Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz tibcsi0407 #15670 üzenetére

    "Van egy egyszerű beállítás az ASUS lapokon például: Svid behaviour: Trained."

    Ez mennyire megbízható, a stabilitás így mennyire garantálható? Valamint olcsóbb lapokon is megtalálható (pl. Prime)? Ha tényleg olyan jól működik és nem kell fölöslegesen drága lap hozzá, akkor érdekes lehetőség, de én mindig elég szkeptikusan állok az ilyen "csoda" lehetőségekhez. Eddigi tapasztalataim alapján mindenféle Auto OC/UV és hasonló megoldások inkább ártanak, mint használnak, vagy túlfeszelnek, vagy instabilitást okoznak. A memória training sem garancia a stabilitásra, úgy gondolom ez sem. Persze aki ért hozzá az tudja tesztelni a stabilitást, esetleg ránézni, hogy nehogy túlfeszelődjön a proci egy ilyen beállítás hatására, de akkor már megint nem az egyszeri user-ről beszélünk. :)

    A legnagyobb gondom az egész UV/OC témával, hogy semmiféle garancia nincs rá, hogy lényeges javulást tud az ember elérni a gyári beállításokhoz képest (10-20W javulásért, vagy 1-200 MHz extráért azonos fogyasztás mellett szerintem nem éri meg foglalkozni vele). A gyári beállítások általában a gyengébben sikerült chipekhez vannak igazítva, így elméletben sok procinál lehetne javulás egy kis matatással, csak egyáltalán nem biztos, hogy a user nem egy gyengébb példányt fogott ki. A nagyon jó példányokat az Intel is inkább leválogatja és megtartja a KS vonalhoz, sima K prociknál lényegesen kissebb az esély jót kifogni.

    Amúgy érdekel a dolog, engem is folyamatosan foglalkoztat egy jobb lap beszerzése, csak mivel leginkább munkára használom a gépet így a hobbiszintű állítgatás eléggé hátul van a prioritási listában. Nekem tényleg csak akkor érné meg ezzel foglalkozni, lapot cserélni, ha látnám azt, hogy lényeges előnyöm származik belőle, de erre sajnos semmi garancia nincs.

Új hozzászólás Aktív témák