Új hozzászólás Aktív témák

  • norbert1998

    veterán

    Sziasztok!

    Vettem én is egy csodát, 14600KF néven. Egy 120-as torony van rajta, ami, bár öreg, eddig kiszolgált bőven a tuningolt 2600-3600-5600 felett. Itt egyszerűen esélyem sincs hűteni. Azt már más topikokban megbeszéltük, hogy az MX-2 pasztázásom jó, a leszorító erő jó - még ha a hűtő hivatalosan nem is tudja az LGA1700 foglalat leszorítási pontjait is, szó szerint véletlenül jó rá.

    Egy ASrock H670 Riptide lap van alatta, aminek azért AMD után keményen bele tudok keveredni a BIOS-ába, pedig votl ASrock lapom is korábban, sőt, a kedvenc lapom egy ASrock Z44 Extreme 4 volt.

    Szóval ott tartok, hogy szintetikus terhelés alatt 1 másodpercnél is kevesebb idő alatt 100 fokra ugrik a proci és szépen elkezd throttlingolni, olyan 4,8 GHz környékén beáll az egyensúly, és ott tartja magát 100 fokon.

    Okay, akkor go undervolt: Egyrészt, vagy négy féle helyen van a BIOS-ban voltage override funkció, tök barátságosan mindegyik külön menüben eldugva. Offset módban a -100 mV a legalacsonyabb, amit be tudok állítani, ezzel 1,33 Volton üzemel terhelésen a proci. LLC alacsonyan tartva. Ha a CPU boost overvoltage értékét lejjebb veszem, akkor hűthető marad (haha) 90 fokig melegszik csak fel, de jelentősen romlik a teljesítmény is.
    Ha fix 1,2 voltot állítok be neki, akkor meg már konkrétan a felére csökken a teljesítmény, pedig HWinfo szerint tartja az 5,3 GHz turbó órajelet, és még a hőmérsékletek is rendben lennének.

    Gondolom egy Z-s lapban könnyebb dolgom lenne, vagy én nem is értem, de ez így nevetséges. Vagy rosszul csinálok valamit. Utóbbi esetben PLS help, mert kigyullad :DDD

    CB23-ban az offset -100mV a legjobb értékem, cirka 23500 pont. Bármilyen eddig próbált más megoldással annyira forró, hogy csökken a teljesítmény, vagy annyira nem ad rá kakaót az alacsony fesz miatt, hogy akkor pedig drasztikusan csökken a teljesítmény.

    Ja igen, BIOS bug? Ha fix feszültséget állítok be, akkor BÁRMEKKORA értéket is állítok be, MINDIG felére esik minden benchmark pontszám és gondolom a teljesítmény többi aspektusa is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák