-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok!
Ma elindult a fejemben a vezérhangya.. T400-at eddig csak 4500mhd-val használtam. Ugye van a gépben egy ati is. A win7 látja mindkét vga-t. De amikor átváltok biosban discrete g.-ra és elindul a win rámordít hogy az ati driverrel gondok vannak... következő indításnál a bios visszavált az integrált vga-ra.. Pedig szerintem a catalyst rendben van.
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
félisten
-
Butcher82
senior tag
válasz FoxiestFox #73457 üzenetére
Ö ö ö hát mert... izé Egyébként hol váltsam?
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
T420si (Core i3-2350M) masinába lehet 8 GB-nál több RAM-ot tenni?
Virtuális gép miatt néha kevés a 2x4 GB. Win 7 64bit fut rajtaKöszönöm
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #73439 üzenetére
Erre valaki?
Ha esetleg találnék mégis 3650 nélküli verziót, ugye az is ugyanolyan megbízható mint a erősebb testvére? A hangsúly azon van hogy tartós (persze vigyázna rá a tulaj stb.) és internetezésre elég kell legyen.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
jss
aktív tag
Az x301 1.4 es 1.6 GHz processzorairol olvasgatva belefutottam olyan kijelentesekbe, hogy ezek ugyan alacsonyabb sebessegen futnak, de ketmagosak es mellette 6M cashtar van bennuk es ezert ezek meg igy is nagyon jol hasznalhatoak.
Hasznalhatonak tunik meg most is, a ket mag is egyertelmu, viszont mas muszaki leirasokban csak 3M-t olvasok.
Most akkor melyik a valos? A 3M vagy a 6M ?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
HSM
félisten
Nyilván jobb a 6MB, de mivel ezekben a régi procikban külön van a memóriavezérlő, így igazából leginkább ezt ellensúlyozza a nagy cache. Másfelől a kicsi órajelet semmi nem ellensúlyozza. Nekem is nagyon tetszenek azok a gépek, az árai is jók, de nekem nagyon lassúak lennének.
Persze, használható a gép, de tartalék nincs benne sok.
-
jss
aktív tag
Van a T 61-emben egy T7500 C2Duo proci, 2.2 GHz. Az bika es eleg nekem szinte mindenre meg ma is. Viszont az nem Penryn magos, meg asszem a cashe merete is mas meg talan az FSB is + lassabb DDR2-es memoriaval mukodik egyutt. Mig az SU9600 tamogatja a DDR3-as memoriat es magasabb az FSB-je, viszont a proci orajele kisebb, csak 1.6 GHz. Meg tudja valaki mondani, hogy nagyjabol hany %-al erosebb a T7500?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Apollyon
Korrektor
Okés, köszi a válaszokat.
Alfa boltjában még néztem 15,4-es T61-et, csak kissé zavarosak az adatok. Meg T500-nál is 3650-et írnak 512 rammal meg 1200x800 felbontással..Még filózok azon a T61-en. Ha kizárólag netezés és max skype (vagy ehhez hasonló) -ra lenne használva linuxon szülő(k) által – szerintem ez is elég lenne T500 helyett.
Hosszú távon gondolkodom, tehát konkrétan évekről lenne szó#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #73473 üzenetére
-nek
+t -
-
Tim82
félisten
Még a CPUBoss-on (ami szerintem ritka pontatlan egy oldal) sincs értékelhetpő, benchmarkokkal alátámasztott, direkt összehasonlítás.
Apáméknál egy X301 tölti be a házi gép szerepét, SU9400-zal (ez az 1,4 GHz-es órajelű proci), 4 GB RAM-mal, SSD-vel, Kubuntuval. Szerintem hétköznapi használatban semmi érzékelhető különbség nincs egy ugyanennyi RAM-mal, SSD-vel, T7300 vagy T7500 procival szerelt T61-hez vagy R61-hez képest.
Hétköznapi használat alatt netezés/zenehallgatás/HD film/Office feladatokat értek természetesen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Apollyon
Korrektor
Mint már írtam, szülőnek gondoltam a gépet netezésre. Egy TX10 TX20 erre a célra kimeríti az ágyúval verébre lövés fogalmát. Persze linuxon, aminek egyébként töredéke a gépigénye mondjuk egy windows7-hez képest.
Van itt egy fórumtárs, korábban írta hogy T500-at használ otthonra saját magának és bőven elég neki... hát még egy idősebb korosztálynak. Azért azt mondjuk még hozzáteszem hogy anyukám nem fog 3D studio maxozni
Én magamnak most amúgy még néztem tartalék gépnek HP 2510p-t (mert ebben van tapipad és elérhetőbb áron van) a maga U7600 procijával egész jól hangzik mondjuk egy Debiant használni ;D
Azt pedig nem hiszem, hogy az internetezéshez szükséges minimum hw követelmény drasztikusan megnőne a következő 5 évben. Hacsak nem minden weboldalon full hd meg 4K felbontású videó reklámok lesznek, amik blokkolhatatlanok. Ez pedig nem valószínű
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Cold5
senior tag
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
-
félisten
-
Cold5
senior tag
válasz FoxiestFox #73486 üzenetére
Ivana: köszönöm!
Sajnos én megrekedtem az X220-nál. Most kell vennem egy komolyabb gépet itthonra és nem vágom az új szériákat!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
ivana
Ármester
válasz FoxiestFox #73486 üzenetére
Még mindig jobb mint ami a 30-asba van (az volt linkelve).
-
tototos
őstag
Sziasztok!
ALPS T400-as billentyűzetnél cserélt már valaki billentyű alatti gumit? Most hoztak egy billentyűzetet amiből kiesett az o betű és anélkül használták és elkopott a gumi ami felnyomja a gombot. Van itthon egy rossz ALPS billentyűzetem abból ki tudnám esetleg műteni ha lehet. Vagy valahogy a kettőből lehet egy jót csinálni? Az enyémnek a funkciógombok és a számsor halt meg.
-
Apollyon
Korrektor
Na erről beszélek.. Egy T61 meg egy évvel későbbi, Debiannal meg double kill.
(#73485) hcl: A frászbuk javascriptet használ, legalábbis ezt írja ki hogy engedélyezzem amikor véletlenül egy ilyen oldalra irányít valami weblap.)) Amúgy ennek még így önmagában nincs sok gépigénye, manapság inkább a RAM mérete számít mint a processzor – böngészéshez legalábbis, szerintem ;D
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #73490 üzenetére
Azért a 2510p-t hagyd ki, egy darab RAM foglalata van összesen és csigalassú az 1,8" ZIF HDD...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
CB
senior tag
A most vásárolt x201-es gépem a T60-ashoz képest egy kapkodó idegbeteg.
Nem állítom, hogy nem felüdülés, mikor azt használom.
De a hétköznap esti netezéshez elég a T60-as masina 2GB memóriával.
Néha várnom kell egy-egy másodpercet, de minden működik szépen.Azért azt elárulom, hogy ha én vásárolnék gépet csak netezéshez - és hosszabb távra terveznék - kicsit tennék hozzá, és egy kicsit modernebb gépet választanék, de szigorúan csak thinkpad jöhetne számításba.
Ez az x201 valami álom. 60-ért vettem, dokkolóval együtt, majd tettem bele egy huszasért SSD-t. Fél perc alatt indul, és áll le. Dobálja be a honlapokat, az excel táblákat, stb., és szinte hangtalan. Igaz, a kijelzőn nem lehet ping-pong meccset játszani, de munkára tökéletes.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
-
-
HSM
félisten
Igen, ezek elég gyors gépek. Nekem volt T410-esem, az ugyanaz a technika, mint az X201-ben, és tényleg fürge.
Én amúgy főleg akkor veszem észre, ha több weblap van nyitva, és még kinyitok mondjuk egy nagyobb hírportált. Nagyon érezni, mennyivel gyorsabban tölti be. Hamarabb is lesz "dadogósabb" egy régebbi gép, ha sok a nyitott lap. Persze, lehet, az én netezési szokásaimmal van a baj, hogy mindig előre kinyitogatom, ami érdekel, és csak utána olvasom el.(#73495) Játékos: Sajnálom, hogy nem lett jó.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Azer' ez az 520-as egy egy hidegveru masinka. Az M4500 huvosebb/halkabb volt egy kis CAD alatt.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Apollyon
Korrektor
Néztem már a 2530p-t, de amennyiért árulják, nekem nem ér annyit egy "játékgép", ezért is esik ki pl az X201. Most árulnak egy 2510p-t 1,8' SSD-vel, az talán jó lenne sebességre, de azt is túl sokér adják.. Én arra gondoltam összelegózok egyet, optibay + 2,5' HDD.
(#73492) hcl: Jelenleg én most a T500-zal meg vagyok elégedve, ebből indulok ki. Halk és hűvös, és nem izzad sok megnyitott lappal sem.
Ha idősebbekről van szó, akik max 1-2 lappal böngésznek, szerintem nem lehet probléma egy eggyel korábbi generációval sem. Jó, nyilván nem használná már senki azt sem 2020-ban, mint ahogy most sem használ már senki 12-15 éves gépeket. A két-három év még szerintem mondható hosszú távnak .D(#73493) HSM: Igen, de azokat meg ki lehet kapcsolni. De még ott van az aduászom is, a linux.. Egy windows 7 indul mondjuk 1GB ram használattal vírusirtó nélkül, egy fullos linux disztró meg 300 megával...
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest