Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz #Morcosmedve #20388 üzenetére

    Ha az egybevíznek jó a cpu blokkja, akkor elenyésző hátránya lesz csak egy épített körhöz képest.
    (hétköznapi használat során, nem 12 órás prime tesztre gondolok)
    Ezek az újabb típusok alig termelnek hőt terheletlen állapotban. Ha meló van, akkor robbannak a magok, pikk-pakk végeznek és ülnek is vissza pihenni. C state-ek is fejlődtek, egyre kisebb órajelre és feszre ül vissza, nem beszélve a teljes maglekapcsolásról. A szorzó váltási sebességet is folyton reszelgetik, egyre rövidebb idő alatt váltanak nagyobb szorzóra (és feszre) aztán vissza max c state-re. (ez az agresszív oc ugye..... :B )
    Emiatt van az is, hogy a nagy, sok hőcsöves léghűtők annyira jól működnek manapság. A sok hőcső és a nagy tömeg "elszippantja" ezeket a pillanatnyi hőkibocsátásokat. Sokszor alig van különbség egy vízhűtéshez képest. Pont emiatt lehet egy kisebb hűtős egybevízzel hozni a legkomolyabb épített rendszerek hőfokait.
    Ezért is történt meg, hogy a 775, 1155 korszakban annyira imádott vízhűtésemet egy léghűtőre cseréltem 4790K-nál. 24/7-re. Gyakorlatilag nem volt különbség az én használati szokásaim mellett hőfokokban, fölösleges volt a plusz macera. Egy álommal szegényebb lettem. :(
    :))

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák