- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
válasz Tikakukac #55628 üzenetére
Konkrét anyag vagy termék javaslat van? A kencefice és a cucc eléggé tág fogalom, nem vagyok a témában otthon. Faragni miért kéne? Az a lényeg amit írtál, nehogy látszódjon és legyen stabil. Folyékony ragasztót ezért is nem próbálnék szívesen, mert félő átfolyik a résen a külső részre.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #55705 üzenetére
Nem lesz az egy kicsit drága?
dying_star: attól félek hiányzona. Pont azért is kérdeztem. Sokat használom pl. ezen a gépen is érintőkijelző nélkül a multitouch touchpadet képek nagyítására és kicsinyítésére. Azon meg még touchpad sincs, úgyhogy valószínűleg hiányozna. Később cserélhető egyébként az érintőpanel benne, vagy más a csatlakozójuk is?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Francia91
veterán
válasz Tikakukac #55720 üzenetére
Én a felsőre tippelnék,
asszem az alsó a T510-es ventije. A T510-é más, benéztem!
Ez egy T500 hűtés
Nemrég takarítottam a sajátomat, CPU-t cseréltem, nekem a felső rémlik elég erősen
Hejj, de bánom, hogy nem fotóztam le...
Bár itt meg 5:22-nél az alsó érvényesül. Fene tudja...[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
xcds
őstag
válasz Tikakukac #55746 üzenetére
Hát ezek szerint nem igazán sikerült jól. A másik hűtő ránézésre is sokkal minőségibb. Azt hittem, emez nem is eredeti először, de ahogy a képeket néztük, az intelesben ilyen van. Holnap még azt megpróbálom, hogy féktisztítóval kimosom, kompresszorral kifúvatom, hátha van benne vmi piszok. Mást nem tudok vele tenni.
-
félisten
-
-
DY3SN
csendes tag
válasz Tikakukac #55833 üzenetére
Nekem X230-am van az X201 mellett....van különbség.....X230-nál az expresscard-ba kell vennem vmit mert eléggé benyomódik alapból...és a billentyűzetnél a felső "vezérlő gomboknál" lévő műanyag katasztrófálisan rossz...billentyűzekiszedésnél véletlenül levettem..alig tudtam visszarakni, le is tört az egyik mini műanyag pöcök belőle...
Mondjuk ettől függetlenül nem rossz az X230, csak vannak zavaró dolgok benne...
-
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #55865 üzenetére
Nagyon extra felszereltségű gép lehetett 430-ért, mert hazai bolti áron kábé 270-280-tól mozognak az árak, a kiállított darabok még olcsóbban.
Teljesen "recsegésmentes" gépet én még nem láttam. T500-nál és Precisionnál is előfordul. Szerintem nem kell ráfeküdni egyikre sem, arra a barátnő és az ágyikó való.
A néhai asztali gépem levehető műanyag előlapja is recsegett (de ki a csuda nyomkodta), Önmagában a tízkilós vaslemezház már nem recsegett, akár rá is lehetett volna ülni. A monitor is kegyetlenül tudott recsegni billegtetés közben és a kitámasztott klaviatúra is, ha rákönyökölt az ember.
Ha nem szögbeverésre és célba dobásra használja a tulaj, akkor egy T530-nak is vidáman bírnia kell a hétköznapi strapát.
-
btudos
nagyúr
válasz Tikakukac #55868 üzenetére
LCD bezel egy ponton nálam sincs a helyén, de mivel nem nyomogatom, annyira nem izgat a dolog. A HDD fedéltől vagyok még ki, ott nyikorog is, ha megnyomom, meg maga a műanyagdarab is olyan retek minőségű, hogy szégyellném magam ha ilyet mernék gyártani. Más problémám igazából nincs, amit gáznak éreznék a saját T430-am minőségével (najó, az eredeti, non-backlit keyboard nagyságrendekkel bénább, mint a backlit verzió. Oké, hogy más gyártó, de meglepődtem mennyire más), láttam már rondább állapotú gépeket is, amik fiatalabbak voltak, és nem ütötték-vágták.
Mondjuk 300 k-ért tényleg gáz ez, de a Latiknál is hallani durván kopó burkolatról, ott sem egyértelmű a dolog.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #56027 üzenetére
runner fórumtárs szerint ThinkPadekhez is helyszíni gari van már. Míg megírtam, látom a többiek megelőztek ezzel az infóval. Állítólag az előző 30-as szériára is jár. A német Cyberporton árult w530 is helyszíni garos.
(#56031) Tikakukac
Ja, hogy mit takar, az kérdéses, de jobb is, ha nem tudja meg az ember.
(#56032) soldi3r
Lehet, hogy Jani hamarabb megy házhoz, mint a szerviz.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz Tikakukac #56328 üzenetére
A touchpad mindig le van itt húzva, de a trackpointtal csak szerencsétlenkedni lehet. 2-szer gyorsabban lehet touchpaddal bármit megcsinálni és kényelmesebb is. Eleve görgetéshez, vonszoláshoz, kijelöléshez, mindenhez elég 1 ujj és nagyjából mindegy, hova tesszük, ugyanazt csinálja. A trackpoint meg 20 perc után kényelmetlen, hogy mindig ugyanúgy kell tartani a kezünket és még arra is figyelni kell, hogy a billentyűkhöz ne érjünk hozzá. Na meg ha vki mégis pöcökvirtuóz, a meglévő touchpadot nem muszáj használni, de a hiányzót nehezebb, ha vki nem az.
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #56328 üzenetére
1k a sim duplázás (nem kell másik előfizu)
Ez melyik szolgáltatónál van?
hito: én T-nél néztem, az érintene (náluk van mobilinternet-előfizetésem), de én se találtam ilyet. Mert amúgy nekem tök jó lenne iPad Mini + notihoz ez a lehetőség.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #56541 üzenetére
Nekem az első TP-m volt ilyen, a T42 v 41, azóta se volt másik hasonló problémával, pedig volt már nálam azóta elég sok TP, 100-hoz közelebb mint 50-hez Akku viszont rengeteg döglött volt. Egy sony pl azt csinálja, hogy pwm szerint is fullos, aida szerint is, 2007-es..nagyon gyanús volt, lehúzom a töltőről a gépet egyből kikapcs...ennyire fullos
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #56750 üzenetére
Azt mondod, gyárilag gányoltak?
(Ha nem teszek ki szmájlit, remélem, jobban üt.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #56761 üzenetére
De jó olvasni ilyeneket is, ne mindig én rinyáljak, hogy megint vettem egy x200-at
Én csak most vesztettem el a szüzességemet ezen a téren.
fordfairlane: ipari volumenekben nyomja, ha nem vesz legalább egy nap, már elvonási tünetei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #56765 üzenetére
+ lapa:
Egy jó állapotú X200 nekem elég (természetesen, ahogy jó OCD-shez illik, a WWAN/BT/webkamera/AFFS/8 GB RAM/nagyobb SSD/belső mini PCI-e microSD/ultrabase-t kötelezőnek érzem hozzá). Meg egy T500, a meglévő TP-ket meg el fogom adni, ezek meg bőven kiszolgálnak úgy két évig biztosan.
Mondjuk ha nem lenne a 3 GB-os RAM limit, a T60 maradna.
[ Szerkesztve ]
-
parkasz
senior tag
-
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #56899 üzenetére
Rá kell kérdezni az eladónál a levelezésnek nyoma marad, ha nem olyat küld refund.
Egyébként meglepődtem, T510-hez múltkor pana akkuk jöttek, most LGwestlake: Hosszútávon nem bírja úgy. Értsd 3-4 év után. A régi panák még 6-7 évesen is tudtak akár 1000 ciklussal 50%-ot...vagy többet. Persze a maiak már nem olyan jók ott se. Sanyo 1000 ciklust el se érne, belehal felénél kb. ha eljut addig.
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #56899 üzenetére
Mármint fordítva, mert a Panasonic vásárolta fel a Sanyo-t, nem?
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #56904 üzenetére
Én nem is kerestem, megtalált itthon. T510-nél azért néztem pana akku láttán. De most is LG-nél. De mondjuk ez olyan dolog, legyen pl x200-ba sanyo 12-ért, 3 évig elmegy, 4k/év...persze jobb lenne ha 6 évig menne el, de azok a gépek se lesznek már nagyon 6 év múlva. Persze aki rászokott a jóra nehéz alább adni, tudom magamról is
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest