Új hozzászólás Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz metal01 #55126 üzenetére

    A Samsung 840 Evo-ra ha jól emlékszem 2-3 ezer írási ciklust becsül cellánként, de számoljunk csak ezerrel, hogy durván alulbecsüljük.

    Tehát van 128GB-os SSD, amire nagyjából 120TB adatot írhatsz, mielőtt a cellák elfáradnának. Jelenlegi tempód alapján, ami nincs 2TB/ év, több mint 60 évig nem kell attól tartanod, hogy a cellafáradás gondot jelentsen.
    De még ha elég rendesen el is számoltam magam (ami sanszos, mert ennél biztosan bonyolultabb), egy 10 évet simán kibír ilyen szempontból, addigra meg már totál értéktelen lesz. A számolásom feltételezi azt, hogy a TRIM működik, illetve nem lesz teljesen teleírva az egész SSD.

    Szóval szerintem egy kicsit túl van lihegve még ez az MLC TLC téma is, hát még a HDD-hez való hasonlítás... Az elektronika mindkettőben elszállhat, csak a HDD-ben még ott van egy rakás mozgó alkatrész, amik viszont idővel biztosan tönkre fognak menni. Szóval az a kijelentés, hogy az SSD-k úgy is meghalnak, az teljesen igaz, csk nem kéne ezt érvként felhozni a HDD-kel szemben, mert azokra szintén igaz.

    Én legalábbis így látom, de várok minden konstruktív hozzászólást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák