Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz robyg #6700 üzenetére

    HWInfo a neve a monitorozó programnak. [https://www.hwinfo.com/]
    Ott a VRVOUT mezőben írja a CPU feszultséget. Vcore mezőt ne nézd!
    Mivel nem K a procid, azt az egekig nem tudod emelni. Ha "allcore" 4800-at tud a non k, akkor annyit, ezt nem tudom, hogy mi a max. Ha fixen akarod beállítani, akkor így kell a K prociknál:

    Mivel neked nem K, azt hiszem, hogy Enabled-re kell tenned az Enhanced Multicore Performance-t.
    A CPU Base Clock-al tudod esetleg tovább húzni, de az neked sztem nem fog kelleni.

    A CPU Clock Ratio mezőbe írd be a kiválasztott frekvenciát, amit szeretnél. Ez nálad limitált lehet, nem tudom mennyi a max.
    A Ring Ratio mezőbe pedig a NB (Uncore) frekit. Ha pl a CPU-d 4800-on fog menni, akkor ezt írd 45-re.
    A CPU Vcore mezőbe pedig beírod a feszt, amin stabil. Ezt kezdésnek írd be mondjuk 1.35-re, aztán addig csökkentsd, amíg staabil marad a géped. Futtass mondjuk Cinebench R23-at [link] , és figyeld a HWInfóban az értékeket! Ha esetleg túl meleg lenne, állítsd meg.
    Rengeteg ilyen képet találsz itt, görgess lejjebb. A WHEA hibákat kezdi el dobálni először, onnan tudod, hogy már kevés a Vcore. Ha megtaláltad ahol hibázik, mondjuk 1.22V-on, akkor állítsd be 1.24V-ra. Ez nem teljes leírás, stabilitásteszt picit más, de kezdésnek jó lesz. Persze ez a fix fesz, fix órajel beállítás.
    Az Advanced CPU Settings-ben a HT kivételével érdemes mindent kikapcsolni, bár ezt ne vedd tutira, mivel neked lehet jól jön a TVB és egyéb dolgok.
    Ha viszont a szabályzós CPU feszt/frekit részesíted előnyben, akkor ez itt tárgytalan. Így viszont tudod alulfeszelni a procid, de mindig azon fog menni. Tehát nem fog leesni 0.8V-ra vagy mi a min érték 800 MHz-en.
    Remélem segített, üdv.,z

Új hozzászólás Aktív témák