott se megy 60 fole. Pont a forrasztas miatt. A kupak alatti paszta az sporolas az Intel reszerol.

    A tobb mag nem pont csak epenis, meg ha nem is hasznalod ki. Azert mikozben gamelsz 4 magon, van meg 2 szabad, amit barmivel terhelhetsz, es kozben nem megy a jatek karara. Streamelni pl.

    Az X99 fogyasztasa nem meredekebb, nekem netezes, filmezes kozben konnektorbol 95W, amibol lejon 36W a D5 pumpak miatt. Terhelve pedig maximum 360W, de az huzott Ti-vel. A 6600K sem volt sokkal kevesebb.

    A quad ch pont arra jo, hogy nekunk igazabol meg a memoria OC -re sincs szuksegunk, mivel annyi a savszelessegunk igy, mint ahogy Te huzod a memoriat. Ertsed mar meg... Te is huzod a memoriat. Ha nincs ertelme, akkor miert csinalod? Mi nem huzzok, mert igy is eleg a savszel. Itt az elonye. Nekunk nem kellene piszkalni a ramokat sem.

    BIOS teren nincs kulonbseg, mindegyik gyerekjatek.

    Tobb pci-e lane. 2 kartyaig mind1, tehat nem erv. En a 2db Ti-vel is elvoltam az 5820k-val. Tudod, pci-e 3.0 8x -os sebessegen is boven eleg ezeknek a vga -nek. Aki meg vesz 3db Ti-t pl., az nem 6700k vagy 5820k -val gamel, hanem 5960X-el.

    Tehat tovabbra is ott vagyunk, hogy ugyan annyi penzert van +2 magom, meg quad ch-m. Es mivel a szalankenti teljesitmeny mindegyik paltformon boven eleg(ha nem, akkor ott az OC, de 4GHz jelen allas szerint mindenre eleg), igy az egyeduli kulonbseg a +2mag, amit azert kihasznalsz, ha nem sima kocka vagy.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • MPowerPH

    félisten

    válasz MPowerPH #3412 üzenetére

    Es had vegyem ezt ugy, hogy amit irok, az inkabb igaz, mint a Te allitasod. Nekem itt figyel mindketto platform, tudom melyik mit tud. Egy hetkoznapi embernek boven eleg a 6600K is egyebkent valami olcso lappal, meg 8Gb rammal, alapon, OC nelkul, egy 980 Ti-vel.
    CPU -ra meg jobb alaplapra nem eri meg kolteni, ahogy a 6700K sem eri meg a felarat a 6600K-val szemben, mivel a HT -nak tenyleg nincs nagy jelentosege. Legalabbis nincs annyi, mint +2 magnak.

    Ezt itt fejezzuk be, nem erdemes errol tovabb beszelni. Az X99 jobb valasztas, mint a Skylake, es csakis az arazasa miatt. Mert aki kiad annyi penzt cpu-ra, az mar akkor 6 magosat vegyen. Elszalltak az arazassal. Ha a Haswell arszintjen menne a Skylake i5-i7, akkor nem lenne semmi problema.

    Meg valami: Ha meg nem hasznalhato ki a quad ch nyujtotta savszel, akkor nyugodtan tedd vissza Te is a ramjaidat alapra. Sot, elarulom, hogy a cpu oc is badarsag, foleg 4.6Ghz-n kicentizve. Mindketto maximum epenis noveles, ha nem benchelgetsz, es csak siman jatszol vele, mert egyik sem hoz gyorsulast.(Te magad irtad) Ezt annak a tekinteteben irom, hogy a +2 magra azt irtad, hogy epenis. Innen latszik, mennyire ertesz hozza.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • drsanya

    aktív tag

    válasz MPowerPH #3414 üzenetére

    Köszönöm szépen a kielégítő válaszokat, kérek mindenkit, hogy ne vitatkozzon a másikkal. Inkább igyatok meg egy sört szépen. Nem vitaindítónak szántam a kérdésem, csupán kíváncsi voltam a véleményekre. BMW-nek is köszönöm, átfogó képet adott, hisz neki mindkettő van otthon. Nekem csak egy lesz, viszont ott a legjobbat szeretném kihozni a pénzemből. És nem akarok hozzányúlni semmihez a karbantartáson kívül.

    Jobb bővíthetőséget látok én is az X99-ben. A lényeg, hogy menjen az iRacing :D :DD :DDD Meg persze a stream és a videózás.

    Köszönöm ismét csak még egyszer :) :C :R

    I am iRacer

  • MPowerPH

    félisten

    válasz drsanya #3415 üzenetére

    En nem is lattam, hogy a Te kerdesedbol kerekedett a vita. Mit kerdeztel? :D Ha annyi penzed van, hogy futja 6700K-ra, es ragaszkodsz a HT-hoz meg a tobb szalhoz, akkor X99, mivel ugyan annyiba kerul. Nem lesz kulonbseg, de mivel a Skylake erosen tularazott, igy nem adnek erte ennyit.

    De en azt javallom, ha veletlen megsem uszol a penzben, hogy vegyel egy 6600K-t, meg egy olcsobb lapot(ne a legszarabbat), es a maradek penzt koltsd el VGA-ra. Ha alapbol Ti-t terveztel, akkor meg tedd el zsebbre a maradekot, vegyel csak hasznaltan egy 980-ast. Majd nemsokara megjon a Pascal. Akkor eladod a 980-ast, nem buksz rajta akkorat, mint a Ti-n, de abbol a penzbol, meg abbol, ami a zsebedben maradt, veszel egy Pascal -t. Ez lenne a legokosabb dontes. En is tervezek tuladni a Ti-n, addig veszek egy 290X-et. Kesobb a tularazottsaga miatt nagyot fog zuhanni az ara, es nem szeretek a pc-n sok penzt vesziteni.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • drsanya

    aktív tag

    válasz MPowerPH #3416 üzenetére

    Ja az enyémtől. De nem akarom tovább offolni a topikot, küldök neked ma egy privátot amiben leírom a dilemmám.

    I am iRacer

  • MPowerPH

    félisten

    válasz woros #3417 üzenetére

    Mert 290X-et blokkal egyutt kapok £220 korul, annak az ara mar nem fog akkorat zuhanni. Tudasban sima 980 szint, de £150-el olcsobban, igy azzal elleszek, nincs most sok idom gamelni.(anno voltam nagy marha, amikor a 290X-et dobtam a 980-ert...) A Ti-t meg dragabban eltudom blokkal adni mostan, mint amennyiert megvettem.

    gyiku: Erre en is kivancsi lennek. :)

    drsanya: Oksa. :)

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • westlake

    félisten

    válasz gyiku #3419 üzenetére

    Feltételezem, hogy a hardveres RAID hiányára céloz. Legalábbis remélem, mert egyéb problémáról nem tudok.

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

  • woros

    őstag

    válasz westlake #3421 üzenetére

    Pontosan mi az ami nem működik? Mert ezt írja az alaplap spec: (nem kötekedés, tényleg érdekel)

    Support for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
    * Only AHCI mode is supported when an M.2 PCIe SSD or a SATA Express device is installed.
    (M2_20G and SATA Express connectors can only be used one at a time. The SATA Express connector becomes unavailable when an M.2 SSD is installed, but the SATA3 4/5 connectors are still functional.)

  • westlake

    félisten

    válasz woros #3422 üzenetére

    M.2-es SSD-t nem tudsz hardveres RAID-be kötni (PCH). Ennyi. ;)
    Legalábbis a PCIe slotokba dugott SSD-k meg sem jelennek a Intel management szoftverében. A sima SATA-s eszközök meg igen.
    Feltételezem, hogy az alaplapi M.2-es portok is ugyanígy viselkednek. Mondjku nem is sok olyan alaplap van, amin több M.2-es csatlakozó lenne. Ha van is, akkor meg ilyen 10GB/s körül sebességre vannak bedrótozva.

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

  • woros

    őstag

    válasz westlake #3423 üzenetére

    De hát azt írja supported :D Ha a CSM bevan kapcsolva az számít valamit? Ezért kérdem:

    Anyone else that is having this issue, this workaround appears to be working for me:

    I disabled Fast Boot, went into the CSM and Enabled CSM and set every field in it to Legacy Only. Somehow this allowed the Intel RAID manager to run ahead of the UEFI BIOS, and I erased and recreated the boot array inside the Intel program after I hit CTRL+I. Now when I boot into the UEFI BIOS the drive is showing up as Intel: BOOT. (I named the drive boot). It is now listed as bootable. I'm going to attempt the install, hope all goes well

    [ Szerkesztve ]

  • KAMELOT

    titán

    válasz Sebestyen01 #3395 üzenetére

    A quad nagyon sokat számít + 2 mag hát arról lehet beszélni főleg alacsonyabb fps-nél. Árban meg ugyan az mint a 1151 és a lapok jobban fel vannak szerelve. Azért nem mindegy, hogy 36-20-36 mutat dualban vagy 49-49-56 mutat quadban ugyan az a memó. :) Alapjáratról beszéltem semmi OC.

    V1200 - 18CORE - SUPRIMX

  • Sebestyen01

    őstag

    válasz KAMELOT #3425 üzenetére

    Az addig oke, de az aidan kivul ahol ezeket szepen megnezted, es konstataltad hol van gyakorlati haszna_?

  • KAMELOT

    titán

    válasz Sebestyen01 #3426 üzenetére

    pl. egyidejűleg nálam futnak ezek. 200 firefox ablak, game, photoshop, premiere, corel, filmek stb.

    V1200 - 18CORE - SUPRIMX

  • westlake

    félisten

    válasz woros #3424 üzenetére

    Tény, hogy nem játszottam vele sokat, de amikor néztem, akkor az ASUS X99-DELUXE a PCIe SSD-t nem mutatta az Intel RAID management szoftverben, a SATA-s SSD-t meg igen.
    Azt meg nehezen hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az UEFI, vagy a legacy módokhoz.

    Egyébként nagyon egyszerűen ki lehet deríteni, hogy mi az igazság, ha valakinek X99-es alaplapja, meg M.2-es SSD-je van.

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz woros #3430 üzenetére

    Igen, jó lenne egy konkrét mérés, hogy legyen alátámasztva, egy és két darab M.2 esetén mennyi az annyi sebesség, pl. Aida64-ben.

    BMW001: nem folytatnám a dolgot, pár dologra válaszolok.

    1.: Igen, én kardoskodtam (talán) az elsők közt az X99 - 5820k mellett (ekkor nem volt alaplapkínálat Z170-re és drága volt a 6700k, a hiány miatt, ezen kívül új volt a BIOS, nyilván), ez abban a pillanatban változott meg, mikor már egy jó pár alaplap után meguntam a sok kínlódást, amit nem kívánok senkinek, aki nem hobbizna. Meg lehet kérdezni Westlake-t hányadik alaplapot fogja venni/kipróbálni (neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy). Illetve mennyi memória lett cserélve, mire elindul mindig kikapcsolás után a konfig. Sokadik és sokat.

    (Nem érv az általad vett "jó batch (pretested)" 5960x, az pedig ferdít, hogy épített víz alatt van, ezek egyáltalában nem általános dolgok. )

    2.: Kicsit az elsővel összefüggésben, kínlódás mentes alaplap és amiben van OC socket, tehát egy teljes értékű és használható(nak tűnő) alaplap bizony 100-120k környéke vagy több. Ezért sajnos drágább jóval az X99.

    "Az X99 fogyasztasa nem meredekebb, nekem netezes, filmezes kozben konnektorbol 95W, amibol lejon 36W a D5 pumpak miatt. Terhelve pedig maximum 360W, de az huzott Ti-vel. A 6600K sem volt sokkal kevesebb." -> Vagy legózik a procid vagy nem tudom, de ez kb. lehetetlen, mert 1,25v/4,5GHz-n az 5820k önmagában elvitt ennyit 100%-ra terhelve. Írjál hozzá feszt és órajelet mind a két esethez.

    3 db VGA-hoz kell már az 5930k vagy 5960X, viszont 3 kártyával 0 lesz a gyorsulás. Kettő elég.
    Nem játékhoz meg akármennyi kellhet.

    "A tobb mag nem pont csak epenis, meg ha nem is hasznalod ki. Azert mikozben gamelsz 4 magon, van meg 2 szabad, amit barmivel terhelhetsz, es kozben nem megy a jatek karara. Streamelni pl."

    Ki használja itt, westlake-en kívül, bármire is 50%-os kihasználás felett 4 szálát? 8 szálát? 12 illetve 16 vagy több szálát valójában? Szerinted akkor elég 4 szál és 2 minden másra, tehát Z-s i7-ből marad is 2 db szál.

    Memória OC-re nincs szükséged, de Uncore-ra van, logikus :D Mondjuk inkább azt, hogy addig tuningolsz mindent, amíg 24/7 alá stabil, mindegy az, hogy mi és mennyi.

    Sass:

    Alaplap:
    - jobban fel van szerelve -> 1,5x-2x-es áron és az se mindenre igaz.
    - komolyabb VRM -> kevesebb szám, cjip-ről fogalma sincs senkinek milyen, de 4,8-5 GHz-t megtáplál Z170 is és nem olyan meleg.
    - minőségibb alkaltrészek -> netto hülyeség, azonos gyártó azonos "szériájába" eső lapok közt
    - quad channel -> ha megtaláltad a megfelelő memóriád (kicsit drágábbak és megáll a todomány 3200 körül)
    - stabilabb, kiforotabb bios -> ez alig igaz pár X99-re, pedig volt rá másfél évük, míg november elejétől Skylake-n a gyárilag hibás konstrukciókon kívül mindegyik stabil

    Processzor:
    - jobb tuning potenciál -> ezt tőled nem vártam :DDD
    - forrasztott kupak -> nincs különbésg azonos órajelen sé feszültségen.
    - több mag/szál -> ? - fentebb kérdeztem
    - nagyobb cache -> ha leterhelsz 4-8-al több szálat, akkor kell, egyébként saját tesztjeim alapján nem segít.
    - több pcie lane -> ? - 3 VGA vagy felette - gyengébb M.2 cserében
    - quad channel -> kitárgyalva
    Nem mindig "gémerként" kell nézni. Nálam munkában köröket ver a 4.2 GHz-en járó 5820K a 4.6 GHz-en járó 6700K-ra.

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3414 üzenetére

    Többire válaszoltam/kérdeztem.

    "Meg valami: Ha meg nem hasznalhato ki a quad ch nyujtotta savszel, akkor nyugodtan tedd vissza Te is a ramjaidat alapra. Sot, elarulom, hogy a cpu oc is badarsag, foleg 4.6Ghz-n kicentizve. Mindketto maximum epenis noveles, ha nem benchelgetsz, es csak siman jatszol vele, mert egyik sem hoz gyorsulast.(Te magad irtad) Ezt annak a tekinteteben irom, hogy a +2 magra azt irtad, hogy epenis. Innen latszik, mennyire ertesz hozza."

    Benchre volt megemelve (amikor kettő vagy több hónapja posztoltam egy memória OC próbát). Egyébként RAM-ok alapon ("XMP"), CPU levéve, addig, amíg nem csökken az FPS, bár nem játszok, állandóan nem fogom állítgatni... (előzőbe nem fért be, de kimértem, és közöltem már előbb, hogy mennyi a különbség szerintem max 15% a Dual vs Quad, ugyan olyan körülmények közt (CPU mag azonos, NB alap, Memória azonos 5820k vs. 6700k).
    +2 magra reagáltam ez előzőben egy kérdéssel, ne csak magadból indulj ki, mikor válaszolsz. Hobbi szinten, sokadjára idézem, egészen más, mint akiknek itt bármi be van ajánlva x felhasználásra.
    Ne közlekedj szekérrel kérlek, ez egy fórum, nem kutyaviadal, ha értek hozzá, ha nem, ezt mindenki ítélje meg magának. ePenis arra vonatkozna, hogy nekem nem fáj senki öröme, csak szeretném, ha másnak is öröme lenne és ne abba lelje már, hogy +2 mag, ez nem annyira elegáns.

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #Morcosmedve #3431 üzenetére

    En az osszes dolgot default -ra ertettem, emelt turboval. Nekem epitett vizem van, ami alig-alig jobb, mint egy hangoskodo dupla radis kompakt.

    "neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy). Illetve mennyi memória lett cserélve, mire elindul mindig kikapcsolás után a konfig. Sokadik és sokat."

    Nekem soha nem volt semmi problemam az alaplappal, cpu-val, memoriaval, egy ujjat tudok felmutatni, annyi eleg ra. Volt egy draga MSi alaplapom, ami nem OC Socketes volt, de azt leszamitva rendben volt, OC teren nem jeleskedett. Amiota a Champion lapom van, soha nem volt vele gondom. Az alap bios, amivel jott a lap, meg elso szerias volt, es nem frissitettem, azert voltak a gondok. Amiota azt megcsinaltam, nincs problemam. A memoria nem ment, mert Skylake -hez valo 2db dual ch kittet vettem. Szamitottam is ra, hogy rossz lesz, igy nem lepodtem meg. De az csak egy probavasarlas volt, elore sejtettem az eredmenyt. Tehat ezt leszamitva semmi, se rossz alaplap, se ujraindulas, se bugolas oc alatt, semmi. A BIOS -ok rendben vannak, nem talaltam bugot egyik lapnal sem.
    De akkor a hiba valszeg bennem van. ;] A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel. Szoval engem ne keverj ide.

    "Kicsit az elsővel összefüggésben, kínlódás mentes alaplap és amiben van OC socket, tehát egy teljes értékű és használható(nak tűnő) alaplap bizony 100-120k környéke vagy több. Ezért sajnos drágább jóval az X99."

    En nem ezt tapasztalom. £200-ert eleg korrekt alaplapot lehet venni, ami meg 100k alatt van. A Champion meg kevesebb is volt, de van egyeb OC Socketes lap is, ami ugyan ennyibe faj. Tehat ez megcafolt dolog. Arrol nem tehetek, hogy nem tudtad beallitani magadnak a gepet. Ez hozzaertes, talalekonysag kerdese. Amennyi hibad volt, arra is siman lehet gondolni, hogy Te magad kuldted a lapokat a halalba. Ne haragudj, de ez igy van. Az elmult fel evben 6db X99 gepet raktam ossze, mindegyikbe £200 erteku alaplap kerult. Megkaptak tolem az OC-t, amire igeny volt, es azota mindegyik rendben van. Szoval en az esetedre azt mondom, hogy user error. Na most sarat dobalni ilyenkor nem illik. :U Es nem is szerencses, hogy Te adsz masoknak technikai helpet, mert nincs ralatasod a dolgokra, legalabbis X99-nel biztosan, hiaba hasznaltad par honapig.

    "3 db VGA-hoz kell már az 5930k vagy 5960X, viszont 3 kártyával 0 lesz a gyorsulás. Kettő elég."

    Erre irtam, hogy a pci-e lane -ekkel nem kell jonni, mert meg az 5820K-val sem szuk keresztmetszet.

    "Ki használja itt, westlake-en kívül, bármire is 50%-os kihasználás felett 4 szálát? 8 szálát? 12 illetve 16 vagy több szálát valójában? Szerinted akkor elég 4 szál és 2 minden másra, tehát Z-s i7-ből marad is 2 db szál."

    A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik.

    "Memória OC-re nincs szükséged, de Uncore-ra van, logikus :D Mondjuk inkább azt, hogy addig tuningolsz mindent, amíg 24/7 alá stabil, mindegy az, hogy mi és mennyi."

    Akkor utoljara, minden default, nincs piszkalva se a memoria, se az uncore orajel. Linkelj mar be egy aida sebesseg tesztet 3000-es ramokkal. Megmutatom, mire gondoltam. Irtad itt Sas -nak, hogy megall a tudomany 3200 korul. Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
    Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default. Szoval ne "szerintem", hanem lodd a tesztet.

    A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is.

    Szumma szummarom, az X99 mas kategoria, tobb oldalu felhasznalasra van. Pont a game -ek nem igenyelnek komoly cpu erot, igy oda tulajdonkeppen mind1, eleg a 6600k. De a 6700K -nak nem latom ertelmet.

    akoska07 : Legalabb a duplajat. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • akoska07

    nagyúr

    Megyek pattogtatok 2 adag kukoricát mielőtt elkezdem olvasni a topikot. :))

    Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

  • KAMELOT

    titán

    válasz MPowerPH #3433 üzenetére

    Nem tudom mit kínlódnak itt egyesek. X99 ugyan azért az árért jobbat kínál. Ennyi az egész!

    V1200 - 18CORE - SUPRIMX

  • Sebestyen01

    őstag

    válasz KAMELOT #3435 üzenetére

    Meg kell beszelni a dolgokat, sok mindennel en se voltam tisztaba, legalabb ma is tanultam valamit :DDD Nincs azzal baj ha porog par hszt a topik.

  • MPowerPH

    félisten

    válasz KAMELOT #3435 üzenetére

    Egyebkent ez sem igaz. A Z170 + 6600K egy nagyon jo alternativa. Egy kozepkatos lappal egy nagyon jo jatekos kombo jon ossze normalis aron. Gamingre a legjobb valasztas, mindenki ezt keri.

    Azert, mert valaki onhibajabol csalodott a platformban, es ilyenkor mar megy a koponyegforgatas. Kesztetest ereztem belinkelni a regi hsz -eit, amiket meg regebben sutott el a Skylake topikban. Ugyan ezt csinalta, csak akkor a Skylake volt porondon. De idom sincs ra, meg kedvem se. Mindenki nezzen vissza, ha gondolja, megfogja talalni. Detto ugyan ez volt, csak az ellenkezo oldalon. Azt hiszem meg moderalas is volt. Onnan tudom, mert en is ott trollkodtam. :DDD

    Egyebkent amiota platformot valtott, azota nem porog a topik sem. Senkinek semmi gondja, elotte meg folyamat ment a tema, hogy most ez nem megy Nala, most az rossz, most az oc-ban segitsunk.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3433 üzenetére

    Mi lett a vízzel? :U Most akarsz 290X-et, nem lesz FC?

    "...neked is két kéz kell legalább, hogy megszámold mennyi mindent kellet cserélj, ahhoz, ahol most vagy."

    Az a fránya mondat értelmezés, de segítek, kiszámolom én neked:
    - Msi lap -> nem megfelelő a socket miatt -> Uncore OC miatt -> de te nem tuningolod a memóriát, ugye?
    - Giga lap
    - 5820k - nem ment jó
    - 5820k -> vettél jó batchet
    - 5960X -> passz
    - 5960X -> passz
    - 5960X -> vettél jó batchet
    (- Memória csere, de ezt nem számítom bele, a szakmai hozzáértésedet, hiszen ez esetben nincs miről beszélni, írnád te, én nem írok ilyet, elvárnám vissza fele is, én tudom, hogy DC-vel próbáltad először.)
    ->
    Tehát 7 db termék kellett, hogy legyen egy összeállt konfig ez két kezes számítás.

    Lapok:
    Első lapnál az Asus közölte, hogy hibás volt a BIOS chip (pár nap után elment gyufáért). -> 75k-s belépő alap szintű alaplap, meglett az eredménye, nem egyedi hiba, talán gyiku-nak vált be egyedül, többi ide felkerült bugos. (az angol árak engem nem érdekelnek, itthoniakat írj)

    SOC (Te javasoltad: 120k volt):
    Rengeteg alázgatásod ellenére vér cikinek gondolom, hogy így leminősíted magadat...figyelmedbe ajánlom a privát üzenetben küldött kiváló BIOS beállításaidat, amit annyiban korrigáltam, hogy 2133-ra tettem a memóriákat, auto időzítéssel és 1,25v/4,2-4,4-el próbáltam a procit és persze alapon is, még sem ment, furcsa nem? :Y Később ahogy elhaltak szerintem a lane-k nem ment egyáltalán több memóriával csak egy stick-el (1333-ig lementem órajelben, hiába). Én most is megköszönöm a segítséget, ezért fórum a fórum (szerk.: most olvasom, hogy szerinted nem)., a BIOS-al, mivel már volt ilyen lapod és egyedül te küldtél infót, hátha nem megy a beállítás, de kb. ugyan az volt, a strap-et leszámítva, rossz volt a lap, overclockers-el szintén köszi, a refund infót.

    "A tobbsegnek jol megy, Te vagy az a ritka madar, akinek semmi sem volt soha jo, mindig szenvedtel valamivel"
    Nekem minden jó volt, nem a jókedvemből cserélgettem... komoly munkákat buktam el közben.

    Gaming 5P-t eladtam (90k volt) és a mai napig, az általam beállított OC-val 4,5/4,0 és 2800-ről 3000-re emelet ram-okkal hibátlanul üzemel. :Y És használtam, volt olyan kedves a vevő, hogy még egy munkám ne bukjam el, 1 hónapig ideadta nekem, hogy használjam, így utólag nem üti meg az általános használata a Skylake sebességét, talán akoska07 ezt igazolhatja, FPS-ben meg pláne nem üti meg, erre kereshetsz hozzászólást 1151-ben.

    Lehet tévedtem, már 90k-től lehet kapsz jó lapot, de az SOC, ha nem hibás az XPower és az RVE mind 120-tól és ennyi ami "jó" lapnak nevezhető.

    Nem rontottam el semmit, úgy gondolom, hogy minden default beállítással működnie kéne egy alaplapnak.

    "A HT szalakat ne nagyon szamolgasd, foleg ne keverd ossze 2db fizikai maggal. A game -eknek sem teszik."

    Hiába, 4 mag-ot se használ ki a játék, ha HT ha nem és DX12-vel ez még inkább érdektelen lesz, de jelenleg is számtalanszor írod te is, hogy malmozik a proci, GPU limit. Plusz az iGPU elvileg szerepet fog kapni és ha bekapcsolod már most is számtalan alkalmazásban szerepet kap.

    Nem kaptam választ, hogy mire kell 12-16 szál? :U Nyugodtan leírhatod, hogy semmire, csak megvetted a procit, mert szeretted volna vagy akármi, én is ezért vettem BMW-t, mert szerettem volna. ÉN úgy hiszem, 2/10, aki kihasználja itt és talán nincs is több X99 felhasználó a topikban.

    " Es ki a rakot erdekel? 3000 +alacsony idozitessel meg a Skylake -el futtatott 4000-es rammal sem ersz a nyomaba. Itt nem is kell, hogy olyan magas frekin szaladjon a memoria.
    Es ha meg nem tudtad, az XMP is OC-nak szamit. Tehat meg egyszer irom, default."

    Megint a falusi stílus, ennél komolyabbnak gondoltalak :(

    De, a nyomába érnek ~600-700MHz kell a Skylake-nek, hogy elérje sebességben, időzítésben mindig felette van szerintem. Igen, OC az XMP (de ha QVL, akkor QVL), de ezért is használtam 2133-on az X99-et.
    És itt van az a pont, hogy bizony le tudja nyomni memóriában is, ha valaki erre izgul, nekem megfelel a 3-3200.

    Előbb ágaskodtál, hogy ne OC-zunk, most mérjek 3000-el, nem értelek. Tehát az NB alap, ha CPU nem, kérlek pontosan írjad le mit szeretnél, mi az "emelt turbo", nem fogok hatszor a gép elé ülni. Nincs 3000-es mérésem, csak 3200 mentve.

    "A CPU nem volt szelsoseges, Akoskanal is van egy hasonlo 8 hengeres. Es koztudott, hogy az osszes uj steppinges nagy altalanossagban jobban megy, mint a 6 magosok, ami annyit tesz, hogy a 4.5GHz-t 1.2v korul tudjak. Es mint irtam, az 5820K -k is mennek 4.5GHz-t minimum. Amivel nekem dolgom volt, azok mind tudtak a 4.5GHz-t 1.25v alatt. Tehat ha valaki nagyon maximalista, a 4.6-4.7GHz mindegyikkel lazan elerheto allandora is."

    És Ő is Batch-re vette ;) 4,5 Ghz az alap kategória 2016-ban OC-ra (nem, nem érdekel a base core).
    Skylake-nál 4,6 btw.

    Szerk.:

    (#3437) BMW001:

    Milyen jó ez a fórum, életemben először és ezek szerint utoljára kérdeztem meg bármit, mert csak okoskodni tudsz, valós megoldásod nem volt neked se, na pont ezért írtam, mert kifogytam én is, bocsánat! :B
    Nem, nem önhiba, csak valamiért nehéz ma a felfogásod vagy túlvéded a konfigod.

    Ma már írtam, abban a helyzetben, nem lehetett kapni 6700k-t (emberi áron pláne nem), nem tudni milyenek a lapok, stb. nem tűnt alternatívának, de ez egészen hamar közeledett egymáshoz, aztán a sok gonddal túl is lépte. Sajnálom, hogy az egyéni problémáimat és az X99 hibái össze mosódtak. Alapon, nem hibás alkatrészekkel, működik az X99, habár westlake-nek sem ment pár napja, senki se ért már hozzá lassan, ugye? (bocsánat west). OC-val (XMP-vel is), pedig már rengeteg az anomália, ez tény.

    Azt gondolom, hogy el kéne választanod a fél év eseményeit, a hibás termékeket és a tapasztalatokat. Az egy dolog, hogy én képes voltam verni az asztalt egy kihalt topikban, és elég szépen kiderültek a dolgok a platform-ról. Szerintem nem ártott meg senkinek, hogy próbáltam debugolni. :R

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • aok1

    tag

    Én is 5820k-ra akartam tavaly váltani.Csak annyi problémával volt itt tele a fórum,hogy elment tőle a kedvem.Így inkább megvártam a 6700k-t.

  • westlake

    félisten

    válasz gyiku #3440 üzenetére

    Nem nagyon értem a kérdést. A sebességek alapján ez egy 256GB-os Samsung 950 PRO. A négy PCIe lane (Gen3) mindenképpen megvan.

    Egyébként most nézem, hogy a Samsung 950 PRO már a "múlté".

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #Morcosmedve #3438 üzenetére

    Megvan a viz. 290X-et szervalok FC blokkal a Ti helyere atmenetileg, nincs ido jatszani.

    Az MSi lapot ket dolog miatt csereltem le. Egy, az OC Socket. Igen, benchekre, tesztelni kell. A masik pedig az ara. Jo penzert tuladtam rajta, es atszamolva maradt 44k-m, miutan megvettem a Champion -t. Mar az elejen azt kellett volna vennem, nem a meregdraga MSi lapot.

    A cpu -kat nem azert cserelgettem, mert rosszak voltak. Hanem mert jo uzletnek tunt. 5820K-val kezdtem, azt a 5960X-ig nem csereltem le. Az van most SAS -nal. Egy teljesen vallalhato peldany. Az 5960X-ek darabjat £520 -ert vettem. Az elso £1000 -ert ment el, a masodik £910 -ert, ugyan az a batch, majdnem ugyan ugy mentek. A 3., ami az uj bachek tekinteteben kicsit atlagon feluli volt, pont olyan, mint Akoskanal, az meg £690 -ert talalt gazdara.(pontosan kaptam egy 5820K-t £250-ert, es a maradekot kp.-ban) Ez volt a dolog uzleti resze... Postat, csomagolas ktg. -t levonva kicsivel tobb, mint £1000 -et kerestem rajta. Ebbol lett a Ti, a tobbi meg ment felre a lakodalom alapba.

    A memoriat pedig kivancsisagbol vettem meg, volt ra 53% kedvezmegy. Elhoztam, beraktam, egybol quad -ba, OC nem ment, masnap vittem vissza, penz vissza. Tudtam hogy rossz lesz bele, de nagy volt a kisertes a jo ar miatt. Megprobaltam, legalabb autoztam egyet arrafele is.

    A tobbire nem valaszolok, leirtam, hogy befejeztem. :R En leirtam a velemenyemet, tapasztalatomat, az valtozni sem fog, eszi-nem eszi. Igazabol az elsore sem akartam valaszolni, csak sok valotlan dolgot allitottal, es engem is belekevertel, igy kenytelen voltam.

    mod: Nem ertem, hogy tudtad a Champion -t olyan aron megvenni. Bar ha emlekeim nem csalnak, akkor volt keszlethianyon, igy magas volt az ara. Amikor en vettem, akkor atszamolva kb. 80k volt.

    Mindentol fuggetlenul, eltekintve a vitatol is, nekem tovabbra sincs problemam Veled. Ezutan is ugyan ugy kommunikalhatunk, es szerintem most sem mentunk at trollba. Ennyi belefer. Emberek vagyunk, van velemenyunk, es ez egy forum, ahol meglehet ezeket vitatni.

    Peace

    Azert majd egy aida tesztet rakhatnal a 3000-es, vagy 3200-as memokkal. Meg mindig varom. Aztan linkelek egy eredmenyt defaulton, ertsed default -on, es egyet 3000-es memokkal, es a hozza tartozo idozitessel. Ebbol kiderul, hogy hol is all a Haswell-E vs. Skylake, es majd latni fogod azt is, miert nem kell az X99-ben a memokat huzni, miert jo a quad ch.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • gyiku

    nagyúr

    válasz westlake #3442 üzenetére

    Feltételezem, hogy az alaplapi M.2-es portok is ugyanígy viselkednek. Mondjku nem is sok olyan alaplap van, amin több M.2-es csatlakozó lenne. Ha van is, akkor meg ilyen 10GB/s körül sebességre vannak bedrótozva.

    ezen ketto van, egyikben a 256os pro.

    hüllő

  • drsanya

    aktív tag

    Na jólvan srácok, komolyan én érzem magam szarul. Miattam ne feszüljön már egymásnak senki. Ti is igyatok meg szépen egy-egy sört. Jó arcok vagytok, tényleg látszik, hogy segíteni szeretnétek a döntésemben és ez jólesik. Van még időm megrágni a dolgot úgyhogy addig még lehet beszélgetni.

    I am iRacer

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz MPowerPH #3443 üzenetére

    Igazából azt hittem, már helyrepofoztad a vized. :B
    Nekem sincs időm, ezért sem állítgatnám a gépet, de komoly fórum kérésekre megteszem (ez most már ilyen, lehet részemről is ilyenebb)... ritka pillanat, hogy most itt ülök, teljesen eltolódott a munkám, minden.

    Na látod én se emlékeztem már minden üzleti dologra, csak, hogy jó batch lett a végére lőve és Sass-nál landolt a jobb 5820k-d.

    Ha belefér, 4,6-on van egy régebbi 3200-as mérésem AIDA64-el, azt beteszem:

    Szeretnéd, lemérem a legújabbal, úgyis most jött ki, illetve, ha nem stimmel valami, akkor is. :K

    Én is lezárnám, elsőre egyáltalában nem akartam válaszolni :DDD Egy, hogy sokfaktoros, kettő nem új a sztori, három valahol lényegtelen is és nem akarok én ellenségeskedést, egy, amiért én is válaszolgattam, mert nem úgy volt, ahogyan az kívülről látszott, illetve az ajánlások mellé sose felejtsük el, a hátrányokat, mert nem akarok ujjal mutogatást. :R

    Sajnos az az oka, hogy nem akartam egy hibás lap után egy másikat, hiszen én szerettem volna 5820k-t, te is ajánlottad, segítettél egy kb-i BIOS-al. Aztán az se volt jó, utána a Gaming 5P már jó volt, de mégis újraindult, valamiért nem úgy akart működni, ahogy elvárható lenne, miközben egyébként az a lap mint írtam most megy, de már nem volt kedvem még egy lappal próbálkozni. Alapon meg nem vagyok hajlandó használni...

    (#3445) drsanya: Nincs probléma, megvitattuk én nem haragszom senkire, felbosszantani meg nem lehet, illetve itt éppen Topikgazda vagyok, nem is tehetem. De személyeskedni sehol sem szabad!

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • gyiku

    nagyúr

    válasz #Morcosmedve #3446 üzenetére


    cpu +100mhz, cache +200, viszont az idoziteseken meg lehetne huzni.

    hüllő

  • #Morcosmedve

    veterán

    válasz gyiku #3447 üzenetére

    4,6 Ghz, illetve Alap NB-ről volt szó, habár, lehet 4.0 a Skylake-nél, lemérem, de mérési hibahatáron belül lesz, semmit nem számít :( Ellenben X99-en sokat számít az alap 3300-hoz képest, úgy is mérd már le,
    leveszem én is alap NB-re és fel 4,7-re a CPU-t,ez volt itt az érdekesebb.

    Egyébként még van hova gyúrj :K mert, amit eladtam lap, ezt tudta 4,5/4,2-ön! Szóval annyira csak nem vagyok béna (XMP-vel...) :B :

    [ Szerkesztve ]

    © asszongya'hogy

  • MPowerPH

    félisten

    válasz #Morcosmedve #3446 üzenetére

    Default, ahogy irtam. Szornyen nez ki, de ha azt nezzuk, hogy majdnem ott van, mint 3200-on a Skylake -el, akkor annyira nem gaz. Ha csak az idozitesekhez hozzanyulnek, mar elozne. Es igen, akkor meg az orajelhez meg az Uncore -hoz nem is nyultam. Ezert irtam, hogy X99 -nel nem kell a memoria oc. (5960X -el pedig magasabb az alap ertek is, tehat azzal osszevetve meg nagyobb a difi)

    En OC-s eredmenyt most nem rakok be, ugy latom mar masok megtettek/megteszik. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

  • ffodi

    veterán

    válasz #Morcosmedve #3448 üzenetére

    Ha már 4,5/4,2 GHz ;]

    "A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák